Bogdziu, ta kalina to elegantissima? Wiem, pisałaś mi, ale teraz nie mogę odszukać w tych dziesiatkach stron, a takiej tez nie mogę wygooglować, więc chyba coś poplątałam a nie spisałam. Ona ma większe pompony od Roseum?
Moja też miala nogi w cieniu a tych nogach miała posadzone żurawki, jeżówki i hosty do wysokości płotu gałązki były ucinane, a reszta otworzyła sobie taką kopułkę, wycinałam też niektóre łodygi zostawiając najsilniejsze no i miała olbrzymie pompony
kup kalinę Bukwolda i angielską zdjęcia z tego roku obie przepieknie pachną teraz zaczeła kwitnąć Watanabe która jest do większych ogrodów ma pokrój pagodowy i kwitnie 180 dni, ale nie pachnie tak jak te
Aniu, dziękuję, wspaniałości. Chcę, żeby moja taka była kiedyś.Tak, jak Kasya napisała - ciekawie poprowadzona, chyba widzę, ze nie ma jednego pnaia, ale kilka konarów, tyle, ze zostawiłaś same blisko sąsiadujace i od dołu gałezie boczne wycięłaś ?
Rutewka jest olbrzymia w porównaniu do ub. roku, czekam na kwiat, i wtedy pokażę. Przymiotno też zielone, i może zakwitnie. Czekamy.
Tymczasem kwitnie kalina.
Zmieniam w tym roku wystrój balkonowy z błękitu na róż, surfinie w kolorze azalii, i chyba już żałuję. Pozdrawiam.
Dołączam się, bo ja mam takie miejsce od pd strony (ale nogi w cieniu, bo ogrodzenie rzuca), gdzie już jasminowca sierotę posadziłam, ale obok jeszcze coś takiego własnie jak ta Twoja kalina bym widziała: niewysokie a wspaniałe, spektakularne! Sąsiada przy okazji mi zasłoniłoby (w znaczeniu choć trochę). ..
Nie było mnie kilka dni a tu tyle nowych fot Pięknieje Twój ogród z dnia na dzień, śliczne te fioletowe irysy i kalina mnie zachwyciła no i ten widok z tarasu
Tak, czas azalii i rh się zaczął
Kalina świeżok Grembosiu, jeszcze nie do cięcia. Tylko chciałam wiedzieć czy i kiedy mogę ewentualnie ciachnąć.
Buczki cudne...może będą
Piękne ukwiecone azalie i Rh. Kalina też nieźle już się prezentuje. Ja na razie jeszcze bym jej nie ciachała. Buczki cudne.
Ogród w wiosennej odsłonie pięknie się prezentuje.
Halinko!
Kalina piękna. Te kule są niesamowite.
Zawsze sięnią zachwycam, ale lubią ją mszyce i trzeba mież na nie oko. w tym roku to prawdziwa plaga...
pozdrawiam.
Ta kalina, warta grzechu....zdjęcie nie pokaże tego i nie chcę nudzić obrazami, ale;
wieczorkiem pachnie, koło 21, różnie rośliny pachną
...jest niby pospolita, moja chyba japońska,ale warto,siedzisz i patrzysz i pachnie. tu król, tron., tamaryszek i kalina