Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Nasz mały raj na ziemi :) 12:02, 06 lut 2012

Do góry
Eve napisał(a)
Sebek ma rację

Na śmietnik może jakiś bluszcz z wiciokrzewem japońskim, on przy łagodnych zimach nie zrzuca liści i na dodatek pięknie pachnie Mój do tej pory ma liście.

Przepraszam, wrzuciłam zdjęcie z mojego ogrodu, usunę jak pooglądasz

Przed thujami przydałoby się coś rozjaśniającego rabatę, na lato begonie albo niecierpki w dużych ilościach i jednym kolorze? Nie wiem ile masz tam słońca? Niecierpki są śliczne ale potrzebują wody dużo, przydałoby się kropelkowe nawadniane, albo codziennie solidne podlewanie.

Ewo dziękuję za rady
Nie bardzo przepadam za wiciokrzewem... o bluszczu myślałam tylko raczej nie miałby szans przeżyć zimy bo strasznie wieje... Pod tujami z pewnością coś będzie Begonie nawet by mi pasowały o nawadnianiu na razie mogę tylko pomarzyć ale z konewką czy wężem biegam bardzo często...
Kurcze niecierpki też fajnie wyglądają... :/ I na co się zdecydować?
Nasz mały raj na ziemi :) 11:54, 06 lut 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
No fajny masz pomysł. Na tym skosie chyba zimozielonych nie sadź, bo pewnie będzie tam zrzucany śnieg z podjazdu. Hosty będą akurat

Sebek akurat w tym miejscu jest bardzo mało śniegu, zawsze wywiany na rabatkę przy studni... Może to i dobrze bo tam mają być wrzosy więc będą dobrze osłonięte przed mrozami

Mieszkamy już drugą zimę i jeszcze nie odśnieżaliśmy podjazdu do garażu, tylko przy bramie wjazdowej na działkę I Tak się szczęśliwie składa że miejsce gdzie stanie drewutnia też jest zawsze wolne od śniegu... Tylko czy to się nie zmieni jak przyjdą roślinki... Lepiej nie...

Na tym skosie nie wiem czemu ale pasowało by mi coś na pniu, podsadzone czymś zadarniającym... Może irga? Ciężko się zdecydować... W tym miejscu słoneczko będzie świecić bardzo króciutko.... Może jakieś żurawki?
Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 10:28, 06 lut 2012

Do góry
Irenko, u mnie też niektóre wysokie odmiany irysów pokładają się pod ciężarem kwiatów, ale ja kupiłam sobie całą wiązkę tyczek bambusowych i po prostu do nich przywiązuję pędy. Może nie wygląda to najładniej, ale nie ma wyjścia.

Agnieszko973, dzięki za wizytkę, wczoraj oglądałam twoje piękne i rozmaitych odmian sosny Zapraszam jak najczęściej.

Małgocha, no krótko kwitną te nasze irysy, ale co poradzić. Takie już są. Lecz kiedy ma się ich sporo, to w sumie długość kwitnienia się bardzo przedłuża

AniuDS, aż tak dużo tych irysów to nie mam. Ale tyle mi wystarczy, bo gdzie indziej to ja bym chciała mieć tylko róże

Irciu, białe sasanki to byłoby cudo. Mnie ostatnio w ogóle wzięło tylko na białe rośliny. Irysy brązowe, na które zwróciłaś uwagę, muszą rosnąć z czymś białym i wtedy ładnie kontrastują. W innym miejscu mam same brązowe i nie ma już niestety efektu.

Bogdziu, pierwiosnki uwielbiam. Sama je kiedyś wysiałam. Teraz już porobiły się kępki i wysiewają się co roku same, a że niekoniecznie muszą powtarzać cechy macierzyste, więc mam wiele kolorów.

EPODLAS, ta rogownica to niby taka zwykła i przez większą część sezonu wygląda niespecjalnie, ale gdy kwitnie, jest naprawdę ładna. Tylko trzeba ją trochę ograniczać, bo potrafi wyleźć aż na trawnik

Sebek, brązowe irysy ci wpadły w oko? No tak, ciekawe są, zwłaszcza w zestawieniu z czymś białym, bo same wyglądałyby smutno.

Aniu, szczerze mówiąc, nie zauważyłam, by u mnie te brązowe się rozrastały. Są takie same jak inne kolory Ale może tym masz troszkę inną odmianę i to by wszystko wyjaśniało

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:27, 06 lut 2012

Do góry
Gabrielo, Irenko i Sebek, dzięki za sugestie stożek to fajny pomysł, tylko czy mi wyjdzie; nie mam doświadczenia i trochę się boję
Irenko, właśnie z tą mahonią problem, muszę się coś o niej więcej dowiedzieć, tzn. chodzi mi o cięcie, bo jakoś tak bałaganiarsko rośnie
Ania i róże i cała reszta :) 10:18, 06 lut 2012

Do góry
Aniu, dziękuję za odpowiedź, piękny jest. Znasz może jego nazwę?

Aniu, 20 róż to wcale nie mało . Nie musisz ich wszystkich sadzić w jednym rządku, takie rozrzucone w ogrodzie też ciekawie wyglądają, szczególnie w odpowiednim towarzystwie roślin sąsiadujących. Ale gdybyś czasem je jednak przesadziła, to pamiętaj o podlewaniu, żeby się szybko przyjęły i nie odchorowały zbytnio takiego zabiegu.

Bogdziu,
przy samych różach nic nie rośnie, wszystko ma odstępy, więc nawet robiąc kopiec nie zasypuję zbytnio sąsiadujących z różami roślin. A nawet, jeśli już, to nie zauważyłam, żeby coś na tym ucierpiało.

Danusiu, tak właśnie ją posadziłam, rośnie przy filarze i mam nadzieję, że będzie się po nim choć troszkę wspinać .

Geniu, tak, jest piękna i wygląda iście królewsko .

Sebek,
ja też , jak tylko spojrzę na to zdjęcie to mam uśmiech na twarzy. Bardzo duży optymizm z niego bije.

Agnieszko, różowe róże, szczególnie te w jasnych kolorach to moje ulubione .
Choć na początku miłością ogromną darzyłam róże w odcieniach moreli i żółci.
Jednak z czasem gusta dojrzewają, na dłuższą metę i przy tylu różach kolor morelowy zaczął mnie męczyć. Za to rabata z jasnymi różami, w odcieniach bieli i porcelanowego różu działa na mnie jak balsam, wygląda świeżo, elegancko i zwiewnie. Nie męczy.
Jak zostać ogrodnikiem 10:15, 06 lut 2012

Do góry
Na pewno będzie, trzeba tylko śledzić ekipę BBC i można sobie zrobić z nim zdjęcie, jeśli tylko dwie osoby są żeby było komu zrobić zdjęcie

Sebek naucz się zdania jak poprosić o wspólną fotkę, żeby się zgodził
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 08:36, 06 lut 2012

Do góry
Sebek - mam pytanko co do kanny - wsadzać już do donic, czy jeszcze zaczekać?
Mam nadzieję, że w tym roku z pomocą ogrodomaniaków doczekam się kwiatów.
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 23:34, 05 lut 2012

Do góry
Te pełne na pewno zagoszczą u mnie i w tym roku - być może w większej ilości
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 23:18, 05 lut 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
One lubią duużo nawozu

Piękne ale żarłoczne
Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 22:59, 05 lut 2012

Do góry
Pola napisał(a)

Cis albo T. media Hicksii albo T. baccata, poustawiane jeden przy drugim i od razu docięte.

Popatrz relację tutaj się zaczyna sadzenie https://www.ogrodowisko.pl/watek/1033-ogrod-z-lustrem?page=21
Danusiu, a buk byłby dobrym pomysłem w rogu od bramki zachorowałam i jeśli tak to jaki ? Obejrzałam część polecanej strony zaraz tam wracam ale cudo.

Może być np. buk pospolity purpurea.
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 22:54, 05 lut 2012

Do góry
Piękne zdjęcia - super zaaranżowałaś te koszyki
Nasz przydomowy ogródek 22:51, 05 lut 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)

Ale macie tego śnieguuu - u mnie o wiele mniej
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:45, 05 lut 2012

Do góry
Przepiękne te okrycia
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 22:44, 05 lut 2012

Do góry
One lubią duużo nawozu
Borówcowy raj 22:42, 05 lut 2012

Do góry
Borbetka napisał(a)
To domek dla dzieci do zabawy, ale mój mąż też często tam siedzi. Zimą przydaje się jako schowek na różne rzeczy.

Borówcowy-raj

Fajnie - działa

Teraz daj sobie ten kod do podpisu - ustawiany w edycji profilu
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 22:41, 05 lut 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Sebek, ja kupuję surfinie w Brico po 2zł. Tak około. Nie pamiętam dokładnie, ale zakres jest od 1,50 do 2,50zł. Droższych na pewno nie. Ale to wielopaki, nie takie rozrośnięte.

Ja do swojego kwietnika - studni też zawsze kupuję z wielopaków Jak im się da dużo "jedzonka", to szybko się rozrastają
Nasz mały raj na ziemi :) 22:36, 05 lut 2012

Do góry
Sebek ma rację

Na śmietnik może jakiś bluszcz z wiciokrzewem japońskim, on przy łagodnych zimach nie zrzuca liści i na dodatek pięknie pachnie Mój do tej pory ma liście.

Przepraszam, wrzuciłam zdjęcie z mojego ogrodu, usunę jak pooglądasz

Przed thujami przydałoby się coś rozjaśniającego rabatę, na lato begonie albo niecierpki w dużych ilościach i jednym kolorze? Nie wiem ile masz tam słońca? Niecierpki są śliczne ale potrzebują wody dużo, przydałoby się kropelkowe nawadniane, albo codziennie solidne podlewanie.
Miało być inaczej 22:32, 05 lut 2012

Do góry
AgnieszkaBK napisał(a)
Wchodzę do sklepu..... a one patrzą i uśmiechają się ....... chciałoby się mieć wszystkie, ale rozsądek mówi coś innego Wy mnie rozumiecie

Hiacynty jeszcze czekają.... ciekawe jaki będą miały kolor

Bardzo ładne kolory prymulek - Danusine
O....! 22:25, 05 lut 2012

Do góry
Fajne te sarny - tylko duże szkody potrafią wyrządzić...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 22:18, 05 lut 2012

Do góry
Też jestem za pięknym stożkiem - albo może zrób kulę z głową ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies