Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

Ogrodowe szaleństwo ... 12:04, 15 cze 2017

Do góry
Ooo jesteś Elu. Wlasnie wczoraj sobie myślałem ze długo cię juz nie było.
Jak masz jakies fotki to poproszę bo jestem ciekaw co u ciebie słychać na działeczce

Z tym odpoczywaniem to chyba z zastrzeżeniem że wyłącznie w cieniu bo na słońcu jest nie do wstrzymania.

Wiesz ci, chyba zakwitnie mi szałwia powabna z nasion od ciebie także wieeeeelkie dzięki raz jeszcze
Moje marzenie 10:42, 15 cze 2017

Do góry
Różę sadzić Coś do niej wymyślisz, śliczna jest
Szałwia piękna, naparstnica również Ja dopiero co wsadziłam jakieś szałwie malusie, więc u mnie ich nawet nie widać, ale przecież urosną
Pozdrawiam
Działeczka Asi :) 10:38, 15 cze 2017

Do góry
Szafran napisał(a)

Asiu dawno mnie nie było. Witam się u Ciebie. Ostatnio za bardzo skupiłam się na sobie ale już czas poodwiedzać inne ogrody. Działasz z rozmachem wszystko pięknie przemyślane i jest efekt. Rabata z czosnkiem moja ulubiona. Kule na tle zieleni komponują się rewelacyjnie. Czy planujesz coś jeszcze tam nasadzić? Pozdrawiam

Tak oczywiście, że będę dosadzać roślinki. W tej chwili rosną róże, słabo je widać na tej fotce. Rosną młode przywrotniki, perovskia, szałwia. Dosadzę jeszcze żurawki.
Wsadzona jest też mała kostrzewa. Zrobię dzisiaj aktualne fotki, bo troszkę się rozrosło na tej rabacie
Aaaaa i najważniejsze... rosną tam młodziutkie hortensje I z tyłu będą trawy
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:39, 14 cze 2017

Do góry
Szałwia piękna - jak wszystkie rośliny u Ciebie ale ciekawi mnie ta pergola. Nieładnie pokazać tylko kawałek i pozostawić rzesze fanów w takim niedosycie
Ogród wśród pól i wiatrów 21:38, 14 cze 2017

Do góry
m_gocha napisał(a)
Jola, ogród imponujący - zarówno kwiatowy jak i warzywny Ależ Ci wszystko bujnie rośnie, chyba Cię musimy wziąć na spytki czym Ty je podkarmiasz Czy jakieś sterydy, dopalacze czy inne tajemne środki Podacie dokładny (sprawdzony) przepis na syrop z bzu? Czy on ma jakieś właściwości zdrowotne? Pędzę bo czas do pracy wrócić

Dzięki Gosia Te sterydy i dopalacze, hehe.... to ogrodowa klasyka: gnojówka z pokrzyw, z dodatkiem skrzypu, żywokostu, obornik. Woda jak jest za sucho. Wyrywanie chwastów, jak są większa od roślin, hehe

Co do syropu z bu, to może ja się nie będę wypowiadać, bo pierwszy raz go robiłam. Wzięłam przepis z neta, nie wiem czy dobry czy nie dobry. O właściwościach możesz poczytać choćby tu: http://agnieszkamaciag.pl/syrop-z-kwiatow-czarnego-bzu/

Macham kwiatkowo Niebieska szałwia powoli, powoli zaczyna

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 12:54, 14 cze 2017

Do góry
Dla Kasi szałwia

"Póki życie trwa..." 10:42, 14 cze 2017

Do góry
od strony obskurnego blaszaka tui tez juz nie ma,a miały zasłonić to co brzydkie dla oka tymczasowo wsadziłam marcinki jesienne ,które wcześniej podzieliłam,przed nimi (licze na nie) że choć w części zasłonią blaszak berberysy erecta i różowa szałwia ,gdzieś widziałam takie zestawienie na ogrodowisku,które mnie powaliło.Jest tu tez tawuła tymczasowo, rozmnozona ,tulipany czarne i przekwitłe szafirki,rabata jeszcze do modyfikacji

śniadek darniowy w rozkwicie i sukcesywnie powiększająca się kolekcja żurawek,wierzba niebawem aut

Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 09:32, 14 cze 2017

Do góry
zoja napisał(a)
udały Ci się siane
to z targu to co to?

ta pomarańczowa różyczka znowu przepiękna

Szałwia błyszcząca.
Ogród pod lasem 07:58, 14 cze 2017

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Hej Gosia Ostatnio nie pisałam, ale zaglądałam po cichaczu
Te kulki to Elegantissima, o której już kiedyś rozmawiałyśmy - pisałam Ci chyba, że kupiłam je jak miały 3 gałązki na krzyż, a teraz już kształtu nabrały. Pamiętasz?
Ta fioletowa to szałwia, ale mam trochę zgryz, bo kupowałam wszystkie Ostfriesland, ale 4 wyrosły duuże, a reszta średnia... Szkółka wiarygodna, więc może po prostu sadzonki mają różne tempo. Zobaczymy.

No to mam jeszcze pytanie gdzie rosnie ta szałwia? Pytam Ciebie bo dziewczyny ze słonecznych ogrodów nie są miarodajneIm wszystko słońcolubne super rosnie
A ja w półcieniu mam miejsce dla szałwii i ...zonk
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 07:02, 14 cze 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)

Szałwia to tak naprawdę miała Caradonna-ale już się skończyła-to poszłam w tą Ostfriesland-w doniczkach wygląda już świetnie.

Ja tak szalwie mam. Wprawdzie nie dużo. Ale ładnie rośnie.. zamierzam ja trochę rozsadzic.
Nowe zakupy zawsze cieszą
To tu- to tam- łopatkę mam ! 23:23, 13 cze 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Mszycę na pomidorach udało mi się zlikwidować opryskiem z mydła potasowego. Użyłam tak na oko ale było o wiele więcej niż zalecane 2 łyżki na litr. Po dwóch dniach powtórzyłam i póki co spokój. Może na koperku też pomoże?

Pozdrawiam Haniu

Polinko, dziękuję za poradę. Mydło potasowe mam na podorędziu. Pomidorki, co prawda czyste jak łza, ale zrobię eksperyment na bobie i tych resztach koperku.
W podziękowaniu szałwia dla ciebie. A dla Makusipoziomki z tła (bo lubi)

Mój 4 arowy azyl... 23:18, 13 cze 2017

Do góry
Czyściec wielkokwiatowy

Złocienie

Ostróżki i Szałwia omszona

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 22:38, 13 cze 2017

Do góry
Kacha123 napisał(a)
U mnie ostróżki słabo, z siedmiu została mi jedna i pół
To się choć nacieszę Twoimi.
Widzę, że sezon kwiatowy u Ciebie rozpoczęty Różowa szałwia jest urocza!

Kasiu zapraszam. Moje ostróżki będę widziała dopiero jutro, ciekawe czy wiatr mi ich nie skosił już mam chyba 5 krzaczków, to mi się sieje w przeciwieństwie do werbeny
Ogród pod lasem 21:23, 13 cze 2017

Do góry
Hej Gosia Ostatnio nie pisałam, ale zaglądałam po cichaczu
Te kulki to Elegantissima, o której już kiedyś rozmawiałyśmy - pisałam Ci chyba, że kupiłam je jak miały 3 gałązki na krzyż, a teraz już kształtu nabrały. Pamiętasz?
Ta fioletowa to szałwia, ale mam trochę zgryz, bo kupowałam wszystkie Ostfriesland, ale 4 wyrosły duuże, a reszta średnia... Szkółka wiarygodna, więc może po prostu sadzonki mają różne tempo. Zobaczymy.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:04, 13 cze 2017

Do góry
Dziewanna

Szałwia

Mak polny w zbożu

Bodziszek

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 20:40, 13 cze 2017

Do góry
U mnie ostróżki słabo, z siedmiu została mi jedna i pół
To się choć nacieszę Twoimi.
Widzę, że sezon kwiatowy u Ciebie rozpoczęty Różowa szałwia jest urocza!
Zakątek z fioletową ławeczką 19:13, 13 cze 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Dorotko ale fajnie zaaranżowane ciurkadełko Podoba mi się ta różowa szałwia, zbierz nasionka pleees

Sylwia nasionka postaram się zebraćbędę pamiętała, ale jakby co, to się przypominaj!
Ogród z widokiem na jezioro 17:24, 13 cze 2017

Do góry
ryska napisał(a)

Historia niesamowita, Ty jak zawsze pozytywy pokazujesz
Mam pytanie o nazwę roślinki nr 4 z białymi kwiatuszkami. To jakaś szałwia?
Z góry dziękuję i życzę niskiego rachunku za naprawę auta.

Oby twoje życznie się spełniło,
Biało kwitnąca to szałwia, ale nie wiem jaka
Droga do spełnienia 17:19, 13 cze 2017

Do góry
Kamila piękne zdjęcia pokazujesz róże, czosnki, szałwia wszystko mi się podoba.
Gdzie Twoja hacone, bo nie dojrzałam?
Kwiaty we włosach 12:11, 13 cze 2017

Do góry
Rzeczywiście szałwia piękna ale to krzewy rozrośnięte, dorodne przyciągają moją uwagę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies