Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "tawuły"

Ogród u stóp klasztoru 21:31, 01 lip 2013

Do góry
Macham do wszystkich odwiedzających ,
mało mnie teraz na forum , bo ostro kancikuję ..roboty co nie miara porządkuję już ogród na spotkanie .
wszyscy spodziewają się ujrzeć wielkie HALO a będzie wielka hAŁA .
wracam się co chwilę z rabaty na rabatę . muszę chyba grzecznie poprosić forumki o wyrozumiałość , bo z tym molochem to już sobie rady nie daję .
tu trzeba róże obcinać tu tawuły . opryski na grzyba czekają . a ja mam jakieś zwolnione obroty ostatnio
Igiełkowy ogródeczek 21:17, 01 lip 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Dziś cięłam tawuły, a rozplenice coraz większe:

Kulki już też przycięte

Powojnikowo:

I pasujący do niego kolorem dzwonek:

Gosiu cudne fotki robisz!!!!!!

ślicznie masz ....już nie raz to pisałam

dzwoneczki takie cudowne .....

wypoczywaj i ładuj akumulatory....

miłego wczasowania Gosieńko
Już nie działka - już ogród (u Topoli) 19:02, 01 lip 2013

Do góry
Hogata napisał(a)

Witam. Mam niedosyt zdjęć, takie obrazki to można oglądać, oglądać.....

Mam jeszcze pytanie: Co to za trawka i co masz posadzone pod trzmieliną? Bo jestem na topie poszukiwania obsadzeń dla trzmieliny w tym kolorze co ty masz.

Trawa, to molina. Na tej rabacie posadzone są tawuły japońskie, trzmieliny i krzewuszki.
Igiełkowy ogródeczek 17:30, 01 lip 2013

Do góry
Dziś cięłam tawuły, a rozplenice coraz większe:

Kulki już też przycięte

Powojnikowo:

I pasujący do niego kolorem dzwonek:

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:35, 01 lip 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
z drugiej strony (podoba mi się mniej... ) ta sama rabata wygląda w tej chwili tak (ale chcę jeszcze dosadzić w prawym rogu jeżówki i szałwie)

pomiędzy jodłami są dwie różowe tawuły, dwa zebrinusy i jeden giraffe, jeżówki (miały być różowe) ale że kupowałam nie kwinące tylko w pąkach to są jakie widać ,

w jeżówkach widać przekwitnięte pęcherznice (biała i różowa)

tutaj
wysiane, samo zapełni przestrzeń, będziesz chodzić, dotykać i czekać
wyślę ci, ale za jakiś może tydzień; jak się zrobią nasiona wysiej i tyle
tu wypełnią wszystko
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:20, 01 lip 2013

Do góry
z drugiej strony (podoba mi się mniej... ) ta sama rabata wygląda w tej chwili tak (ale chcę jeszcze dosadzić w prawym rogu jeżówki i szałwie)

pomiędzy jodłami są dwie różowe tawuły, dwa zebrinusy i jeden giraffe, jeżówki (miały być różowe) ale że kupowałam nie kwinące tylko w pąkach to są jakie widać ,

w jeżówkach widać przekwitnięte pęcherznice (biała i różowa)

Roztoczańskie klimaty 19:16, 30 cze 2013

Do góry
Ewelinka231281 napisał(a)
Z brzusia pewnie robi się powoli kuleczka, więc zostaw te tawuły i w kulki ich nie tnij, tak tez pięknie wyglądają
Ogród zachwyca, pojawi się maleństwo i już będziecie żyli jak w raju
Pozdrawiam

Hihi to prawda kuleczka zaczyna się pojawiać hahahah...
Czekam na październik i pewnie wtedy mój priorytet ogrodowy się zmieni na pieluchowy hahaha
Roztoczańskie klimaty 21:32, 29 cze 2013

Do góry
Z brzusia pewnie robi się powoli kuleczka, więc zostaw te tawuły i w kulki ich nie tnij, tak tez pięknie wyglądają
Ogród zachwyca, pojawi się maleństwo i już będziecie żyli jak w raju
Pozdrawiam
Ogród do kwadratu 21:23, 29 cze 2013

Do góry
Chciałam wszystkim baaardzo podziękować za szybkie odpowiedzi i podpowiedzi ws. podtopionych roślin. Dzisiaj wszystko przenosiłam i ratowałam jak mogłam. Powiem szczerze... obraz nędzy i rozpaczy... woda stoi w dołkach.. ech masakra. Od poniedziałku przekopywanie rabatki z piachem i torfem... nie ma innej rady. Jedynym roślinkom, których ta glina nie ruszyła to tawuły japońskie i przywrotniki. Rosną tam, aż miło... jak na razie
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 12:20, 29 cze 2013

Do góry
Jolu-Joku ten rasowy to chyba alpejski mikołajek, też go chcę! Ale jeszcze nie spotkałam, choć przyznam , że i specjalnie zanim nie chodziłam..Te tawuły,to jeszcze bardzo się rozrastają, nie wiem, korzeniami czy z nasion. Widzę na osiedlu- brzydkie wg mnie
Jolu-Jotko.Panowie po przejściach budowlanych mają wstręt do czegokolwiek. A szczególnie,jak trzeba coś przekopać. Równo, gładko, i bez kłopotów. Może trzeba im pokazywać właśnie takie domy z ogrodami jaku nas? Facet jak nie zobaczy, to nie uwierzy!

Bawcie się dobrze, miłe Panie!
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 10:45, 29 cze 2013

Do góry
Haniu poluję na takiego "rasowego" mikołajka z dużymi płatkami. Ale ten też ładny.
Tej tawuły też nie chcę, jakoś mało urodziwa i brzydko się starzeje. Przyjemnego dnia!.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:19, 29 cze 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
Aga a wiesz, że ja mam podobną rabatkę z tym że u mnie jest mini mam tam ostróżki, orliki, naparstnice, tawuły, jeżówki, szałwie, trawy, jodły, kossańce tulipany, i czosnki... u mnie jest misz masz, tylko ostróżki są w grupie, ale nie wiem czy u Ciebie nie pogrupować by bałaganu nie było. U siebie mam poczucie bałaganu właśnie ...

Aniu, fotę całości plisssss!!! Ostróżki widziałam, ale gdzie ta reszta? Lecę szukac do Ciebie
Puste pole z wysepką kwiatową 22:10, 28 cze 2013

Do góry
Elunia, ja dzisiaj w dalszym ciągu ( bo wczoraj również) szalałam z kosiarką. I cięłam tawuły i pęcherznice. A tak mi było żal.... Ale nie ma rady - wszyscy mówią - CIĄĆ ! No to tnę!
Tylko znów pada, a to chyba nie najlepiej, jak się tnie i zaraz pada. Tylko, że teraz stale pada.
Amfulka ma zupełnie sfilcowaną sierść, nien ma czasu porządnie się wysuszyć
Kiedy będzie lato???
Różyczka dla Ciebie!
Elu, jest też fajne parzydło miniaturowe. Na pewno się u ciebie zmieści.
Ja też czekam na hortensje, ale trochę mi je ten grad zniszczył. Nie wiem jak to będzie z kwitnieniem.
Zobaczymy.
Pozdrawiam i lecę złożyć ciało do łóżka, jutro mam bardzo szeroko zkrojone prace ogrodowe , jak zawsze!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:24, 27 cze 2013

Do góry
Aga a wiesz, że ja mam podobną rabatkę z tym że u mnie jest mini mam tam ostróżki, orliki, naparstnice, tawuły, jeżówki, szałwie, trawy, jodły, kossańce tulipany, i czosnki... u mnie jest misz masz, tylko ostróżki są w grupie, ale nie wiem czy u Ciebie nie pogrupować by bałaganu nie było. U siebie mam poczucie bałaganu właśnie ...
Roztoczańskie klimaty 09:59, 27 cze 2013

Do góry
I nie ścięte tawuły

Na skarpie całkiem fajnie wyglądają

I z daleka
Ogród Janiny 16:44, 26 cze 2013

Do góry
Znowu deszcz wygnał mnie do domu , W ogrodzie mokro ,nawet zastanawiam się nad pogłębieniem mojego jeziorka aby więcej wody do niego spływało ..

obok niego powstaje nowa rabatka na liliowce i irysy ,które musiałam wyciągać z wody

Dobrze że mam jeszcze sporo kompostu bo na moich piaskach to bardzo nic nie chce rosnąć .. ale zielsku nie przeszkadza ..

Mój wnusio Antoś pomaga mi w objadaniu truskawek

Antoś wśród róż ..

moje kwitnące róże

firletka z nachyłkiem

Kwitnące tawułki ..
Zaczynają kwitnąć też tawuły krzewiaste ..
Ogródek Ani - czas na jego zmianę:-) 12:43, 26 cze 2013

Do góry
Samotnie niedaleko orzecha rośnie u mnie tawuła wczesna , na rabacie przed domem mam mam posadzone funkie, tawuły, trzmieliny, floksy. dzwonka skupionego i prawdopodobnie dzwonka karpackiego choć mogę się mylić co do jego nazwy, ogólnie taki misz - masz przed rabatą rośnie 3 letnia śliwowiśnia obsadzona rozchodnikiem. przed domem w tym roku był robiony chodnik jeszcze jedna ściana zostaje nam do ocieplenia, ale w tym roku nie wiem czy nam się to uda, na wiosnę posadziłam tam aksamitki, śmieszne kasie, na samym rogu rośnie macierzanka i wierzba Hacuro
Dwa światy 22:19, 25 cze 2013

Do góry
Haniu, piękne te tawuły i ja sobie takie zakupiłam, ale zanim się rozrosną to trochę potrwa... u mnie też deszczowo, zaglądaj częściej pozdrawiam
Dwa światy 19:43, 25 cze 2013

Do góry
Dziękuję za wizyty w moim ogródeczku

Haniu,Reniu jeśli macie ochotę to zaglądajcie.....,ja z braku czasu wpadam rzadziej ......ale wpadam

dzisiaj leje się z nieba ,więc powrzucam zdjęcia

Tawuły się mocno rozrosły

Mój 4 arowy azyl... 22:07, 24 cze 2013

Do góry
Joku napisał(a)
Wspaniały szpaler tawuły japońskiej. Chyba Little Princess?

Bardzo możliwe, albo Golden Princess
Bardzo wybujały w tym roku, zapewne przez te deszcze.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies