Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 11:21, 20 kwi 2016

Luki napisał(a)
Ja w tym roku też dzielę sporo roślin, chociaż robiłem to do tej pory niechętnie, ale przecież w następnym roku będą już takie same, a dzięki temu można wprowadzić plan oszczędnościowy

Wychodzę z takiego samego założenia, zakup roślin na 15 arową działkę to konkretny wydatek, więc trzeba sobie jakoś radzić i szukać tych oszczędności tam gdzie to możliwe.
lindsay80 11:24, 20 kwi 2016

Agania napisał(a)

Pamiętam jak moje smardze chciałam pokazać gościom grzybiarzom, niestety ślimaki przez noc się nimi najadły....ślimakom smakują bardzo

Śliczna zieleń już na rabatach, jeszcze nie mam Marikena, dawno nie byłam na zakupach, to moje postanowienie noworoczne, że koniec kupowania, zaczynam wycinać jałowce i po co, żeby zrobić miejsce na coś nowego

Hehe, niezła historia, smardze mogą zjeść byle się roślin nie tykały.

A ja odkryłam, że na moich siewkach szałwii mszyce się pojawiły i zaczynają je wcinać, nie wiem co zastosować, żeby tych małych roślinek przy okazji nie załatwić, chyba spróbuję wodą z płynem do mycia naczyń popryskać.

Widziałam relacje z prób przywiązywania jałowców, marikeny są śliczne, śmiało możesz myśleć o takiej podmianie.
lindsay80 11:29, 20 kwi 2016

Marta napisał(a)
Śliczne fotki nam zapodałaś Szałwię dziel bez skrupułów, szybko rośnie. U mnie miskanty jeszcze śpią, Red Baron dopiero budzi się, u Ciebie jest dużo większy.
Moje najmłodsze dziecię już miało kleszcza, a był poubierany, bo było wtedy jeszcze zimno na dworze, więc okrycie ciała nic nie pomogło. Jak kleszcz będzie chciał wejść to i tak wejdzie tam gdzie chce.

U Ciebie na działce jest sporo cienia, może dlatego miskanty są opóźnione.

Te pajęczaki są sprytniejsze od nas, co zrobić ;-(

Zimnica straszna aż mi się nie chce wychodzić na działkę, ale najpilniejsze rzeczy trzeba zrobić, muszę się jakoś zmusić.

Pluszakowa 11:29, 20 kwi 2016

Macham z konferencji: )
lindsay80 11:34, 20 kwi 2016

Marta napisał(a)

Już pod koniec lata powinny być takie same Poza tym jak już kwitną to rozchodzą się trochę na boki przez co wyglądają na jeszcze większe

Sprawdziłam, że w zeszłym roku kupowałam 15.05 i sadzonki były niewielkie, a do sierpnia przyrosły ze 4 razy.
lindsay80 11:35, 20 kwi 2016

nawigatorka napisał(a)

To niefobrze bo u mnie najwiecej smardzy przy jezowkach

a jeżówki to przysmak ślimaków, w zeszłym roku mi wszamały sadzonki w doniczkach, na szczęście zdążyły odrosnąć i zakwitnąć.
lindsay80 11:38, 20 kwi 2016

wodzyn napisał(a)

Nikogo przerazić nie miałam zamiaru

Wiem Marta, ale jakbyś zobaczyła na żywo ten mój ogródek to wiedziałabyś skąd to przerażenie - wszak pokazuję tylko tą część, która do pokazywania się nadaje
lindsay80 11:40, 20 kwi 2016

anbu napisał(a)

Jak te czosnki rozkwitną to będzie się dopiero działo
Ślicznie

To moje pierwsze w życiu czosnki, sama jestem ciekawa efektu, jak wyjdzie fajnie to na przyszły rok powiększę kolekcję

lindsay80 11:41, 20 kwi 2016

Pluszakowa napisał(a)
Macham z konferencji: )

odmachowuję, czyżby na konferencji wiało nudą ?
Pluszakowa 11:44, 20 kwi 2016

Juz jestem po moim referacie i teraz zostaje siedzieć do 16 czy ktoś będzie miał pytania.