Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Zielonym do góry... :) 10:28, 01 cze 2016

Do góry
Krakus napisał(a)

a gdzie się spotykacie?? w jakiej szkółce ? u mnie pytałaś i w sumie od jutra urlop - tzn 3 dni "wolnego"...dziś przyjdą jeżówki to przymierzę z moją stipa i pewnie mi wyjdzie ile braków to na obiecane "żebry" wpadnę

Dawaj, a jakie jeżówki zamówiłeś i gdzie?
Zielonym do góry... :) 10:26, 01 cze 2016

Do góry
Konieczki napisał(a)
Gosia wiesz że mi lepiej jutro pasuje - w piątek chce wyjść wcześniej z pracy. Ale dla Ciebie to nie będzie duży kłopot?

a gdzie się spotykacie?? w jakiej szkółce ? u mnie pytałaś i w sumie od jutra urlop - tzn 3 dni "wolnego"...dziś przyjdą jeżówki to przymierzę z moją stipa i pewnie mi wyjdzie ile braków to na obiecane "żebry" wpadnę

Kiedyś będzie tu ogród 09:14, 01 cze 2016

Do góry
Aniu, co tam nowego? Fajne masz ptaszki na tarasie
Jak tam Twoja stipa gigantea, bo u mnie zakwitła i bardzo mi się podoba. Będę rozmnażać
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 05:30, 01 cze 2016

Do góry

Madżenko to zdjęcia muszę zacytować, wybitnie mi się podobają
Piękne, piękne

Trawa to stipa?

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:10, 31 maj 2016

Do góry
Napia napisał(a)

Ładne zestawienie i jakie eleganckie. Aż miło popatrzeć. Na trawach się nie znam, ale stipa wkrótce powinna ruszyć. U mnie też jeszcze malutka, ale w ubiegłym roku też taka była na początku, a potem pięknie wybujała.

Aga Miło mi, że zaglądasz. Powiem Ci, że też podoba mi się ta rabata
Jeśli chodzi o stipe to mam wrażenie, że stoi w miejscu
Ale może w końcu jednak ruszy?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:18, 31 maj 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Przesadzone ML na rabacie grabowej z zawilcami i orlikami

Ładne zestawienie i jakie eleganckie. Aż miło popatrzeć. Na trawach się nie znam, ale stipa wkrótce powinna ruszyć. U mnie też jeszcze malutka, ale w ubiegłym roku też taka była na początku, a potem pięknie wybujała.
Ogród Mirelli 17:46, 31 maj 2016

Do góry
Wszystkim dziękuję za gratulacje, życzenia, miłe słowa i zdjęcia kwiatków - ślicznie dziękuję

Nie było mnie dwa dni, bo przed wyjazdem wszystko musiałam posadzić co w doniczkach czekało na swoją kolej. Jeszcze tylko stipa i koniec.

Chwasty powyrywałam, ale deszcz pięknie popadał i pewnie za dwa dni będzie to samo, a jak wrócę to na wyrywaniu pewnie tydzień spędzę

W donicach zmieniłam rośliny, ale nie wiem czy dobrze zrobiłam. Obawiam się, że eM nie będzie podlewał

Wstawiam trochę aktualnych zdjęć i biegnę zobaczyć co u Was
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 16:31, 31 maj 2016

Do góry
Anula bylinowa zaczyna w końcu jakoś wyglądać to i mam co pokazać.
Len rośnie gdzieś do kolan lub ciut wyżej. Ma taki fontannowy pokrój bo kwiatki się lekko zwieszają tzn. pąki pod kwiatkami. Sama kępa stoi ładnie na baczność. W zeszłym roku były w ciasnocie to inne je podpierały. Po przesadzeniu rośnie jeszcze w luzie i się nie kładzie.
Trawka przy szałwiach to stipa- niedawno wysadzana na rabaty. W przyszłym roku posieje jej chyba 100 doniczek bo mi brakło.

Kruszywo na ścieżkach to właśnie ten kliniec z tej dostawy. Z bliska nie jest wcale taki drobny ale generalnie miał taki być i się po czasie ubić. Chciałam ciut cieplejszy odcień ale ten szary pasuje do tej części rabat. Gdy jest mokry to całkiem czarny, fajnie to wygląda. Całego kamyka nie zużyliśmy-zostało na podjazd, ale to kwestia przyszłości.

Ciebie też odwiedzam gdy pojawiają się posty. To że nie piszę to nic nie znaczy , wszystkie zaznaczone wątki podglądam.
To forum nie działa na zasadzie "post za post". Nie chcę pisać, tylko żeby nabijać strony, zwłaszcza, że ostatnio coraz więcej miejsca na serwerach pochłaniamy (-a to są koszty-) co widać po problemach technicznych. Punkt 5 regulaminu się kłania.
Cieszę się, że czytasz co piszę, bo nieraz musiałam po kilka razy odpowiadać na jedno pytanie bo ktoś tylko ogląda zdjęcia. Dorośli jesteśmy a czasem jak dzieci..
A przez brak czasu i ćwiczenie cierpliwości mam zaznaczonych tylko kilka wątków. Więcej nie da się ogarnąć.

Donia spokojnie. Kosmosy u mnie dopiero startują. Te co kwitną kupiłam już takie. Przetacznik pagórkowaty kwitnie wcześniej- kłosowe u mnie też jeszcze mają czas. Rabaty kwiatowe mam na "patelni" co też trochę przyspiesza ale i pali i przyspiesza przekwitanie. Maki wschodnie Royal Wedding kwitły jeden dzień..
Oglądając wątki na forum to tam już prawie lato- u nas wszystko w powijakach.

Agatko materacyk na leżankę się tworzy. Materiał już mam tylko siąść i uszyć. Też będę tam gnić ile się da
Bylinowe rabaty mnie bardzo cieszą. Cudeńka tak działają, że się człowiek uśmiecha

Od nowa ... na przekór wszystkim 16:29, 31 maj 2016

Do góry
JoannaDe napisał(a)

ano łapiemy choróbska i robale przerozniaste. Wychodzi mój brak doświadczenia niestety. Nie pryskałam bo i nie wiedziałam na przedwiośniu to i teraz mam za swoje.

Moja stipa kupna.Ladne krzaczki. Na szczęście po deszczach stoi ładnie.

A w ogóle pędzą te wasze watki ze nie nadążam.
doświadczenia też nie mam, a jeżeli już to malutkie, uczę się wszystkiego wiesz jak to jest, przed ogrodowiskiem nie znałam się na niczym, rosło bo rosło, jak pojawiła się mszyca to poszłam do ogrodniczego i kupiłam preparat. Później jak trafiłam na forum to trochę więcej różnych chorób i szkodników dostrzegłam u siebie. Teraz systematycznie (staram się)od dwóch sezonów pryskam OW i taj jakby mniej chorób mam na razie tylko mszyca się pojawiła i oby tak zostało
Od nowa ... na przekór wszystkim 15:30, 31 maj 2016

Do góry
iwka napisał(a)
czytałam właśnie w wątkach tematycznych o różnych paskudach u Ciebie. Będzie dobrze Nie przejmuj się chwasty mam i ja i to jakie !!!

Ja wczoraj posadziłam też swoją stipę, a dzisiaj leży po deszczu Tylko ta co od Mirki dostałam ładnie stoi

ano łapiemy choróbska i robale przerozniaste. Wychodzi mój brak doświadczenia niestety. Nie pryskałam bo i nie wiedziałam na przedwiośniu to i teraz mam za swoje.

Moja stipa kupna.Ladne krzaczki. Na szczęście po deszczach stoi ładnie.

A w ogóle pędzą te wasze watki ze nie nadążam.
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 10:09, 31 maj 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Reniu, nasionka tej stipy zamawiam
Prześlicznie u Ciebie, jesienne zmiany zdecydowanie wyszły na plus (znaczy się w moim odczuciu). A pokażesz różankę? Przywrotnik i kocimiętka już tam się chyba fajnie rozrosły.

Jak tylko zawiąże nasiona to nie ma sprawy, sama chce jeszcze raz wysiać. Widze, że ona też nie lubi mokro mieć zimą, bo tam gdzie deszcz ją dosięgał marnie rośnie. Zimująca stipa to coś też dla mnie
Cieszę się, że mówisz, że jest lepiej, ale już wiem co przydałoby się zmienić, ulepszyć... A takie ciągłe przesadzanie źle wpływają na rośliny niestety... Zdjęć różanki nie mam w całości, róże marniutkie na razie. Jakieś pojedyncze pączki.
Organizuje podpórkę dla ostróżek, bo patyki się nie nadają... patrz na moje wczorajsze próby...

Jak piwonie zakwitną może całościowe zdjęcia zrobię... Pastella nawet ma kilka pączków

Przywrotniki dzieliłam i skromnie wyglądają, a liczyłam, że fajnie "nogi"piwoniom zasłonią...

Większość szałwii też zmarnowana, dopiero się zbiera wszystko, ale przez to przesadzanie efektu nie będzie w tym roku... To jedna z lepszych kępek...

A wiesz, opowiem Ci jak to sobie ukorzeniłam mnóstwo hortensji. Rok temu jakoś nie zakwitły. W tym roku wiosną ładnie przycięłam, patyczków w ziemię zawsadzałam, pięknie się ukorzeniły Normalnie pikuś takie ukorzenianie hortensji. Żaden problem przecież
Tylko że hortensje zakwitły teraz i są krzewuszkami Wiesz, ile ja mam sadzonek krzewuszek???

No widzisz... Mi najlepiej anabelki wychodzą. Miałam mnóstwo patyków, a może kilka sztuk się ostało, a miałam takie hortensjowe plany....
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 09:10, 31 maj 2016

Do góry
Zana napisał(a)
Jestem zaskoczona, jak Ci się czochy rozmnożyły na potęgę. Moje kilkuletnie skarlały, ale ilościowo raczej ich nie przybyło. Tylko nowe ubiegłoroczne cieszą oczy. Irysy przepiękne, u mnie te bródkowe wcale się nie rozrastają.
Współczuję tych walk z chorobami roślinnymi. I nieustająco podziwiam Twoje zacięcie miksturowe

Chemia może jest skuteczna na robale, ale na grzyby działa doraźnie. A ja chce się pozbyć ich raz na zawsze, bo ciągłe pryskanie nie ma sensu.

Zakwitła stipa gigantea. Wysiewana wiosną ubiegłego roku, super przezimowała, będę ją rozmnażać.

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 19:35, 30 maj 2016

Do góry
Oto historia dzisiejszego popołudnia. Trzeba mieć pecha. Wróciłam z pracy w upale a potem szczęsliwa wyszłam do ogrodu podłubać, poskubać skąd przegonił mnie lekki deszczyk. Dalej szczęśliwa stwierdziłam że to dobry pretekst by usiąść sobie z kawką na tarasie i tak też zrobiłam

Po czym przyszły ciemne chmury i wszystko zepsuły, ulewa wpadła mi do kawy i wygnała do domu.

Wszystko pływa, stipa pływa ...

Malutki pod lasem 19:29, 30 maj 2016

Do góry
Amelka, jarmuż bardzo zdrowy

Kamila,
zobaczę, pomierzę wszystko, choć na chwilę obecną odechciało mi się wszystkiego

Zbyszku, dziękuję za komplementy
Nie usuwaj zdjęcia, pięknie jest może kiedyś pojadę A rabata widzisz w sumie podobna do mojej, u mnie też jest obwódka z jednego gatunku W środku limki i jeżówki. Znam dekalog Danusi, ale życie idzie swoim torem

Ewa, ale mi słodzicie

A teraz Wam pokażę, było tak pięknie, trawka rosła, stipa też, nawet chyba mi się udało lawendę ukorzenić

Zielonym do góry... 14:51, 30 maj 2016

Do góry
No co Ty pamietałam
Ja swojej nie wsadziłam, moze dziś zacznę przygotowywać teren. Może też w tym tygodniu. Moja stipa już w doniczkach na polu leży ze 2tygodnie - tylko w cienu.
No to kiedy tankujesz niedaleko mnie i odbierasz kilka sadzonek?
Zielonym do góry... 11:58, 30 maj 2016

Do góry
Witam

Długo nie pisałam bo miałam inne sprawy.No moja stipa większa ale jeszcze w doniczkach - wsadziłam kilka sztuk ale marnie teraz wyglądają

Edit:
Zapomniałam pochwalić piękny podjazd
Od nowa ... na przekór wszystkim 09:54, 30 maj 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Moja stipa kiepsko przyrasta
ja dopiero część swojej do gruntu wysadziłam, ale taka mała, że chyba nie urośnie
Od nowa ... na przekór wszystkim 09:36, 30 maj 2016

Do góry
iwka napisał(a)
Witaj Mirko pewnie, że posadzona, przy latarce nawet między różami sobie rośnie, moja by zginęła a tą chociaż widać

Moja stipa kiepsko przyrasta
Od nowa ... na przekór wszystkim 09:29, 30 maj 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
Witam w poniedziałkowy poranek Stipa posadzona?
Witaj Mirko pewnie, że posadzona, przy latarce nawet między różami sobie rośnie, moja by zginęła a tą chociaż widać
Od nowa ... na przekór wszystkim 08:49, 30 maj 2016

Do góry
Witam w poniedziałkowy poranek Stipa posadzona?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies