Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Biało różowy ogród za płotem. 07:46, 22 kwi 2016

Do góry
No i zjadło mi wczoraj posta.

Łukasz teraz musi się wszystko troszkę zazielenić by było ładniej

Asiu graby to chyba jedyne drzewa, które miały tu być oo początku planowania, poza brzozami, które odpadły z względów nadmiernego pijaństwa. Rabatce brakuje cebulowych by ładnie wyglądała, za miesiąc trawy i hortensje będą większe to się okaże jak to będzie wyglądać

Violu dziękuję, gdyby tylko człowiek miał więcej czasu

Paweł tak jakoś wyszło kory na chwilę obecną potrzebne mi z 50 worków, ale partiami powoli

Jagoda fakt roślin przybywa i to cieszy, w grabach jest spory rozrzut cenowy, a ja cieszę się z moich nie tylko ze względu na wielkość, ale i cenę

Kasiu masz duże zapasy 'zaufania' bo ja tak na prawdę jeszcze nic spektakularnego nigdy nie pokazałem, ale ja sam na razie jestem zadowolony
Tu ma być ogród :) 23:00, 21 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Łoo mamumuniu jakie ilości ale lubię to mimo, że jeszcze nie jestem przekonany na seslerie i molinie, ale to i dobrze bo miejsca nie mam, efekt będzie świetny

przedpłocia 40 m to zginą na nim te trawki, przynajmniej na razie, dopóki nie podrosną.

Molinie mają być wokół miejsca na ognisko, ale trochę się skomplikował ten temat, bo wycena od potencjalnego wykonawcy nie do przyjęcia.
Biało różowy ogród za płotem. 22:06, 21 kwi 2016

Do góry
W końcu mam swoje graby chociaż tak do końca nie są moje Nie wiem jakim cudem przewiozłem niespełna 3 metrowe okazy, ale jestem mega zadowolony.
Dokupiłem tuje na podmianke. Już niewiele potrzeba by zamknąć temat tego co planowałem do maja zrobić.
Graby posadzone, ale zdjęcia z prac w trakcie bo jeszcze pieleni mnie czkeka i rozgarnięcie nadmiaru ziemi bo już niedługo trawnik będę siać.

Przyjechały też 3 tony grysu granitowego i muszę go rozwieźć na miiejsce przszłej altany, która szybko nie powstanie.
Już wiem, że muszę jeszcze jakieś drzewa dosadzić bo troszkę mam niedosyt i braki, ale to w swoim czasie
Chyba czas zacząć zwozić korę na rabaty bo znów się zielsko nasieje.
Tu ma być ogród :) 21:47, 21 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Łoo mamumuniu jakie ilości ale lubię to mimo, że jeszcze nie jestem przekonany na seslerie i molinie, ale to i dobrze bo miejsca nie mam, efekt będzie świetny
a to dlaczego prosze się tłumaczyc przecie sesleria i trawa z bagien piekna jest
Tu ma być ogród :) 21:44, 21 kwi 2016

Do góry
Zagubiona... 15:11, 21 kwi 2016

Do góry
Witam wszystkich. Od jakiegoś czasu "spaceruję" po Waszych ogrodach i cieszę swoje oko. Chciałam spróbować swoich sił w zaprojektowaniu i urządzeniu swojego. Niestety okazuje się to wcale nie takie łatwe. Im więcej oglądam i czytam tym bardziej czuję się zagubiona i nie wiem od czego zacząć, a przede wszystkim na co zdecydować się.
Mój "ogród" to 1000 m pola do popisu. Z tył ogrodu rośnie na całej długości żywopłot. Nie od razu Rzym zbudowano, czy jak to tam szło. Postanowiłam, że chociaż spróbuję zagospodarować chociaż kawałek mojego ogródka.
Chciałabym na tyłach zrobić ogródek owocowo-warzywny i "zasłonić" go rabatą. Nie mam do końca pomysłu jak to zrobić. Podoba mi się ogród Luki-ego, bukszpany i żurawki tylko nie wiem czy dam radę.
Wstawiam zdjęcie tego kawałka, widok z tarasu. Za wszelkie sugestie bardziej doświadczonych ode mnie będę wdzięczna. Konsekwentnie marzy mi się obsadzenie całej działki, ale od czegoś trzeba zacząć

Tak to wygląda. Po prawej stronie jest garaż. A po lewej mini ogródek z ubiegłego roku, który ma być powiększony. Zaczęliśmy już zdejmować darń, potem przyjedzie czas na obsadzenie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 13:17, 21 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Tak prezentuje się moja Genia i coraz bardziej mi się podoba, jeszcze nie posadzona bo gapa ze mnie i zapomniałem o zakupie torfu.

I jest kilka kwiatuchów Na razie dość małe, ale w przyszłym roku mają być większe.

Ładna bardzo i kwiecia tyle, za rok podwoi objętość
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:27, 21 kwi 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Tak myślałam, że Luki jako profesjonalista będziesz miał rozwiązanie na 2 cm blat

To co ? robimy ??? napisze do Ciebie na priv
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 20:01, 20 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Wiosna modelowa u Ciebie jeżeli chodzi o roślinność bo pogoda nigdzie nas nie rozpieszcza. Zazdroszczę przestrzeni i szerokich kadrów, na których nie ma domów sąsiadów

Są inne budynki, niekoniecznie urodziwe których nie pokazuję Jak to na gospodarstwie...

Na Łowieckiej 13:00, 20 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Ludzie złoci i wszyscy święci, jakie ilości tulipanów, dużo zdjęć jak zakwitną w pełni, oj dużo poprosimy

To muszę wszystko w koło zdążyć ogarnąć
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:05, 20 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Podziwiam wyroby betonowe Blat cienki na 2cm bez problemu można zrobić tak samo beżowy beton, potrzebny tylko dobry projekt mieszanki i dodatki uszlachetniające

Tak myślałam, że Luki jako profesjonalista będziesz miał rozwiązanie na 2 cm blat
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:04, 20 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Kocham ten okres w ogrodzie kiedy jak rusałka po nocy z latarką skaczę z wdziękiem po rabatach mając w ręku przeróżne szmaty i firanki

hahahahahahaha, no widok musiał być ciekawy, jak zjawa/duch
kurcze też czytam o przymrozkach i rano z lękiem patrze na termometr..........oby nie było tak źle

czekam Łukaszku na przedogródek - ciekawa jestem baaaaaaardzo co tam nawymyślałeś

pozdrowienia zostawiam
Ogród Cioci cz. 3 11:24, 20 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Gosiu powiem Ci, że moje Bonice w zeszłym roku (golasy) nie zachwycały, a miałem ładne sadzonki sadzone końcem marca, ale raz zakwitły bardzo mocno, po obcięciu już słabiej, ale wyżej. Myślę, że to Cię zadowoli i tak na ten rok

Łukasz zdaję sobie sprawę że pierwszy sezon to nie będzie szał Zobaczymy
Tu ma być ogród :) 11:21, 20 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Ja w tym roku też dzielę sporo roślin, chociaż robiłem to do tej pory niechętnie, ale przecież w następnym roku będą już takie same, a dzięki temu można wprowadzić plan oszczędnościowy

Wychodzę z takiego samego założenia, zakup roślin na 15 arową działkę to konkretny wydatek, więc trzeba sobie jakoś radzić i szukać tych oszczędności tam gdzie to możliwe.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:23, 20 kwi 2016

Do góry
Ewo jak zakapturzony ninja, sąsiad musiał akurat psa wypuścić i dziwnie się patrzył, dobrze że księżyc świecił to nic nie zdeptałem
Ogródek Iwony II 08:21, 20 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Witaj Marti
Zawsze możesz spróbować tak posadzić, jak planujesz. Jak ci nie będzie odpowiadać, przesadzisz. Ale chyba posadzisz tam ich więcej, plamę? Byłoby ładnie
Aaaa, byłam u ciebie zobaczyć, będzie pasować z przodu

Dziękuję za odzew!
Akurat tutaj chcialam dosadzic takich samych wrzoscow, których nie mogę tej wiosny nigdzie dostać, a ptasie lapki mają iść po prawej we wrzosy. Tam jest teraz bardzo pusto i chciałam wypełnić luki.
Oczywiście, masz rację, zawsze mogę przesadzić, to raczej moja domena zastanawiam się czy jest u mnie roślina, która od początku rosnie na swoim miejscu hahaha
Ogródek Iwony II 23:56, 19 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Mam Nigry i Pissardi, jakoś nie widzę jednak między nimi różnicy, chyba musiałbym się dokładnie z drabiny przyjrzeć bo moje dość wysokie

Łuki, obejrzyj swoje i mi pokaż proszę Może ja nie mam tego co myślę?
Tu ma być ogród :) 23:54, 19 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Ja w tym roku też dzielę sporo roślin, chociaż robiłem to do tej pory niechętnie, ale przecież w następnym roku będą już takie same, a dzięki temu można wprowadzić plan oszczędnościowy

Już pod koniec lata powinny być takie same Poza tym jak już kwitną to rozchodzą się trochę na boki przez co wyglądają na jeszcze większe
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:09, 19 kwi 2016

Do góry
Kocham ten okres w ogrodzie kiedy jak rusałka po nocy z latarką skaczę z wdziękiem po rabatach mając w ręku przeróżne szmaty i firanki by zabezpieczyć rośliny przed mrozem, a takim straszą u mnie przez najbliższy tydzień, chyba osiwieję. Nie znoszę wiosennych przymrozków, a u mnie niestety są prawie zawsze.

25 malutkich tuj posadzone, teraz żałuję, że nie posadziłem grabów w tym miejscu, ale były to jednak problem. Cóż odrobina intymności w drugim ogrodzie najwcześniej za 5 lat.
Pojawiła się nadzieją na darmowy transport 3,5 metrowego buka i tak mnie wzięło, czy by czasem też jakiegoś dużego drzewa do siebie nie przytachać. Jest piękny i wielki tricolor, ale poza zasięgiem finansowym, olbrzymie graby i bardzo ładne jarząby, a nie powiem mam potrzebę ogrodniczą na 3 drzewa, jeszcze nie wiem jakie i gdzie, ale chciałbym
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:06, 19 kwi 2016

Do góry
Marzenko no było wcześniej dzisiaj tylko tuje, które w pośpiechu wsadziłem i uciekłem do domu w drodze tnąc Carexy. Tak dzisiaj zimno i wietrzeni, że najlepiej pod kocykiem bym przesiedział.

Kasiu teraz w przedogródku są tylko lilie i liliowce, kilka bukszpanów, magnolia, i 3 miskanty. Wcześniej były jałowce, sosna, różanecznik, jodła, cyprysik, tuja, berberys, modrzew, liliowce, żurawki, lilie i zapewne jeszcze coś
Na wiosnę dosadzę dużo krokusów i tulipany, wtedy powinno być o wiele ładniej niż to co było
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies