Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:48, 15 lut 2016

Do góry
Agania napisał(a)
Witam się z Wami przy poniedziałku, deszczowo się zrobiło, jest 6 stopni na plusie, zima odeszła....nowy tydzień co przyniesie, nie wiem, ale życzę wszystkim mnie odwiedzającym miłego tygodniai zostawiam tulipanka na dzień dobry

Jak ładnie wiosennie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:29, 15 lut 2016

Do góry
A oto stokrotki

Grab - Carpinus 18:13, 15 lut 2016

Do góry
W Kruklandii 18:08, 15 lut 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
Tak w przerwie między oknami....się przymierzam

Przepinam na aktualną stronę
Wszystko od zera 18:02, 15 lut 2016

Do góry
mst napisał(a)
Zrobiłam dzisiaj kilka zdjec moze teraz lepiej to widac po lewej i po prawej stronie domu posadzone sa te same roslinki,na ostatnim zdjeciu widac miejsce z tujami gdzie ma powstac jeszcze jedna rabatka z trawami i hortensjami czyli tu,prosze jeszcze o propozycje bo jak widzicie to narazie słabo to wygląda

A co to za żywopłot? Strasznie krzywy, nie kupuj takich kiepskich roślin, bo nie zdobią wcale

Kobieto zlituj się i nie kupuj takiego czegoś
Wszystko od zera 18:01, 15 lut 2016

Do góry
Znalazłam, są okna. Teraz widać.

mst napisał(a)

O to mi chodziło. Takim sadzeniem, jak teraz robisz nic nie osiągbniesz uwierz mi. Lepiej kup 11 jednakowych zurawek niż 11 każda inna. te same pieniądze a efekt znacznie lepszy.

Donica lub dwie na wejściu.

Trzmieliny pienne, ładne, proste pnie, nie jakieś krzywulce

Żurawki piękne, bordowe z lewej. Hortensje Bobo pomiędzy 3-5 szt.

Niebieskie? Kostrzewy, sesleria lub inny kolor trawek, ale jednakowe. I w to cebulowe.
W seslerie tulipany burgundowe, w żurawki tulipany białe. A pod hortensje narcyzy, będą kwitły gdy gołe gałęzie świeca pustkami wiosną.

I po robocie
Prawa strona żywopłot z choiny kanadyjskiej co by za tło robiła. Jakieś bordowe drzewo, może sliwa wiśniowa? Po prawej stronie.

Cały rok w ogrodzie 17:57, 15 lut 2016

Do góry
badara napisał(a)
Witaj Danusiu, wciąż zaglądam na Ogrodowisko, powiadają, że stara miłość nie rdzewieje .
W ogrodzie rozpoczyna się już nowy sezon, pogoda jest słoneczna, czasem zapominam, że to przecież luty , ale proszę, oto pieris i wrzosiec, nie mówiąc o oczarach

Łucjo ,
ten oczar pierwszy, znasz jego imię?

Typografia ogrodu 17:56, 15 lut 2016

Do góry
Haha dlubanie to jest przy pikowaniu roslin.mojej a wlasciwie naszej dzisiejszej robocie do tego daleko.otrzechnelam reszte darni i po zaladowaniu M wszystko wywiozl.a malo tego nie bylo.

Potem jeszcze zaladowalismy dwie przyczepki ciezkiej ziemi spod wykopu fundamento wglebnika ktora w nim zalegala.masakra

Tydzien temu

Dzis (w tle widac przykryte biala folia mury wglebnika)

Wyjechalo

Teraz pozostaje grabic i równać do upadkego

Pozniej przenosze sie na druga strone działki bo tam jeszcze tez sporo przekopanego terenu czeka na czyszczenie.

Wszystko od zera 17:53, 15 lut 2016

Do góry
mst napisał(a)
Witam ponownie!

Przywołana do tablicy pojawiam się z pomocą. Moja pomoc jest kreatywna a nie krytykująca

Mam pomóc, to pomagam.

To co masz na rabacie to kropla w morzu potrzeb. Malutkimi roślinkami i kilkoma żurawkami (w tym każda inna) nie załatwisz kompozycji tej rabaty.

Te pojedyncze bukszpany sa zupełnie niepotrzebne. Bo co z nich ma powstać?
Źle, że kupujesz po jednej żurawce, to kolekcja nie kompozycja. Mam nadzieję, że dalej znajdę jeszcze miejsca do rad.

Tutaj posadź np trzy trzmieliny na pniu, pod nimi 9 zurawek bordowych, przy pniu po jakiejś niskiej trawce po 2 - 4 szt w nogach trzmielin.

Nie wiem gdzie masz tutaj okna, ale trzmieliny raczej w tle ściany, nie okien., Może jeszcze w większych polach wolnych po 3 hortensje 'Bobo" ??
Zielonym od linijki - ogród Ivony 17:45, 15 lut 2016

Do góry
Magnolio dzięki za Twoje zdanie ale nie wiem czy dobrze to zrozumiałam
"Schodkowa rabata- schodek przy rogu bym zrobiła dośc płytki, żeby jak najmniej robić zwężenie między nim a rabatą naprzeciwko, ta przy zakręcie domu.":

Coś takiego?
A te tuje to posadzić mam tak jak narysowałam tą zielona linię czyli wzdłóż płotu?
A na razie planu tam nie mam
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 17:37, 15 lut 2016

Do góry
rozark napisał(a)

Śliczne kolory! I barierki, i petunii.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:31, 15 lut 2016

Do góry
Mirelko, zaczęłam wcześnie, bo w dużym ogrodzie tej roboty full, miałam farta, bo pogoda dopisała

pograbione, rodkowa rabata i te pod murem w kondycji, teraz latanie z nawozem w kolejności

tu wycięte miskanty i rozplenice, bo cebulowe na potęgę idą
jeszcze poczyszczę, tawuły przycięte
Kosolkowa Pasja 17:30, 15 lut 2016

Do góry
Wydaje mi się, że - zmieniając nawyki domowników (co do wchodzenia na taras) należy poszerzyć i tutaj rabatę i dać coś, co ładnie zasłoni taras a wykończy rabatę, tam, gdzie czerwona kreska. Sprawi, że nie będzie on widoczny a raczej wydzielony.

Ogród z pergolą 17:28, 15 lut 2016

Do góry
Tak by wyglądało to z rabatką z ambrowcem

Ale przejrzałam Twój wątek i stwierdzam że nie masz jeszcze zbyt wiele więc sobie tak poszalałam z rysunkami. Chciałam odbiec od zwykle spotykanych ogrodów nowoczesnych gdzie królują "kwadraty" i "prostokąty"

Ale nie musisz tego brać pod uwagę. To tylko takie moje wariacje
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:28, 15 lut 2016

Do góry
Milka napisał(a)

floksy wyłażą

to te duze floksy ? musze sobie zapamietac jak wygladaja ale u mnie jeszcze nic
u ciebie azalie maja liscie a u mnie roze pomarzly...
i trawki maja eleganckkie fryzurki
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:24, 15 lut 2016

Do góry

a i goście zawsze pod tamaryszkiem
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:18, 15 lut 2016

Do góry
To mały przerywnik
Kasia mnie namawia, że Iza i Anda spragnione tamaryszka

mam 2 bardzo dorosłe okazy i 3 nowy nabytek, biały, dzięki naszej Edytce
ale to jeszcze maluch
tak zaczyna, przeplata się z kaliną
Ranczo Edy 17:07, 15 lut 2016

Do góry
kurcze pączki kawkę zostawiam i spadam bo gości przyszli ząbka wypadniętego scerbolka oglądać i się radować będę później wybaczcie kochane paaaaa

a to może być ? smacznegoooo

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:03, 15 lut 2016

Do góry
eda napisał(a)
taaa super lubię biel jak wyłazi z ziemi macham serdecznieeee

Hej Edytko u ciebie tez kochaniutka mam zaległości...u wszystkich, ale powoli mam nadzieję, obrobię sięcmokam

zrobiłam wiosenne strzyżenie carexom Bronzita, Amazon Mist i Frosted Curls
Łapię trawy, jak w koński ogon i ucinam tak 10 cm suchych końcówek, zabieg powtarzam pod koniec lata, w sierpniu, są ładniejsze i zgrabniejsze, bo mnie denerwują te długie ich włosy, takie niechlujne mi sie wydają

na rabatach pusto, bo byliny i inne trawy wycięte, hortensje ścięte

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:52, 15 lut 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Ireczko, wiosna pełną gębą, a z Twoim uśmiechem, to i te ostatki zimy łatwiej przetrwać.

Hanuś kochana, u ciebie tez mam zaległości, no nie wyrabiam jakoś, muszę się poprawic, ale jutro też odcięta od kompa i nie ma jak
Jeszcze w nocy z 5 dni ma się na minusie trafic, ale deszcze aż od 20 do 1 marca, czyli wiosennie już, buziak

floksy wyłażą

azalie japońskie i w pąkach i liście zachowały

i brunera w słoneczku
co innego zapowiadali, a co innego pogoda pokazała, było lepiej
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies