Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "tawuły"

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:49, 03 lip 2013

Do góry
Jako, że fachowo zapodałam kilka nazw.. to teraz mogę pomiszungować po swojemu
Moje tawuły w tym roku są do d.... ale pokazuję Izie jakie mam... mam gdzieś jeszcze ale zarosły.. i trzeba poszukać.. ale były chyba różowe...
Ciemnobordowa

Majtkowy róz (majtki po praniu w "beleczym" i wysłużone)

Widać czerwoną i biała...zarosły, chorowały i są mikrusy z wiegaśnych...... bo mi też padają rośliny, chorują itp itd.... ale jaka opieka takie i efekty......

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:08, 02 lip 2013

Do góry
Nie pomerdałaś nazwy.. ale są dwie tawuły i jak dla mnie niczym się nie różnią... a może sie różnią ,ale jakoś nie chce mi sie robić doktoratu z tego
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:07, 02 lip 2013

Do góry
Tawuły mam ale w tym roku jakieś takie mizerne, wiec nawet nie focę.. ale Cię zdziwię, że w tym kolorze mogę nie mieć... mam jasną różwą, bardzo ciemną, biała, czerwoną... muszę jutro sprawdzić
Igiełkowy ogródeczek 00:31, 02 lip 2013

Do góry
Jejku, jaki Ty masz piękny ogród A dlaczego tak tniesz tawuły? nie chcesz żeby Ci kwitły?
Gosiu, udanego wypoczynku Ci życzę
Pszczelarnia 23:23, 01 lip 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Podróże kształcą i motywują do pracy.

Cisy, graby, buki i bukszpany oraz 2 tawuły i 1 forsycję własnoręcznie przycięłam (uff):

Toś się Ewa namęczyła, ale efekty widoczne truskawki wyglądają smakowicie pozdrawiam
Pszczelarnia 23:06, 01 lip 2013

Do góry
Podróże kształcą i motywują do pracy.

Cisy, graby, buki i bukszpany oraz 2 tawuły i 1 forsycję własnoręcznie przycięłam (uff):

Ogród u stóp klasztoru 21:39, 01 lip 2013

Do góry
alinak napisał(a)
Macham do wszystkich odwiedzających ,
mało mnie teraz na forum , bo ostro kancikuję ..roboty co nie miara porządkuję już ogród na spotkanie .
wszyscy spodziewają się ujrzeć wielkie HALO a będzie wielka hAŁA .
wracam się co chwilę z rabaty na rabatę . muszę chyba grzecznie poprosić forumki o wyrozumiałość , bo z tym molochem to już sobie rady nie daję .
tu trzeba róże obcinać tu tawuły . opryski na grzyba czekają . a ja mam jakieś zwolnione obroty ostatnio

Typowe objawy przedspotkaniowe, ale na pewno bedzie cudnie. Pozdrawiam.
Ogród u stóp klasztoru 21:36, 01 lip 2013

Do góry
alinak napisał(a)
mało mnie teraz na forum , bo ostro kancikuję ..roboty co nie miara porządkuję już ogród na spotkanie .
wracam się co chwilę z rabaty na rabatę . muszę chyba grzecznie poprosić forumki o wyrozumiałość , bo z tym molochem to już sobie rady nie daję .
tu trzeba róże obcinać tu tawuły . opryski na grzyba czekają . a ja mam jakieś zwolnione obroty ostatnio
mówiłem że pomogę to się uparłaś hi hi hi hi
Ogród u stóp klasztoru 21:31, 01 lip 2013

Do góry
Igiełkowy ogródeczek 21:17, 01 lip 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Dziś cięłam tawuły, a rozplenice coraz większe:

Kulki już też przycięte

Powojnikowo:

I pasujący do niego kolorem dzwonek:

Gosiu cudne fotki robisz!!!!!!

ślicznie masz ....już nie raz to pisałam

dzwoneczki takie cudowne .....

wypoczywaj i ładuj akumulatory....

miłego wczasowania Gosieńko
Już nie działka - już ogród (u Topoli) 19:02, 01 lip 2013

Do góry
Hogata napisał(a)

Witam. Mam niedosyt zdjęć, takie obrazki to można oglądać, oglądać.....

Mam jeszcze pytanie: Co to za trawka i co masz posadzone pod trzmieliną? Bo jestem na topie poszukiwania obsadzeń dla trzmieliny w tym kolorze co ty masz.

Trawa, to molina. Na tej rabacie posadzone są tawuły japońskie, trzmieliny i krzewuszki.
Igiełkowy ogródeczek 17:30, 01 lip 2013

Do góry
Dziś cięłam tawuły, a rozplenice coraz większe:

Kulki już też przycięte

Powojnikowo:

I pasujący do niego kolorem dzwonek:

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:35, 01 lip 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
z drugiej strony (podoba mi się mniej... ) ta sama rabata wygląda w tej chwili tak (ale chcę jeszcze dosadzić w prawym rogu jeżówki i szałwie)

pomiędzy jodłami są dwie różowe tawuły, dwa zebrinusy i jeden giraffe, jeżówki (miały być różowe) ale że kupowałam nie kwinące tylko w pąkach to są jakie widać ,

w jeżówkach widać przekwitnięte pęcherznice (biała i różowa)

tutaj
wysiane, samo zapełni przestrzeń, będziesz chodzić, dotykać i czekać
wyślę ci, ale za jakiś może tydzień; jak się zrobią nasiona wysiej i tyle
tu wypełnią wszystko
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:20, 01 lip 2013

Do góry
z drugiej strony (podoba mi się mniej... ) ta sama rabata wygląda w tej chwili tak (ale chcę jeszcze dosadzić w prawym rogu jeżówki i szałwie)

pomiędzy jodłami są dwie różowe tawuły, dwa zebrinusy i jeden giraffe, jeżówki (miały być różowe) ale że kupowałam nie kwinące tylko w pąkach to są jakie widać ,

w jeżówkach widać przekwitnięte pęcherznice (biała i różowa)

Roztoczańskie klimaty 19:16, 30 cze 2013

Do góry
Ewelinka231281 napisał(a)
Z brzusia pewnie robi się powoli kuleczka, więc zostaw te tawuły i w kulki ich nie tnij, tak tez pięknie wyglądają
Ogród zachwyca, pojawi się maleństwo i już będziecie żyli jak w raju
Pozdrawiam

Hihi to prawda kuleczka zaczyna się pojawiać hahahah...
Czekam na październik i pewnie wtedy mój priorytet ogrodowy się zmieni na pieluchowy hahaha
Roztoczańskie klimaty 21:32, 29 cze 2013

Do góry
Z brzusia pewnie robi się powoli kuleczka, więc zostaw te tawuły i w kulki ich nie tnij, tak tez pięknie wyglądają
Ogród zachwyca, pojawi się maleństwo i już będziecie żyli jak w raju
Pozdrawiam
Ogród do kwadratu 21:23, 29 cze 2013

Do góry
Chciałam wszystkim baaardzo podziękować za szybkie odpowiedzi i podpowiedzi ws. podtopionych roślin. Dzisiaj wszystko przenosiłam i ratowałam jak mogłam. Powiem szczerze... obraz nędzy i rozpaczy... woda stoi w dołkach.. ech masakra. Od poniedziałku przekopywanie rabatki z piachem i torfem... nie ma innej rady. Jedynym roślinkom, których ta glina nie ruszyła to tawuły japońskie i przywrotniki. Rosną tam, aż miło... jak na razie
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 12:20, 29 cze 2013

Do góry
Jolu-Joku ten rasowy to chyba alpejski mikołajek, też go chcę! Ale jeszcze nie spotkałam, choć przyznam , że i specjalnie zanim nie chodziłam..Te tawuły,to jeszcze bardzo się rozrastają, nie wiem, korzeniami czy z nasion. Widzę na osiedlu- brzydkie wg mnie
Jolu-Jotko.Panowie po przejściach budowlanych mają wstręt do czegokolwiek. A szczególnie,jak trzeba coś przekopać. Równo, gładko, i bez kłopotów. Może trzeba im pokazywać właśnie takie domy z ogrodami jaku nas? Facet jak nie zobaczy, to nie uwierzy!

Bawcie się dobrze, miłe Panie!
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 10:45, 29 cze 2013

Do góry
Haniu poluję na takiego "rasowego" mikołajka z dużymi płatkami. Ale ten też ładny.
Tej tawuły też nie chcę, jakoś mało urodziwa i brzydko się starzeje. Przyjemnego dnia!.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:19, 29 cze 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
Aga a wiesz, że ja mam podobną rabatkę z tym że u mnie jest mini mam tam ostróżki, orliki, naparstnice, tawuły, jeżówki, szałwie, trawy, jodły, kossańce tulipany, i czosnki... u mnie jest misz masz, tylko ostróżki są w grupie, ale nie wiem czy u Ciebie nie pogrupować by bałaganu nie było. U siebie mam poczucie bałaganu właśnie ...

Aniu, fotę całości plisssss!!! Ostróżki widziałam, ale gdzie ta reszta? Lecę szukac do Ciebie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies