Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Ogród z perspektywą na przyszłość 09:35, 15 cze 2012

Do góry
Monika, jesteś szalona!!! Powinnaś być teraz w połogu, a nie szaleć po ogrodzie
Marzenka ma rację - gdyby M.przyszło chociaż jedno dziecko urodzić, to taki stożek byłby marną nagrodą za ten trud Stożki pasowałyby wg mnie idealnie przy bramie - jak u Danusi - strażnicy ogrodu Ale Ty masz tam już nasadzenia. Nieważne, niech M. kupi, a potem dla takich cudów miejsce musi się znaleźć A skoro Ty tak brykasz, tzn.że synuś grzeczny, odpoczywa w końcu, bo jak był u mamy w brzuszku, to mu nie dawała spokoju, tylko non stop gdzieś biegała
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 08:25, 15 cze 2012

Do góry
Diana napisał(a)
Dzisiaj jadę w odwiedziny do motylli . Poznam tam również Nikę
fotorelacja wieczorkiem ........o ile nie zapomnę popstrykać fotek

No to nie zapomnij moja droga, bo tu wszyscy będziemy czekać jak te sępy
Ogród Leny. 08:24, 15 cze 2012

Do góry
Lena napisał(a)
Wieloszka Dziękuję
Na zjazd nie dam rady - córa na "zieloną szkołę" wyjeżdża
Ja jestem spod Krakowa , a do Wrocławia wybieramy się prawdopodobne w lipcu - oby!

Lena, jeśli będziecie w pierwszej połowie lipca, to zapraszam serdecznie na kawę do mojego ogrodu
Ogród Leny. 07:19, 15 cze 2012

Do góry
Wieloszka Dziękuję
Na zjazd nie dam rady - córa na "zieloną szkołę" wyjeżdża
Ja jestem spod Krakowa , a do Wrocławia wybieramy się prawdopodobne w lipcu - oby!
Podobnie jak ty "lubuję "się w kamieniach..piękne ramy wokół drzwi,okien z piaskowca ..bardzo to twórczy materiał
popcarol agapanty rok temu też miały dwa kwiaty - widać nastawiły się na liczbę parzystą
Oskubańce nabiorą kształtu - wierzę

Aniu tak,tak - to są bryły piaskowca w których mąż zrobił mi otwory - sprawdzają się kolejny sezon

Weroniko ładnie to ujęłaś - lazurowe donice - o takie też mi chodziło,a upolowałam je za 20zł..na giełdzie samochodowej
Dziękuję

Marto bo się rumienię

ewaglen miło cie gościć Zapraszam ponownie

Aniu miło mi

Marzenko to są Rozplenice japońskie Liczę na fajny efekt !

Zdjęcia!!!

Funkie

Ta jest gigantyczna - ma ponad metr szerokości..

Ogród Dominiki 16:42, 14 cze 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Cuuudna! U nas tez takie były, ale dużo mniejsze kępki po 10zł Niestety poza ceną mają inną "wadę" - są do cienia Ale i tak śliczne
A cóż mężczyzna może wiedzieć o pojemności kosza pod wózkiem dziecięcym, no proszę Cię !!!

Agnieszko, Twoje komentarze na temat meżczyzn niezmiennie powalają mnie swoją trafnością! Jesteś w tej dziedzinie niczym Oscar Wilde!
Mój mały raj na ziemi :) 15:11, 14 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Z lotu ptaka

Anulka, gratulacje 400 setek!!! Gratulacje pomysła na nawadnianie i ekipy No i gratulacje kancików! Dopiero na tej fotce dojrzałam, jakie Ty masz równiutkie kanciki - jak Danusia
Mój mały raj na ziemi :) 13:35, 14 cze 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Linijka dla miłośników prostych kształtów

IDEAŁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

REWELA !!!
Mój mały raj na ziemi :) 12:49, 14 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Linijka dla miłośników prostych kształtów

IDEAŁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:37, 14 cze 2012

Do góry
Spóźnione gratulacje trzeciej seteczki!!!
Ogród Leny. 10:26, 14 cze 2012

Do góry
Lena napisał(a)
Wieloszka to słynna , "ogrodowiskowa" Tojeść rozesłana - wspaniała płożąca roślinka.Co ważne wieloletnia i zadarniająca - moja od posadzenia jej wiosną już pięknie się rozchodzi
Piaskowiec mam tylko na cokołach warsztatu - planowaliśmy tez na cokoły domu ale to niestety droga impreza i z czasem traci na uroku.Ale kto wie..
Żałuję że tak daleko mieszkasz ,bo uwielbiam twój ogród
Idę teraz sadzić bukszpany do donic - coś na kształt kuli mają...

Kupiłam też karmik żółty i jakąś trawkę..potem pokażę

Tojeść piękna - uwielbiam taki limonkowy kolor liści . Jak spotkam to kupię parę sztuk na próbę
A jeśli chodzi o piaskowiec - to wiem, że droga impreza i trzeba czyścić po kilku latach, ale i tak mi się podoba Pół Paryża jest z niego zbudowane i tam właściele kamienic mają obowiązek robic czyszczenie raz na kilka lat. Podoba mi się jeszcze trawertyn, ale to już mega droga impreza... pomarzyć każdemu wolno
Lena, a nie wybierasz się na zjazd dolnośląski? Zaraz sprawdzę na mapie ogrodów gdzie jesteś...
Mój mały raj na ziemi :) 10:14, 14 cze 2012

Do góry
dziewczyny, aż mam mrowienie w brzuchu!
praca idzie błyskawicznie
radość moja nie ma granic, jestem przeszczęśliwa

Ana, koniecznie zrób. Myślę, że nie będziesz chciała opuścić taaakiego widoku! bajka, pomimo wszystko bajka

Wieloszka, no to umawiaj bierz chłopaków, sama radość takiej pracy!

hehe, GabiK, faktycznie też mi się to z kretowiskiem najpierw skojarzyło i masz rację, mały ogród ma swoje zalety ! myk myk i będzie po robocie!

Mój mały raj na ziemi :) 10:09, 14 cze 2012

Do góry
Łaaaaał!!!! Ja też chcę taką ekipę!!! Uwielbiam wszystko jak spod linijki...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:52, 14 cze 2012

Do góry
Myślę, że dobrze, że deszczyk padał podczas wizyty Mai - kolory w Twoim ogrodzie Danusiu są dzięki temu jeszcze bardziej nasycone, wyraźniejsze, a trawniczek - iście angielski BOOOSKO!!!!
Czekam niecierpliwie na relację tv u Mai z tego niezwykłego dnia
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:33, 13 cze 2012

Do góry
Danusiu pozwolę sobie na Twoim wątku umieścić informacje nt spotkania na Dolnym Śląsku w dniach 23-24 czerwca

Moi Drodzy do zjazdu na Dolnym Śląsku zostało już zaledwie 1,5 tygodnia. Bardzo prosze o zgłaszanie poprzez "napisz wiadomość" do mnie, kto deklaruje obecność drugiego dnia czyli w niedziele. Osoby, które będą u Pszczólki i planują wizytę w moim ogrodzie prosze rownież o potwierdzenie tej informacji poprzez wysłanie wiadomości.
Z powodów organizacyjnych listę zamykamy w najbliższą niedzielę tj 17 czerwca

Z pozdrowieniami
Komitet Organizacyjny II Dnia
Marzena, Wieloszka, Noemi, Irenka Z Miłkowa, Aga PE
Miniaturowy ogródek 14:16, 13 cze 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Magnolio a po ile ma te żurawki?

Citronelle po 8.5, Toffi po 5, czerwonych w tym roku nie kupowałam więc nie wiem, ale Citronelle ma najdrożej, więc poniżej 8.5.

8,5 za citronelle to dla Was drogo? No rozpuściłyście się moje drogie ! U nas po 12zł, a jak trafiłam po 10zł (właśnie z Byliny Świerk) to od razu brałam...

oj... u nas po 15 zł...
Miniaturowy ogródek 12:03, 13 cze 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Aguś ma rację, u was wszystkie jakoś taniej

Irenko, a czytałaś wcześniej jaki mają wybór w trawkach? I jeszcze narzekają A u nas taki duży producent Byliny Świerk z dolnośląskiej ziemi, a trudniej kupić niż w W-wie...
Miniaturowy ogródek 11:55, 13 cze 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Citronelle po 8.5, Toffi po 5, czerwonych w tym roku nie kupowałam więc nie wiem, ale Citronelle ma najdrożej, więc poniżej 8.5.

8,5 za citronelle to dla Was drogo? No rozpuściłyście się moje drogie ! U nas po 12zł, a jak trafiłam po 10zł (właśnie z Byliny Świerk) to od razu brałam...

Aguś ma rację, u was wszystkie jakoś taniej
Miniaturowy ogródek 11:47, 13 cze 2012

Do góry
magnolia napisał(a)

Miniaturowy ogródek 11:44, 13 cze 2012

Do góry
magnolia napisał(a)
Jak to nie obsługuje? Ja regularnie jestem u niej z klientem po 5 traw i 10 żurawek. Zdarza mi się wpadać do niej po 3 rośliny. Tylko ona jest strasznie zajęta, więc nie da się u niej przyjść i oglądać i pytać co to i ile kosztuje itp.Ale podjechać i spytać o coś konkretnego, pewnie. Rzeczywiście, najlepiej zadzwonić.
Namawiam ją na zamieszczenie oferty na stronie, mówiła że to zrobi.
Najwięcej ma traw- miskanty, rozplenice, carex,
Paprocie, hosty, byliny - zurawki, tiarelle, liliowce, bodziszki, przywrotniki, żelaźniak, brunnery, ligularie, szałwia omszona, orliki, kosaćce, pragnia, jeżówki.... Tyle pamiętam.

Ło matko, jaki wypas!!! Ja też chcę taki sklep!!!
Ogród Dominiki 11:42, 13 cze 2012

Do góry
Domi napisał(a)
A to kolejna nowa trawka.Pojechałam wózeczkiem na spacer z Córeczką i trafiłam na dostawę w pobliskim centrum ogrodniczym. Kupiłam 13 doniczek. Sprzedawca nie wierzył, że uda mi się je upchnąć w koszu pod wózkiem. A jednak udało się!

Cuuudna! U nas tez takie były, ale dużo mniejsze kępki po 10zł Niestety poza ceną mają inną "wadę" - są do cienia Ale i tak śliczne
A cóż mężczyzna może wiedzieć o pojemności kosza pod wózkiem dziecięcym, no proszę Cię !!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies