Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Judith 09:37, 01 lis 2023

Moim zdaniem szopka o podstawie prostokąta lepiej się wpasuje w mały ogród. Ale zależy gdzie będzie stała i co planujesz w niej trzymać. Spróbuj przymierzyć na danej powierzchni planowane graty . Oczywiście, ze z czasem możesz uznać, ze przydałoby się więcej miejsca, ale mus sue dopasować do sytuacji.
DariaB 11:17, 01 lis 2023

Lidka, Magda, Judith dziękuję za Wasze opinie. Może pójdę na kompromis i zrobię 2×1,8 m? Głównie chcę tam trzymać meble ogrodowe, one się składają na płasko. Sprzęt ogrodniczy, typu szpadle, grabie. Może się zmieszczą taczki i doniczki.
Miejsca jest mało, tam w kącie. Jeszcze chcę tam zmieścić niewielki kompostownik. Wytyczone jest teraz 2x1,5
Coś takiego

Usytuowany jest tak żeby drzwi do domku były o strony granitowej śieżki ale jest też opcja żeby były od strony tarasu. Znowu decyzja do podjęcia
Judith 11:24, 01 lis 2023

Od ścieżki . Często drzwi do szopki zostawia się otwarte w czasie ogrodowych prac i będzie na tarasie widać cały pierdolnik .
DariaB 15:54, 06 lis 2023

Wczoraj były fajne warunki do robienia zdjęć, trochę jestem zła, że nie wiedziałam o zorzy bo i u nas na południu było ją pięknie widać. Wstawiam zatem kilka fotek ogrodu bez zorzy
DariaB 15:56, 06 lis 2023

MagdaLenka 18:47, 06 lis 2023

Piękne jesienne widoki. Róże w ogóle jeszcze nie gotowe, aby zejść że sceny.
Poza tym bardzo podoba mi się u Ciebie kolorystyka domu, zwłaszcza jasna stolarka okienna i podbitka. Mam wrażenie, że nawet podczas kiepskiej aury Twój dom nadal będzie wyglądał pogodnie.
basia3012 19:57, 06 lis 2023

Wiesz Dario, u mojej córki planowano szopkę postawić w narożniku ogrodu. Tak jak najczęściej się stawia. Doradziłam aby szopkę postawić naprzeciw tarasu ale nie w narożniku tylko mniej więcej na środku. Wejście oczywiście niewidoczne z tarasu, z prawej strony. Symetrycznie do szopki, tzn. na prawo i na lewo powstały dwie rabaty.
Jeśli pozwolisz to wstawię zdjęcie. Potem usunę jak obejrzysz. Może czymś Cię zainspiruję.

basia3012 20:02, 06 lis 2023

Nie mam niestety zdjęcia pokazującego szopkę na wprost, na tle ogrodzenia. Mam tylko szopkę z boku. Ale trochę widać, że zaraz za szopką jest ogrodzenie. Nie widać tylko rabat na prawo i lewo od szopki.
DariaB 20:12, 06 lis 2023

Basiu nie usuwaj, może kogoś zainspiruje. U mnie na przeciw tarasu nie ma miejsca już. Taras praktycznie graniczy z ogrodzeniem. Szopka już stoi. Za nią będzie miejsce na kompostownik.

Świetnie wygląda to okno na szopce, bardzo fajny klimat powstał.
DariaB 20:14, 06 lis 2023

Magda no róże szalone, szczególnie MW która już chyba trzeci raz tłoczy. Na przekór obecej modzie zależało mi na jasnych oknach i dobrałam do nich podbitkę w tym samym kolorze.