Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Mała Eleczka 23:06, 18 cze 2016

Do góry
bleebla napisał(a)

Gosia to zdjęcie z zeszłego roku Główkowate dopiero w pąkach.

hehe, też się nabrałam

Stipa przepiękna, nie wiem jak to możliwe mieć takie wielkie kępy z tyloma kłosami. U mnie po kilka w kupionych sadzonkach. Wygląda to nędznie, takie suche nitki brązowiejące.
Komendówka 12:28, 18 cze 2016

Do góry

Romciu to zdjęcie chwyciło mnie za serce, jejku jak pięknie . Moja stipa też ma takie rozmiary, powolutku sobie rośnie i cieszy coraz bardziej . Na pyszczkach psiaków maluje się wielkie szczęście, ale im u Was dobrze .
Mała Eleczka 23:56, 17 cze 2016

Do góry
bleebla napisał(a)

Takie suchalce

Na tym zdjęciu dopiero zauważyłam jak stipa rozbujała w tym roku (to zdjęcie z zeszłego)... ahhh

ooo już ci kwitną główkowate?! szybko
Mój ogród pod górkę... 23:02, 17 cze 2016

Do góry
malkul napisał(a)

mie sie tu podoba i twoja stipa ta zwykła mnie tez zszokowała. ogromniastą masz

Dzięki Gosiek. Ta stipa na fotce, to miały być zwiewne kolorowe kępy, a tu się raczej stypa zapowiada
Stipa zwykła zeszłoroczna, ładnie mi przezimowała.
Mój ogród pod górkę... 22:55, 17 cze 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Dla Juzi stipa arundinacea Sirocco, co jej prawie nie widać

mie sie tu podoba i twoja stipa ta zwykła mnie tez zszokowała. ogromniastą masz
Malutki pod lasem 20:36, 17 cze 2016

Do góry
Monika, też czekam aż ta stipa będzie duża i będzie falowała wśród róż

Kasiu, dziękuję bardzo No bez kostki mi czegoś brakowało. Wiem, że część osób robi kanciki i nie lubią kostki, ale ja nie mam czasu na ciągłe kancikowanie, a mam nadzieję, że przy kostce czeka mnie to z dwa, trzy razy w roku.

Marta
, cieszę się, że mój wątek Ci się do czegoś przydał i już wiesz jak ekologicznie dokarmiać róże

Tereniu,
no nie spodziewałam się, że w tym sezonie będą już takie ładne krzaczki. Jak mi je M przywiózł z biedry, to marnie wyglądały

Dominika
, wydaje mi się, że u mnie też coś kropiło, a dodatkowo wieczorem wczoraj ładnie lało. Dzisiejszy dzień wymazuję z pamięci, bo był okropny. Głowa mnie strasznie boli, chyba od tego wichru. Bałam się, że mi złamie mojego klona 'Globosum' w przedogródku. Popadało tylko trochę.

Agnieszka
, dziękuję bardzo

Jolanka
, polecam

Wczoraj byłam u mamy Kilka kadrów z ogrodu moich rodziców Ktoś wie jak się nazywa czerwony kwiatek na ostatnim zdjęciu? Podoba mi się.
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 17:47, 17 cze 2016

Do góry
A ta stipa nie ma za mało słońca?
Jeżówki chlip chlip śliczne, od kiedy je masz? Ja jak się doczekam jednego kwiatami to będzie dobrze
Ogród Mirelli 16:57, 17 cze 2016

Do góry
olga80 napisał(a)
Mirellka ile Ty tu cudowności pokazujesz.I stipa z szałwią i rabata z berberysem i cudowna Honeymilk ( muszę sobie taką sprawić ),Pomponella też godna podziwu moja moja dopiero w pączkach.Cudownie masz Widzę,że zakupowo też szalejesz.

Dziękuję Tereniu za miłe słowa
Trochę zaczęłam znowu kupować, bo jednak stwierdziłam, że podoba mi się ogród z dużą ilością kwitnących roślin. Teraz będę zapychać wolne miejsca, chociaż już ich nie ma wiele
Ogród Mirelli 16:24, 17 cze 2016

Do góry
jolanka napisał(a)

Oj, coś wiem na ten temat Zakupy sprawiaja tyle radości , gorzej z sadzeniem, szczególnie jak potrzeba pomocy
Stipa jest śliczna ale u mnie w okolicy ceny straszne, takich jak u Ciebie to nie ma Szkoda, bo na rabatach wygląda pieknie i dopełnia inne rośliny w fantastyczny sposób.

Stipę mam pierwszy raz i podoba mi się.
Wczoraj nie posadziliśmy roślin, a dzisiaj przez ten wiatr róża się przewróciła i pęd z pąkiem złamany
Ogród Mirelli 14:29, 17 cze 2016

Do góry
Mirellka ile Ty tu cudowności pokazujesz.I stipa z szałwią i rabata z berberysem i cudowna Honeymilk ( muszę sobie taką sprawić ),Pomponella też godna podziwu moja moja dopiero w pączkach.Cudownie masz Widzę,że zakupowo też szalejesz.
Ogród Mirelli 09:28, 17 cze 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

Wiunia kupowanie łatwo mi przychodzi, sadzenie gorzej. Liczę na męską pomoc przy kopaniu dołków
Jak pomyślę o sadzeniu tam gdzie kamyczek to od razu mi się odechciewa

Oj, coś wiem na ten temat Zakupy sprawiaja tyle radości , gorzej z sadzeniem, szczególnie jak potrzeba pomocy
Stipa jest śliczna ale u mnie w okolicy ceny straszne, takich jak u Ciebie to nie ma Szkoda, bo na rabatach wygląda pieknie i dopełnia inne rośliny w fantastyczny sposób.
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 00:25, 17 cze 2016

Do góry
Ogrodowa hortensja w tym roku ma rekordową ilość kwiatów. Czekam na spektakl

Tu stipa, spora ale dlaczego wciąż pochylona ?

I muszę pomyśleć czym zastąpić wrzosy. Co pasowałoby przy ewergoldach ? Może podzielić i powtórzyć ?

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:16, 16 cze 2016

Do góry
Asiuniaa napisał(a)
Reniu pięknie u Ciebie. Wszystkie rabaty są idealnie dopracowane. Stipa u mnie też słabo się zbiera. Ma może z 15 cm. A susza u mnie też jest jak u Pawła. Muszę poczytać o linii kroplującej. U kogo ostatnio o tym było?

Do ideału to jeszcze im brakuje ... ale się staram
Jeśli chodzi o stipę to u mnie jeden z najladniejszych egzemplarzy:

Także szału niem
A o linii kroplującej to np u annyT ale siakowa też ma chyba i nawigatorka
Małymi kroczkami do celu... 20:40, 16 cze 2016

Do góry
i na koniec jeżówki

A poza tym na chwilę obecną stopuję z zakupami, nie mam już kompletnie żadnego wolnego miejsca, a jeszcze stipa czeka na posadzenie, hosty od Joli, muszę dla nich ukopać jeszcze trochę dalszej części rabaty, inaczej nie upcham
Ogród Mirelli 20:36, 16 cze 2016

Do góry
szemusia napisał(a)

KObietki, nie narzekajcie na sianą stipę i nie zrażajcie się sianiem. Moja też ma z 10 cm teraz, ale posadzona na rabatkę nabiera masy. W słonecznym miejscu na pewno zakwitnie. To samo miałam w zeszłym roku. Teraz w ramach eksperymentu posiałam drugi raz nasionka na początku maja - i wykiełkowały momentalnie i baaardzo szybko rosły. Myślę, ze jest to związane z długością dnia, bo przecież temperatura w domu ta sama. Więc myślę, że nie warto tak wcześnie bawić się w wysiew i później chodzić koło tego 3 miesiące... (no, nie mówię, zeby siać w maju, ale chociaż końcówka marca zamiast luty?) Niestety, nieostrożnie otwierałam okno i moja piękna stipa, jeszcze nie popikowana wlądowała na podłodze Trochę uratowałam, ale strasznie się połamała
Teraz mam na rabatkach mnóstwo siewek i co trochę podrosną, to je przenoszę na miejsce docelowe. U Ciebie Mirelka tez się w przyszłym roku sama wysieje
A stipa tak naprawdę najładniejsza jest ta tegoroczna, ta, która przezimowała teraz cieszy (bo duża i już kwitnie), a za chwilę będzie straszyć, bo się będzie pokładać, szczególnie po deszczu. Więc ja, jak tylko moje siewki trochę masy nabiorą, wszystkie ubiegłoroczne wyrzucam.
Mirelka, Twoje kupne stipy to pełen wypas. Czy ty te 130 (!!!) sztuk zakupiłaś, czy liczysz też te swoje sadzonki???

Ładnie Ci się rabatki rozrastają
A co się stało z hortkami ogrodowymi, że biedne? Wymroziło pąki?

I róże pochwalę - cudne się prezentują u Ciebie Szczególnie donice mnie zachwycają.

Beatka no Ty to jesteś królową stipy
Takie jak miałaś w zeszłym roku dorodne egzemplarze to szok
Może i masz rację z tym, żeby później wysiać, mniej chodzenia i doglądania.
Wiesz ja w szkółce kupuję bardzo dorodne egzemplarze za 2,90 zł, więc nie warto mi się bawić w wysiewy
130 sztuk to razem wysiane i kupione

Hortki przemarzły niestety podczas wiosennych przymrozków Jeden krzak całkowicie padł, inne sporo mają przemarzniętych pędów i stąd są dużo mniej okazałe. Już kupiłam nowe na dosadzenie

Cieszę się, że róże Ci się podobają, tak długo je wybierałam

a czasem nie na temat ... 18:23, 16 cze 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
Musiałam się kilka stron cofnąć bo downo nie zaglądałam i w szoku jestem tak masz fajnedo tego smiałka Ma on jakąs nazwę?Stipa i u mnie słaba bo późno wysadziłam z doniczek.

Goldtau
Ogród Mirelli 16:13, 16 cze 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)

No moje też takie są. Nie wiem czy one zdążą rozrosnąć się do jesieni. Bo zimy pewnie nie przezimują żeby dać czadu za rok.
Ja rezygnuję z kolejnych wysiewów domowych. Za dużo zachodu z tym a efekt ... szkoda gadać.

KObietki, nie narzekajcie na sianą stipę i nie zrażajcie się sianiem. Moja też ma z 10 cm teraz, ale posadzona na rabatkę nabiera masy. W słonecznym miejscu na pewno zakwitnie. To samo miałam w zeszłym roku. Teraz w ramach eksperymentu posiałam drugi raz nasionka na początku maja - i wykiełkowały momentalnie i baaardzo szybko rosły. Myślę, ze jest to związane z długością dnia, bo przecież temperatura w domu ta sama. Więc myślę, że nie warto tak wcześnie bawić się w wysiew i później chodzić koło tego 3 miesiące... (no, nie mówię, zeby siać w maju, ale chociaż końcówka marca zamiast luty?) Niestety, nieostrożnie otwierałam okno i moja piękna stipa, jeszcze nie popikowana wlądowała na podłodze Trochę uratowałam, ale strasznie się połamała
Teraz mam na rabatkach mnóstwo siewek i co trochę podrosną, to je przenoszę na miejsce docelowe. U Ciebie Mirelka tez się w przyszłym roku sama wysieje
A stipa tak naprawdę najładniejsza jest ta tegoroczna, ta, która przezimowała teraz cieszy (bo duża i już kwitnie), a za chwilę będzie straszyć, bo się będzie pokładać, szczególnie po deszczu. Więc ja, jak tylko moje siewki trochę masy nabiorą, wszystkie ubiegłoroczne wyrzucam.
Mirelka, Twoje kupne stipy to pełen wypas. Czy ty te 130 (!!!) sztuk zakupiłaś, czy liczysz też te swoje sadzonki???

Ładnie Ci się rabatki rozrastają
A co się stało z hortkami ogrodowymi, że biedne? Wymroziło pąki?

I róże pochwalę - cudne się prezentują u Ciebie Szczególnie donice mnie zachwycają.
a czasem nie na temat ... 15:34, 16 cze 2016

Do góry
Musiałam się kilka stron cofnąć bo downo nie zaglądałam i w szoku jestem tak masz fajnedo tego smiałka Ma on jakąs nazwę?Stipa i u mnie słaba bo późno wysadziłam z doniczek.
Ogród Mirelli 15:00, 16 cze 2016

Do góry
Stipa kupna i szałwia nadal mnie zachwycają

Ogród Mirelli 14:38, 16 cze 2016

Do góry
Mixtoorka napisał(a)
Ależ zakupy piękne! Stipa pełen wypas, moje siewki jeszcze nie kwitną i ledwo je widać.

Karolka moja siewki też małe, aż nie chce mi się wierzyć, że nabiorą masy. Te kupne o niebo lepsze
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies