Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogródek pod Gdańskiem

Mój ogródek pod Gdańskiem

monteverde 20:37, 12 sie 2012

Monika352 napisał(a)

Hakone jeśli żółta to powinno być "All Gold" a jeśli paskowana to "Aureola" - tak mi się wydaje.
One są raczej do cienia i półcienia. To ich zaleta, bo mało traw może rosnąć w cieniu. Słońce może im przypalać liście.

Jest żółta ewidentnie! Czyli mieli złe oznaczenie!! I jeszcze do tego kierownik szkółki powiedział mi ze na stanowisko słoneczne jest polecana! Wsciec sie mozna po prostu!!! Już je posadzilam przyszłam właśnie odpocząć, otwieram Ogrodowisko i taka wiadomosc od Ciebie Danusiu!!! Będę je musiała przesadzić! A jakaś podobna na słoneczne stanowisko sie nadaje? Ta strasznie mi sie podoba!! Z drugiej strony szczęście ze nie kupiłam 8 bo tyle tak na prawde mi potrzebne! Ale kasy było mi szkoda ...

A czemu Moniko nie poczekałaś do 18., ? ale kulki i stożek fajne
Moniika 20:43, 12 sie 2012

monteverde napisał(a)

Hakone jeśli żółta to powinno być "All Gold" a jeśli paskowana to "Aureola" - tak mi się wydaje.
One są raczej do cienia i półcienia. To ich zaleta, bo mało traw może rosnąć w cieniu. Słońce może im przypalać liście.

Jest żółta ewidentnie! Czyli mieli złe oznaczenie!! I jeszcze do tego kierownik szkółki powiedział mi ze na stanowisko słoneczne jest polecana! Wsciec sie mozna po prostu!!! Już je posadzilam przyszłam właśnie odpocząć, otwieram Ogrodowisko i taka wiadomosc od Ciebie Danusiu!!! Będę je musiała przesadzić! A jakaś podobna na słoneczne stanowisko sie nadaje? Ta strasznie mi sie podoba!! Z drugiej strony szczęście ze nie kupiłam 8 bo tyle tak na prawde mi potrzebne! Ale kasy było mi szkoda ...

A czemu Moniko nie poczekałaś do 18., ? ale kulki i stożek fajne

Bo musiałam kupic nawozy i jak już tam byłam ..nie mogłam sie oprzeć ale u Szmitow tez planuje zakupy
monteverde 21:17, 12 sie 2012

kupowałaś już jesienne nawozy?
Ymma 21:22, 12 sie 2012

Monika352 napisał(a)

piękne zakupy i nieustannie zazdroszczę tuj ( tutaj w tle na zdjęciu), u mnie jeszcze są takie malutkie ..
Moniika 21:23, 12 sie 2012

Niedo trawnika miesięczny, jesienne zacznę dopiero październik - listopad a poza tym zwykły humus czyli taki co dżdżownice przerabiaja i nie mozna nim przenawozić daje go do wszystkiego.
Madzenka 21:24, 12 sie 2012

Monika w piątek kupiłam hakone 5 szt aureola ale po 9 zł ...
Już ustawiłam w słońcu, dobrze, że doczytałam, jutro przestawiam na zachodnią rabatę
Moniika 21:25, 12 sie 2012

Ymma napisał(a)

piękne zakupy i nieustannie zazdroszczę tuj ( tutaj w tle na zdjęciu), u mnie jeszcze są takie malutkie ..

Dzieki Ymma! A Twoje tuje urosną szybciej niż myślisz
Moniika 21:26, 12 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)
Monika w piątek kupiłam hakone 5 szt aureola ale po 9 zł ...
Już ustawiłam w słońcu, dobrze, że doczytałam, jutro przestawiam na zachodnią rabatę

Po 9zl??? Jak to możliwe za ja po 20 ??
Diana 08:43, 13 sie 2012

Moniczko jak postępy w sadzeniu ?
Kindzia 09:15, 13 sie 2012

Ale piekne zakupy! I jeżówki różowe! Chodzę koło nich bardzo usilnie