Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zielony galimatias

Zielony galimatias

Evchen 08:52, 10 sie 2012

monteverde napisał(a)
Eva fajnie Was się podczytuje

Aniu, to nasze takie tam... z braku kwiatków pogaduchy..
Kindzia 09:31, 10 sie 2012

U mnie po pierwszych postrzyżynach w czerwcu bukszpanki też tak wyglądały. Nic z nimi nie robiłam. Teraz odrosły już i wyglądają normalnie. Uważam, że nie masz się o co martwić
Kindzia 09:34, 10 sie 2012

A teraz można je jeszcze opitolić? Nie za późno?
Evchen 09:35, 10 sie 2012

Kindzia napisał(a)
A teraz można je jeszcze opitolić? Nie za późno?

coś mi właśnie świta, że można ciąć do połowy sierpnia, ale pewna nie jestem.. muszę poszukać gdzieś na forum Danusia podawała
Kindzia 09:37, 10 sie 2012

Dzisiaj jadę do siebie, to jeszcze bym machła moje posadzone pod marikenem.
noemi 10:03, 10 sie 2012

Evchen napisał(a)

Poskręcane listki bukszpana to nic strasznego ... miodówka bukszpanowa... na wiosnę ją zetniesz i nie będzie śladu ... bardziej niebezpieczny jest grzybek... teraz je zasil florovitem dolistnie jak radzi Danusia a topsinem podlej za parę dni zapobiegawczo ... topsin im nie zaszkodzi ...

p.s. ... cieszę się na nasze spotkanie u Kapiasów ...

Magdzia Ja też się cieszę! Będziecie w kapeluszach?..
Listki już obcięłam - nie wytrzymałam... tzn. tydzień temu ścinałam. Został mi jeszcze duży Rozczochraniec - ale do niego nie podeszłam, bo trema mnie sparaliżowała...Za duuuży jest i boję się, ze go oszpecę. A poza tym chyba jest już za późno na postrzyżyny?????

w kapeluszach chyba nie ... jeszcze można przyciąć jak bardzo chcesz ... bo to co zmarznie , to na wiosnę ciachniesz jeszcze raz ... wiem, że Danusia radzi , że jak musisz i Cię to męczy to przytnij ... ja się zastanawiam czy kuleczki przyciąć ? ...ale chyba im daruje ...zawijasek mocno przycięłam i teraz jest taki bidny ...ale go zasilę florovitem dzisiaj
Gardenarium 13:08, 12 sie 2012

Jeśli masz bukszpany zaniedbane to tnij, chodzi o to że jeśli zbyt późno, to młode przyrosty mogą zmarznąć w zimie, ale stare nie, a więc wiosną najwyżej je przytniesz.

Ważne żeby teraz ładnie wyglądały. Ja bym cięła mimo wszystko, czy późno czy nie
To też zależy czy musisz ciąć do gołego drewna - z tym bym się wstrzymała do wiosny.

Instagram Ogrodowiska
Madzenka 17:40, 12 sie 2012

Ev w kapeluszach chyba nie
Ale po zielone nawet na drugi koniec Polski pojadę a M niech sobie na kanapie odpoczywa
grupa_trzyma... 18:08, 12 sie 2012

Ewuś! Odpoczywasz? Nie ma Cię na forum i smutno jakoś! Wracaj, kobito!
Evchen 22:55, 12 sie 2012

Gardenarium napisał(a)
Jeśli masz bukszpany zaniedbane to tnij, chodzi o to że jeśli zbyt późno, to młode przyrosty mogą zmarznąć w zimie, ale stare nie, a więc wiosną najwyżej je przytniesz.

Ważne żeby teraz ładnie wyglądały. Ja bym cięła mimo wszystko, czy późno czy nie
To też zależy czy musisz ciąć do gołego drewna - z tym bym się wstrzymała do wiosny.

Danuś, no bardzo zaniedbane są.. i wcale nie ma przesady w tym, że nazywam tego największego Rozczochrańcem - on chyba NIGDY nie widział nożyc. Powiązałam go, bo gałęzie płożyły się po ziemi. Jeśli stare nie ucierpią zimą - to to jest chyba dla mnie wyznacznikiem!.. Młode puści jeszcze
Dziękuję za odwiedziny!