Aga, bardzo Ci dziękuję, że chciało Ci się pobawić w stworzenie tego rysunku - dobór roślin jak najbardziej mi się podoba, ale wielkość basenu i wymiar rabaty trzeba będzie ograniczyć, ja to muszę jeszcze z eMem przewalczyć, a takiej połaci trawnika nie da sobie wydrzeć
Ostatnio wiele słyszymy o Puszczykowie i jego Mieszkańce.
Przypomniało mi to, że kilka lat temu pojechałam do Puszczykowa po to by m.in. zwiedzić tam ogród, Ogród Kultur i Tolerancji. Założył go znany reportażysta, podróżnik i przyrodnik Arkady Fiedler.
Położony wokół willi jest niezwykły, pełen rzeźb i obiektów.
Mnie szczególnie zaskoczyła replika statku Santa Maria Krzysztofa Kolumba w skali 1:1.
To w tym tygodniu zrobię sadzonki, ziemię już mam, to strzępiasta różowa ale nie znalazłam fotki
idę zobaczyć Twoje sadzonki
może być zatem taka sierpniowa? tak sobie myślę, że strasznie krótki jest u nas sezon ogrodniczy choć z drugiej strony jakby popatrzeć co się dzieje to niektórzy kończyli sezon przed świętami a już teraz zaczęli - ale gdzie zielone
WIOSNA u mnie zaczęła się na całego. W weekend ledwo wpadłam do domu poleciałam sprawdzić co się właściwie tu dzieje
1. Po pierwsze wychodzą czosnki, na razie naliczyłam trzy sztuki
2. woooow ruszyła lawenda !!!!!!!!!!!!!!
3. trzecia niespodzianka: trzcinnik ma pełno zielonych odrostów - nie czekałam za długo ścięłam całą resztę
4. No tego to się najmniej spodziewałam: w nieocieplonej doniczce, narażony na powiewy wiatru (przy mrozach, z tyły u osłonięty styropianem) przeżył kto ????? mały bukszpanik - wrzos i mróz nie dały rady
5. Na koniec moje wiosenne skarby, nie wiem jak długo utrzymają się przed zębami kotów
6. Róż nie miałam odwagi odwiązywać, bo nie mam czasu na oprysk miedzianem. W weekend sprawdzę jak się mają.
new dawn ale ona prawie nic nie wyrosła więc łatwo było ją okryć: agrowłóknina a na to jutowy wór:
i druga róża szczepiona na pniu zapomniałam nazwy: obsypana ziemią, doniczka nieocieplona, stoi na styropianie, przykryta agrowlókniną. U góry owinięta agrowłókniną (szczególnie miejsce szczepienia) i workiem jutowym, dopiero jak zrobiło się zimno to przykryłam dół agro. Ściągnęłam jakiś czas temu. Żurawka posadzona na zimę w nogach przeżyła
Agnieszko dlaczego u mnie nie chcą rosnąć bodziszki, a tu co widzę, cała rabata w bodziszkach....widok mnie zachwycił, co im porzeba, żeby rosły tak jak lubią i tak jak u Ciebie.. napisz mi proszę masz już doświadczenie w ich upraiwe i to jakie
Ubiegły tydzień obfitował w imprezy 3 lutego skończyłam 40lat ☺
A 5ego miałam imieniny więc nazbierałam super prezenty.
Marzyłam o takich donicach na zewnątrz.
Idealne do elewacji.