A to rabata okamyczkowana (jeszcze pewnie zmienię kształty, nie podobają mi się).
A tu lepiej widoczne co gdzie itd.

Sorry za ten "artyzm" a la Picasso, ale w tym programie graficznym tylko na tyle mnie stać

Zielone linie to granice rabat, białe i szare to ścieżki. Czerwone to hamak w przyszłym kąciku wypoczynkowym.
I z innych stron (rosliny stoją bo bylam w czasie dumania i projektowania, nie zwracajcie na nie uwagi

):
(z tą rabatą też mam problem, myślałam aby tu na rogu odciąć kawałek trawnika i coś posadzić, a na zielonej wstążce co by została po odcięciu ułożyć płaskie kamienie co pół metra i zrobić ścieżkę w trawie):
Na tych rabatach chciałabym posadzić róże The Fairy i Bonica, które mam po 3 (zawsze mogę dokupić więcej) oraz trawy i roślinki kwitnące latem w rodzaju szałwi. Przy bliższej sośnie, tej z lewej przy kąciku wypoczynkowym, muszę posadzić coś wyższego aby trochę zasłonić kącik. Chciałam tam dać jałowce wyższe albo jakąś tuję czy coś innego wyższego plus kilka róż Bonica. Do dyspozycji mam jeszcze tawuły, trzmieliny, jałowca płożącego Blue coś tam. Na pewno muszę tam wcisnąć róże, a reszta to się mogę dopasować
Błagam pomocy!