Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Madzenka 17:32, 12 sie 2012

Aga cuuudowny ogród!!! Zdjęcia i tak nie dorównują rzeczywistości
Życzę zdrówka!!!
Ginger 17:57, 12 sie 2012

Wieloszko skoro Twoje limki to nie limki to muszę powiedzieć, że w wielu centrach ogrodniczych w Polsce sprzedają horti jako limki ,które limkami nie są ,bo ja mam 4 sztuki w sumie podobnie się przebarwiają do Twoich każda kupowana w innym miejscu w Polsce i wszystkie z etykietą Limelight i wszystkie 4 sztuki są takie same .Trochę dziwne żeby w różnych miejscach nazwać błędnie taką samą roślinkę.
stychaz 19:33, 12 sie 2012

Wieloszka napisał(a)
Justynko, dzięki, trochę lepiej Przymusowo odpoczywam od prac ogrodowych, chociaż aż mnie nosi! Najważniejsze, że już siedzieć dłużej mogę i koniec szlabanu na ogrodowisko

To super oszczędzaj się jeszcze w ogrodzie zawsze zdążysz popracować

W życiu bym nie pomyślała, że w takim sklepie jak ZC sprzedają źle oznaczone rośliny Teraz 6szt. do przesadzenia - i to przez M., bo mi nie wolno... No i 6 nowych trzeba kupić i sadzić od nowa... mam nauczkę - trzeba kupować rośliny wtedy, kiedy kwitną, kiedy jest ich sezon... A widziałaś limkę Danusi? Boooooska!!! O takim efekcie marzę!

Też nie podejrzewałbym tego sklepu o coś takiego. Ja postanowiłam na razie nie przesadzać, za to muszę dokupić jeszcze dwie takie "nie Limki". Zobaczę jak będą wyglądała w przyszłym sezonie.

U Danusi widziałam, wygląda przewspaniale !!!
Wieloszka 19:46, 12 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)
Aga cuuudowny ogród!!! Zdjęcia i tak nie dorównują rzeczywistości
Życzę zdrówka!!!

A ja czekam na Twoje zdjęcia!
Wieloszka 19:49, 12 sie 2012

Ginger napisał(a)
Wieloszko skoro Twoje limki to nie limki to muszę powiedzieć, że w wielu centrach ogrodniczych w Polsce sprzedają horti jako limki ,które limkami nie są ,bo ja mam 4 sztuki w sumie podobnie się przebarwiają do Twoich każda kupowana w innym miejscu w Polsce i wszystkie z etykietą Limelight i wszystkie 4 sztuki są takie same .Trochę dziwne żeby w różnych miejscach nazwać błędnie taką samą roślinkę.

No właśnie po tych doświadczeniach zamierzam teraz kupić hortensje - kiedy kwitną i widać, czy to lime, czy nie lime Ale w Twoim przypadku to rzeczywiście baaardzo dziwne... Pewnie tylko szkółkarze wiedzą jak to możliwe, żeby w połowie Polski pojawiły się źle oznaczone hortensje...
Gardenarium 19:51, 12 sie 2012

Ja też się dziwię tym pomyłkom, LImelight pewnie najlepiej schodzi i dlatego tak się dzieje, jak brakuje - etykietę się zmienia i już.

Instagram Ogrodowiska
Wieloszka 19:52, 12 sie 2012

stychaz napisał(a)

Też nie podejrzewałbym tego sklepu o coś takiego. Ja postanowiłam na razie nie przesadzać, za to muszę dokupić jeszcze dwie takie "nie Limki". Zobaczę jak będą wyglądała w przyszłym sezonie.

U Danusi widziałam, wygląda przewspaniale !!!

Justyna, a jak wyglądają Twoje nibylimki? Bo moje - gdybyż chociaż wyglądały jak vanille fraise, to byłoby dobrze. A one są jakieś takie brązowiejące bardziej niż różowe
KasiaWB 19:52, 12 sie 2012

Aguniu, masz przepiękny ogród tak wszystko uporządkowane, równiutkie, pięknie przycięte, WOW
co do hortensji, to u mnie zdarzyło się podobnie wśród kilku lime, trafiły się jednak 2 nie lime, chociaż miały nawet po 2 etykiety zawieszone, że lime, ale widzę, że jednak to nie lime będę przenosić kiedyś ;( albo komuś dam. Ta Twoja trochę przypomina mi moją Grandiflorę, początkowo biała teraz już różowa i zaraz zbrązowieje. Więc może to właśnie ta?
Pozdrawiam
Ginger 19:57, 12 sie 2012

To mamy Limelight II . Limki Danusiowe to taka specjalna odmiana bo w Bukszpanowym to wszystko jakoś inaczej (czytaj lepiej) wygląda .
Ginger 20:01, 12 sie 2012

Przez to zamieszanie z Limkami nie Limkami zapomniałam napisać że Twój ogród jest piękny, czyściutki taki poukładany.