Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

Madzenka 23:35, 11 sie 2012

agata_chroscicka napisał(a)

Agatko na brazowienie pisałam ci wg mnie tylko wertykulacja. Rownież czekam na pomysł jak temu przeciwdziałać. Kto pomoże?

Ale ja z kolei w Danusinym artykule przeczytałam, że wertykulację można robić na trawniku co najmniej dwuletnim. I co teraz? Czekać do przyszłej jesieni z takim brązowym na dole? Co prawda jak sie siedzi na tarasie i patrzy na trawnik to wygląda jak zielony dywanik. ALe jak się na dywanik wejdzie i popatrzy pod nogi, to widać brązowe Buuuuuuuuuuuuu!

Mój trawnik zaczął drugi rok.....
A w ubiegłym bardzo słabo nawozilam bo czytałam, ze ma sie ukorzeniac. Była w sierpniu brzydka, zołtawa, dlatego teraz systematyczna akcja nowożenia
anieszka 00:06, 12 sie 2012

A ja myślałam że o trawę ozdobną chodzi a my o trawnikach ...............
Trawnik to ja nawożę systematycznie co miesiąc, lub jak mi się kolor zaczyna nie podobać W tym roku zastosowałam jakiś nowy nieznany nawóz, i był super Trawa soczyście zielona, minus tylko że co 3 dni trzeba było kosić i mój M nie był z tego szczęśliwy ale efekt był tego wart Oprócz koloru zrobił się z niej dywan i to bardzo gęsty
Ana 00:14, 12 sie 2012

Hm...a ja nawwt nie wiem co M daje jeśc naszej trawie...ale rośnie pięknie i też co 3 dni kosi... A jak nam pod deskami , które leżały miesiąc na trawie trawa podgniła to M dal nawozu i obornika granulowanego...po 2 tygodniach sladu nie ma! Jest piękna soczyście zielona trawa
kwiatholandii 10:54, 12 sie 2012

Mi też brązowiał i dałam nawóz. jest super zielony i gruby jak dywan
Wieloszka 16:44, 12 sie 2012

Marzenko, poczytałam o różnych takich wielopoziomach, kavach i innych milczeniach owiec i aż w głowie mi się zakręciło Nie, nie, nie - nie tak jak w ubiegłą środę Teraz Ty musisz nadrobić zaległości - w piśmie obrazkowym! Jakieś zdjęcia proszę! Sypiesz nawozy, deszczyk podlewa aż za mocno - to pewnie wszystko bujnęło jeszcze bardziej!
Madzenka 17:34, 12 sie 2012

Ja dopiero wróciłam z Jeleniej Góry i czekam aż M skosi trawnik, potem kanciki, etc, mam nadzieję że zdążę
Konstancja30 17:56, 12 sie 2012

wróciłam z Nebraski ... walczyłam z chwastami a teraz sadzę róże ... limtajka chodzi po rabacie i wreszcie jest na nią miejsce ... i potrzeba ... potrzeba na kolejnych kilka ...
Madzenka 21:03, 12 sie 2012

Konstancja30 napisał(a)
wróciłam z Nebraski ... walczyłam z chwastami a teraz sadzę róże ... limtajka chodzi po rabacie i wreszcie jest na nią miejsce ... i potrzeba ... potrzeba na kolejnych kilka ...

Iza powklejam u siebie i lecę do Cię
Konstancja30 21:24, 12 sie 2012

ach ... miałaś powklejać u siebie to ja spokojnie ... herbatka ... grzaneczka ... zmniejszanie zdjęć a tu masz ... dom nie gotowy a gość w progu ... poprawiłam się i ogólnie jest
Madzenka 21:25, 12 sie 2012

A ja nie mogę wkleić zdjęć ....