Marysia nasadzilam drzew po obwodzie dzialki. Raczej nie doczekam takiego cienia jak Twój. Pięknie masz. Pierwsza fota mi się podoba.
Ciekawam szczegółów tych za kotkami rozplenicy.
Daga powiem Ci ,że lista roślin ,które chcę mieć ,też mi się niebezpiecznie wydłuża ,zamiast skracać -a ja już powoli nie mam miejsca na nowe nasadzenia .... już jak chcę coś dosadzić ,to muszę wysadzić kilka innych roślin i robić tetrisy
Nie da się mieć każdej rośliny ,ale .....co tu się będę tłumaczyć ....niektóre po prostu wołają do mnie :weź mnie weź a ja mam słabą silną wolę
Nieuporządkowane rabaty mnie trochę wkurzają ,ale sumiennie poświęcam po 1 dniu na jedną rabatę -muszą poczekać na swoją kolejkę
Miłego dnia
ps jestem u Ciebie na bieżąco -pomimo ,że milczę
dziś mam czas tylko na uporządkowanie tego kawałka skarpy ( połowa już zaczęta wczoraj )
Ania nie słyszałam o tym Arboretum -dobrze wiedzieć ,że jest w Twoich rejonach zapisuję
a co do ogrodu KB -to i tak chcę zobaczyć i wtedy wyrobię swoją opinię -czy warto ,czy też nie
Bardzo chciałabym zobaczyć na żywo Twój ogród zakochałam się w leśnych klimatach bardzo
Buziaki
Druga połowa lipca, kwitną jeszcze czyśćce, pysznogłówki, przetaczniki, rdesty, floksy, liatry. Zaczynają jeżówki, hortensje. Jest kolorowo i soczyście.
Przykro mi z powodu różaneczników. Swoją drogą sporo ich masz. Ja mam 3 i też ciężko im dogodzić, na szczęście jakoś się trzymają, tyle, że trochę niektóre liście im żółkną i podgryzają je opuchlaki. Za to wiosną wynagradzają bujnym kwitnieniem.
Magarku, ależ mi się ten spam podoba, cudne widoczki.
Różana choroba Cię dopadła , no i dobrze. Ja też mam ich trochę, chociaż nie rosną tak jakbym chciała,
to i tak cieszą nawet pojedyncze kwiatki.
Alu, pamiętasz nazwę tej hortensji? Piękna jest. Myślę nad zmianą mojego Phantoma na inną. Phantom brzydko przekwita. Limelighty są ładne a on brzydki. Może by zmienić?