Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

Nallar 20:20, 08 mar 2016

Dziewczyny, pogoda ma się poprawić i już.!!! Wszystkie chcemy wiosny.
W moim ogródku porządki wiosenne już prawie zakończone zostało wydmuchanie pozostałych liściorów z rabat. Z tym muszę poczekać aż troszkę obeschną.
Co do rabaty to żadna decyzja jeszcze nie zapadła Pewna jestem że będę chciała wdrożyć projekt jaki zrobił Łukasz ale jak to wszystko wyjdzie? Moje prace są uzależnione od decyzji Urzędu a ona jeszcze nie zapadła
Jak już będę miała papierek w łapkach to będę wiedziała że jest czym sobie głowę łamać.

Agnieszko, będę trzymała kciuki za sprzyjającą pogodę abyś mogła mnie przegonić w porządkach w ogrodzie
Kasiu, masz odpoczywać, wyleczyć plecki a nie szaleć wyginając śmiało ciało
Aniu, potwierdza się że małe jest piękne
Nallar 20:25, 08 mar 2016

Dacie wiarę?
Nallar 20:32, 08 mar 2016

Takie tam z mojego ogródka.

kosolka 20:40, 08 mar 2016

Nallar napisał(a)

Och!!! Piękne!
Malowalas na zdjęciu??
roma2 20:47, 08 mar 2016

Takie tam piękne. A ja nie leniuchuję (no, może troszkę). U mnie czas na sprzątactwo wiosenno-ogrodowe zawsze później, bo na działce tak zwany wyp......j, czyli wietrznie i zimno.
Nallar 22:11, 08 mar 2016

kosolka napisał(a)

Och!!! Piękne!
Malowalas na zdjęciu??

To nie ja Olu, to wiosna.
Nallar 22:17, 08 mar 2016

roma2 napisał(a)
Takie tam piękne. A ja nie leniuchuję (no, może troszkę). U mnie czas na sprzątactwo wiosenno-ogrodowe zawsze później, bo na działce tak zwany wyp......j, czyli wietrznie i zimno.

Jeszcze troszkę Romciu i będzie cieplutko, zdążysz zrobić wszystko, zobaczysz
Pisałaś u siebie co planujesz zrobić na działce w tym sezonie? bo nie widziałam.
Napia 22:28, 08 mar 2016

Ładnie wyglądają te trawki za bukszpanem Będę kibicować zmianom na rabacie A kiedy powinnaś otrzymać zgodę urzędu? Bo z terminami to różnie

Do różyczek namawiam A na tej północno-zachodniej wystawie jak długo świeci słońce?
roma2 22:31, 08 mar 2016

Nie widziałaś, bo konkretów nie pisałam. Plan jest jeden, jedyny. Kupić cisy i je posadzić od strony płotu. Cisy kolumnowe, które ogarną i uporządkują lasek brzozowy, posadzony jesienią. Iwonka-Toszka podała mi pomysł na ten zagajnik, by nie był tak od czapy. Staram się w końcu nie miotać, tylko coś konkretnego zrobić.
Nallar 22:57, 08 mar 2016

Napia napisał(a)
Ładnie wyglądają te trawki za bukszpanem Będę kibicować zmianom na rabacie A kiedy powinnaś otrzymać zgodę urzędu? Bo z terminami to różnie

Do różyczek namawiam A na tej północno-zachodniej wystawie jak długo świeci słońce?

Trawki to Ice Dance, musiałam je obfocić nim zje je moja "smoczyca"
Od ubiegłego roku sukcesywnie je podgryza.
Zgodę powinnam dostać do końca marca, więc siedzę jak na szpilkach. Oby nie przyczepili się jakiejś dupereli co opóźni wydanie decyzji.

Jeśli chodzi o rabatę na której ewentualnie zagoszczą róże to lepiej będzie jeśli wstawię zdjęcie gdzie postaram się zaznaczyć jak operuje tam słoneczko, będzie łatwiej. Aguś zrobię to jutro i jeśli pozwolisz to dam Ci znać i poproszę Cię o opinię.