Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 10:21, 20 cze 2017

Szałwia chyba łatwa do dzielenia jest. Wiosną dzieliłam swoje stare bezodmianowe i wszystkie rosną,przybierają na masie i kwitną. Powodzenia
iwonkap 10:23, 20 cze 2017

Margerytka40 napisał(a)
Szałwia chyba łatwa do dzielenia jest. Wiosną dzieliłam swoje stare bezodmianowe i wszystkie rosną,przybierają na masie i kwitną. Powodzenia

podchodzę nieśmiało bo to jedne z pierwszych podziałów, jeszcze mam żurawki i odłogi w ID i tak sie zastanawiam czy trzeba cała roślinkę wykopać czy tylko oderwać. Rozterki początkującego ogrodnika
Margerytka40 10:35, 20 cze 2017

Ja uwielbiam w ten sposób pozyskiwać roślinki. Sprawia to dużo satysfakcji. W tym sezonie pobiłam chyba rekord z kocimiętką. Wczesną wiosną kupiłam jedną Walkers Low i już drugi raz dzieliłam. Stan na dzisiaj to 26 sadzonek.

Liczę na szał kocimiętkowy w przyszłym roku

Mirka 10:42, 20 cze 2017

Margerytka40 napisał(a)
Moim już korzonki widać przez pojemniczek
Asiu a u mnie w tym roku nawet jeden patyk hortensji w doniczkach się nie ukorzenił za to bezposrednio w grunt wszystkie się ukorzeniły. Z sadzonek zielnych też robiłam z sukcesem.Teraz najlepszy termin.Powiem ci jeszcze że zeszłoroczne patyczki hortek które wydawały się martwe bo liście klapły zostawiłam w ziemi i teraz widzę że z ziemi wypuszczają pędy.Trzeba być cierpliwym w tym naszym ogrodniczkowaniu
Margerytka40 10:47, 20 cze 2017

Mirka napisał(a)
Asiu a u mnie w tym roku nawet jeden patyk hortensji w doniczkach się nie ukorzenił za to bezposrednio w grunt wszystkie się ukorzeniły. Z sadzonek zielnych też robiłam z sukcesem.Teraz najlepszy termin.Powiem ci jeszcze że zeszłoroczne patyczki hortek które wydawały się martwe bo liście klapły zostawiłam w ziemi i teraz widzę że z ziemi wypuszczają pędy.Trzeba być cierpliwym w tym naszym ogrodniczkowaniu

O,to nie będę wywalać patyczków,niech siedzą. Masz rację z cierpliwością,też już się o tym przekonałam nie raz.
Właśnie zamierzam trochę z zielnych ukorzeniać i chyba już niektóre są w sam raz.
iwonkap 10:53, 20 cze 2017

Wiosna tez nawtykałam sporo patyków bezpośrednio do ziemi, zostawić je do przyszłego sezonu czy coś z nimi powinnam robić ?
Margerytka40 10:57, 20 cze 2017

Zostaw do przyszłej wiosny. A mają listki?
Mirka 10:57, 20 cze 2017

Margerytka40 napisał(a)
Ja uwielbiam w ten sposób pozyskiwać roślinki. Sprawia to dużo satysfakcji. W tym sezonie pobiłam chyba rekord z kocimiętką. Wczesną wiosną kupiłam jedną Walkers Low i już drugi raz dzieliłam. Stan na dzisiaj to 26 sadzonek.

Liczę na szał kocimiętkowy w przyszłym roku

Hahaha z kąd ja to znam
Margerytka40 11:01, 20 cze 2017

Mirka napisał(a)
Hahaha z kąd ja to znam

Zawsze jak kupuję sadzonki od razu patrzę czy da się podzielić
Mirka 11:08, 20 cze 2017

Margerytka40 napisał(a)

Zawsze jak kupuję sadzonki od razu patrzę czy da się podzielić
Też tak ostatnio trzcinnki kupowałam z myślą o podziale.Ciekawe czy nasiona będą miały i czy uda się je wysiać