również jestem za faktycznie najładniejszy rysunek, ale nie sugerowałam się tym, tylko rozstawem, kamuflowaniem ściany-jej rogów, i wygląd ogólny.
Skoro ma być jeden wypasiony stożek-to zbieraj pieniądze i kup za kilka miesięcy tj. maj/czerwiec ale już taki wielki, żeby dawał efekt. Ja kupowałam swoje kopane z gruntu wys.ok.90cm za 30-40zł. Jak dobrze poszukasz to za niewiele więcej kupisz swój. Moje nie najpiękniejsze i jeszcze się muszą zagęścić ale są już spore i i tak dają efekt z daleka i z bliska. Lepiej dozbierać i być odrazu zadowoloną niż czekać kolejnych kilka lat. Bukszpan wolno rośnie. Za kulki 50cm średnicy płaciłam po 25zł. Najdroższe będą te na pniu.
A i nawet w takim układzie jestem za obwódką. Zepnie wszystko razem i zimą będzie pięknie.
Hej i ja byłam u Ciebie masz pięknie, a pracy i miłości włożonej w ogród jest mnóstwo że hoho,to widać, resztę uciechy spaceru zostawiam na jutro.U Ciebie jest tak bardzo mojo hortensjowo trawkowo,doczytałam że tniesz hortki nisko żeby nie zasłoniły miskantów ja wręcz przeciwie zaczełam limki ciąć coraz wyżej a przed nimi mam zamiar posadzić variegatusy.
Limki po tegorocznych upałach nie dawały sobie rady na pełnym słońcu to trza im pomóc.
Pozdrawiam
sa bardzo nisko szczepione, najpierw szukalam wysoko szczepionych poniewaz dziewczyny pisaly ze sie rozlaza i trzeba je wizac. okazalo sie jednak ze w tym waskim miejscu lepiej sie prezentuja tak nizej szczepione. galezie staram sie obwiazywac wokol siebie i ladnie sie trzymaja. bede sie starala utrzymac gora trzy cztery wysokie galezie. tak jak jest teraz mi sie podoba , nowe pedy wycinam.
przednimi jest trzmielina w formie obwodki , za nimi gracki a miedzy grackami jezowki ))