Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielonym do góry... :)

Zielonym do góry... :)

Krakus 09:12, 22 cze 2016

Konieczki napisał(a)
My mamy zapaenie gardła i brzucha
Trampolinę mamy w tym roku bez siatki, zakotwioną prętami do ziemi. Niestety w zeszłym roku po wichurze łapaliśmy ją w locie. Teraz bez siatki wichury jej nie straszne (strzeliły nam dystanse i nie możemy dokupić bo nie ma ).

Zdrowia
Ps. Stipa w doniczka dorodniejsza niż ta w ziemi

Konieczki napisał(a)
Czy Wy też macie problem z wrzucaniem zdjęć z tel?

czyżby to ta stipa w doniczkach ?

mi tez dystanse strzeliły i rurki od siatki pogięło...muszę spróbować naprawić bo niestety 3 dziabągi tak szaleją na trampo że wypadek bez siatki gotowy

o zakotwieniu tez myślałem ale u mnie zawsze wieje i nigdy z tym problemu nie było a czasu jak zawsze brak...teraz już nie popełnię tego błędu...

też zdrówka życzę..

malkul 11:38, 23 cze 2016

Konieczki napisał(a)

Trampolinę mamy w tym roku bez siatki, zakotwioną prętami do ziemi. Niestety w zeszłym roku po wichurze łapaliśmy ją w locie. Teraz bez siatki wichury jej nie straszn

ja już mam dość naszej trampoliny, dwa lata temu jak odfruęła to się zatrzymała na płocie sąsiada, przyniosła wtedy mnóstwo szkód. na dodatek to juz nie mogę patrzeć na to straszydło. powoli dążę do jej likwidacji.

rabata urośnei szybciej niz zdążysz zauwazyć.
prace idą do przodu i tego musisz się trzymać
czekam na te koliste pagórki o ktorych pisałas że beą. mniemam ze to będzie wyglądał cudnie

kasja83 13:56, 24 cze 2016

Z trampolinami to generalnie problem!Moje juniorki też mają i przy większych wiatrach fruwała.Ale żyć nie dają, jak jest nierozłożona-co robić?
babka 00:59, 26 cze 2016

Baaardzo jestem ciekawa tej donicy przy tarasie, będzie ładnie napewno
Rabata buksowa podoba mi się, lubię takie obrazki
jazzy 12:30, 28 cze 2016

Konieczki napisał(a)
Dziękuję Dominiko - wszyscy dookoła stukają się w głowy i mówią że po co ja to robię. Miałam trawę i było ładnie ale jeszcze zobaczą
...
Mój eM też zawsze gęga, że po co mi tyle tego, że u nas już jak w ogrodzie botanicznym (chyba nigdy nie był ), a potem jak widzi efekt końcowy to się jara że super i zdjęcia robi i w pracy pokazuje...

Ja z kory nie zrezygnuję Nie sypię jej grubo, ale i tak chwasty nie rosną , a nawet jak coś wyjdzie, to wyrywam z przyjemnością

Twoja rabata z buksami ma potencjał. Nie mogie się doczekać!
Kuba 12:39, 28 cze 2016

Ja też nie wyobrażam sobie życia bez kory-musisz mieć jakąś alternatywę, rośliny zadarniająve dobre ale zanim zadania to człowiek szału dostanie z odchwaszczaniem. Z czasem jak ogród zaczyna zarasta to i kory mniej potrzeba.
U mnie największy problem z trampolinę że nie mogę ładnych zdjęć różom zrobić bo się w kadr pcha
anbu 12:58, 28 cze 2016

A ja kory grubo sypie i nic nie przerasta..
A trampolinę trzeba zakotwiczyć, od czasu gdy nasz zapragnęła być samolotem eM zawsze kotwiczy
Anda 13:13, 28 cze 2016

Zamiast kory można na rabacie rozsypać skoszoną trawę z trawnika. Wzbogaca glebę i chwasty nie rosną
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Konieczki 13:19, 28 cze 2016

Wiecie ja też wiem że z korą byłby super. Odrazu efektowne wykonczenie. I po cichu kombinuje.. ale niestety muszę najpierw zapłacić za taras, za beton i robociznę przy tarasie (dziś rozszalowali i córcia mówi że jest spoko ) a za niedługo przyjada dechy (kurcze ani pół fundamencika nie mamy... będzie dobrze) Mam nadzieję że przed ŚDM skończymy i pielgrzymi kwaterujący u nas śniadanie bedą mieć serowane na tarasie
Anula a Ty zamawiałaś wywrotkę kory - mogę poprosić Cię o info gdzie i za ile?

Konieczki 13:20, 28 cze 2016

Anda napisał(a)
Zamiast kory można na rabacie rozsypać skoszoną trawę z trawnika. Wzbogaca glebę i chwasty nie rosną

Ale ładnie wygląda przez kilka dni ja tak robie ale w miejscach mało widocznych. Tutaj latam z motyczką raz w tygodniu

Uwielbiam ten Twój awatarek