Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz mały raj na ziemi :)

Nasz mały raj na ziemi :)

siaaska 11:54, 06 lut 2012

Sebek napisał(a)
No fajny masz pomysł. Na tym skosie chyba zimozielonych nie sadź, bo pewnie będzie tam zrzucany śnieg z podjazdu. Hosty będą akurat

Sebek akurat w tym miejscu jest bardzo mało śniegu, zawsze wywiany na rabatkę przy studni... Może to i dobrze bo tam mają być wrzosy więc będą dobrze osłonięte przed mrozami

Mieszkamy już drugą zimę i jeszcze nie odśnieżaliśmy podjazdu do garażu, tylko przy bramie wjazdowej na działkę I Tak się szczęśliwie składa że miejsce gdzie stanie drewutnia też jest zawsze wolne od śniegu... Tylko czy to się nie zmieni jak przyjdą roślinki... Lepiej nie...

Na tym skosie nie wiem czemu ale pasowało by mi coś na pniu, podsadzone czymś zadarniającym... Może irga? Ciężko się zdecydować... W tym miejscu słoneczko będzie świecić bardzo króciutko.... Może jakieś żurawki?
siaaska 12:02, 06 lut 2012

Eve napisał(a)
Sebek ma rację

Na śmietnik może jakiś bluszcz z wiciokrzewem japońskim, on przy łagodnych zimach nie zrzuca liści i na dodatek pięknie pachnie Mój do tej pory ma liście.

Przepraszam, wrzuciłam zdjęcie z mojego ogrodu, usunę jak pooglądasz

Przed thujami przydałoby się coś rozjaśniającego rabatę, na lato begonie albo niecierpki w dużych ilościach i jednym kolorze? Nie wiem ile masz tam słońca? Niecierpki są śliczne ale potrzebują wody dużo, przydałoby się kropelkowe nawadniane, albo codziennie solidne podlewanie.

Ewo dziękuję za rady
Nie bardzo przepadam za wiciokrzewem... o bluszczu myślałam tylko raczej nie miałby szans przeżyć zimy bo strasznie wieje... Pod tujami z pewnością coś będzie Begonie nawet by mi pasowały o nawadnianiu na razie mogę tylko pomarzyć ale z konewką czy wężem biegam bardzo często...
Kurcze niecierpki też fajnie wyglądają... :/ I na co się zdecydować?
siaaska 12:06, 06 lut 2012

malgocha1960 napisał(a)
Asiu,czy przy zurawkach ta obwódka jest z trzmieliny?

Małgosiu tylko o którą fotkę Ci chodzi? O projekt rabaty z ławeczką? Jeśli tak to tam jest tojeść rozesłana a to czerwone to nie żurawki a azalie... W GP niestety nie mają żurawek... Chodziło mi raczej o zarys rabaty a nie konkretne roślinki...
I tą rabatkę będę jeszcze zmieniać... nie do końca jednak mi pasuje taka jak w tym projekcie...
malgocha1960 12:11, 06 lut 2012

Chodzi mi o to zdjecie,bo podoba mi sie to zastawienie.

Pszczelarnia 12:13, 06 lut 2012

Żurawki, żurawki!!!
siaaska 12:57, 06 lut 2012

malgocha1960 napisał(a)
Chodzi mi o to zdjecie,bo podoba mi sie to zastawienie.

Małgosiu tak W środku są żurawki a na obrzeżach trzmielina To ogród Syli Zaglądnij do niej tam będziesz miała więcej szczegółów
siaaska 12:59, 06 lut 2012

Tutaj masz linka do jej ogródka https://www.ogrodowisko.pl/watek/113-ogrod-sylwii-od-poczatku
malgocha1960 10:30, 07 lut 2012

Dziekuję Asiu,zaraz wejdę.Tu jest tyle pieknych ogrodów,ze nie sposób wszystkie dkładnie zwiedzić.Pozdrawiam.
hanka_andrus 11:27, 08 mar 2012

Zaplanowałaś już swoje nasadzenia wiosenne?A zakupy ogrodowe?W toku?Miłego dnia !
Wieloszka 11:55, 08 mar 2012

Puk, puk! Asiu, co u Ciebie?