Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

anna_t 18:57, 21 kwi 2016

ale zakupy Edyta! wow!
będziesz miała przedpłocie ładniejsze niż ja ogród
lindsay80 20:34, 21 kwi 2016

Kasya napisał(a)
o mamo ile trawek...miskanty masz juz rosnace ?

tylko jedną odmianę miskantów kupowałam, Klaine Fontane, każdy ma już kilka zielonych ździbeł.
lindsay80 20:38, 21 kwi 2016

anna_t napisał(a)
ale zakupy Edyta! wow!
będziesz miała przedpłocie ładniejsze niż ja ogród

taaa, jasne
Coś słabo wierzysz w swoje możliwości, już dużo zrobiliście, zapowiada się bardzo ładny ogród, jak te wszystkie róże przy tarasie zakwitną to będzie szał!
Luki 21:44, 21 kwi 2016

Łoo mamumuniu jakie ilości ale lubię to mimo, że jeszcze nie jestem przekonany na seslerie i molinie, ale to i dobrze bo miejsca nie mam, efekt będzie świetny
nawigatorka 21:47, 21 kwi 2016

Luki napisał(a)
Łoo mamumuniu jakie ilości ale lubię to mimo, że jeszcze nie jestem przekonany na seslerie i molinie, ale to i dobrze bo miejsca nie mam, efekt będzie świetny
a to dlaczego prosze się tłumaczyc przecie sesleria i trawa z bagien piekna jest
nawigatorka 21:49, 21 kwi 2016

lindsay80 napisał(a)

A to nawet były dwie big paczki, a będzie jeszcze trzecia, tylko chyba już na początku maja.

Już wiem, czym się różni Heufleriana od Sadleriana - ta pierwsza chyba na ten moment jest najładniejsza.
a kolorem albo czymś. moja sadleriana przez pierwszy rok roisła powoli ale na podłym miejscu. a teraz powala tempem. będzie Pani zadowolona
moja paczka tez w maju bo kasy juz na ten miesiąc dośc poszło
Marta 22:32, 21 kwi 2016

lindsay80 napisał(a)

No i świetnie.
Na seslerie jest teraz szał, mi się właściwie wszystkie odmiany podobają.

Heufleriana, Sadleriana i skalna już teraz są pięknie zielone i rozrośnięte, a jesienna troszkę później startuje, za to ponoć szybko przyrasta.
Z pozytywów szybko startują, są zimozielone, nie są wymagające co do gleby, z negatywów w 3 roku ponoć robią się sianowate i trzeba dzielić.

Zanotowałam fajne ma kwiatostany, może kiedyś się skuszę? Jak Ci podrosną to będzie szał. na ulicy
Marta 22:38, 21 kwi 2016

Tez macie tak, że jak klikacie w powiadomieniach na wątek to znikają wszystkie plusiki, ze wszystkich wątków?
lindsay80 23:00, 21 kwi 2016

Luki napisał(a)

przedpłocia 40 m to zginą na nim te trawki, przynajmniej na razie, dopóki nie podrosną.

Molinie mają być wokół miejsca na ognisko, ale trochę się skomplikował ten temat, bo wycena od potencjalnego wykonawcy nie do przyjęcia.
lindsay80 23:03, 21 kwi 2016

nawigatorka napisał(a)
a kolorem albo czymś. moja sadleriana przez pierwszy rok roisła powoli ale na podłym miejscu. a teraz powala tempem. będzie Pani zadowolona
moja paczka tez w maju bo kasy juz na ten miesiąc dośc poszło

jutro cyknę Ci fotkę porównawczą, na pewno Heuleriana jest wyższa, kolor ciemniejszy, taka zieleń mocna z odrobiną niebieskości, a Sadleriana zielony jasny.
Do maja już niedaleko, a poza tym jak już je dostaniesz to coś będzie widać w doniczkach, bo moja ED najbiedniejsza z wszystkich roślinek.