kachat
19:48, 12 lip 2013

Jakby ktoś miał jeszcze jakiś pomysł na zagospodarowanie tej rabatki za zakręcie, to niech się nie krępuje
Wśród roślin mam do dyspozycji: kosodrzewiny, tawuły, jałowiec chiński stricta, azalie, różaneczniki, róże okrywowe, lawendę, wrzosy, jałowce płożące, irgę płożącą, trzmieliny, hortensje bukietowe... To wszystko pojawiło się z różnych powodów, i nadal siedzi w doniczkach przez moje kompletne niezdecydowanie i załamanie wynikające z nadmiaru powierzchni do zaroślinnienia 

Niedługo wkleję zdjęcia kolejnych części "ogrodu", z którymi nie wiem, co zrobić...
Aha, z tyłu za rabatą na zakręcie (ok. 3 metry za środkiem planowanego różanecznika) siedzi posadzony rok temu świerk srebrny. Ale siedzi tam głównie dlatego, że nie wiedzieliśmy, gdzie go posadzić, a gdzieś trzeba go było posadzić... Powiedzcie, jak duży musi być odstęp pomiędzy tym świerkiem a krzewami (głównie RH), aby wszystkie sobie zdrowo rosło i sobie nie przeszkadzały?

Niedługo wkleję zdjęcia kolejnych części "ogrodu", z którymi nie wiem, co zrobić...
Aha, z tyłu za rabatą na zakręcie (ok. 3 metry za środkiem planowanego różanecznika) siedzi posadzony rok temu świerk srebrny. Ale siedzi tam głównie dlatego, że nie wiedzieliśmy, gdzie go posadzić, a gdzieś trzeba go było posadzić... Powiedzcie, jak duży musi być odstęp pomiędzy tym świerkiem a krzewami (głównie RH), aby wszystkie sobie zdrowo rosło i sobie nie przeszkadzały?