Moniko sadzonki maja ok. 12-15 cm. Moze dzisiaj jak nie bedzie padac posadze! Irenko nie wiem... sadzonki mi się wymieszały... Jeżówki słabo odbiły, rudbekie miałam wysokie (te na zdjęciu) i średnie - podobne wielkością do jeżówki. Jeżówek prawie wcale nie mam, a rudbekie są dośc podobne, więc bardzo możliwe że zamiast jeżówki posłałam Ci rudbekie... pewnie żółte lub pomarańczowe... nie wiem
Irenko ja też się cieszę Ale sadzonki jeżówki jeszcze dostaniesz ode mnie - dla mnie to niespodzianka, bo rosną! Parę dni temu je odkryłam! Siałam je w ub roku i na zimę wsadziłam w warzywnik bo w doniczce by zmarzły. Ale wiosną jak M przekopywał z obornikiem ogródek o nich zapomniałam, zresztą nie byo ich widać... i trochę jest, rośnie, przetrwały! Kolor mix, ale na pewno jeżówki
Karolina wczoraj wjechałam do małego sklepiku z roślinkami w Sieradzu .Starszy Pan ,ale ma ładne okazy i ceny nie za wysokie,zalezy co.Hortensja Annabeli po 16 i L... po 17,świerk Inversa połowa Twojego 64 ,perukowiec bordowy ładna sadzonka 22 ,rózne drzewa ,to mały sklepiek .. Jak chcesz to moge kupić i do teściowej podrzucić
Ale lunęło u nas! Mogłoby już się wypogodzić, truskawki zamiast dojrzewać gniją
Ale zanim się rozpadało zrobiłam parę fotek. Podjazd fasolowo-bukszpanowy Gdy zjemy fasolkę wsadzę z powrotem tulipany (na razie od wczoraj stoją obok w koszyczkach - muszę je podsuszyć i we wrześniu z powrotem do ziemi, między bukszpanami
Krysiu bardzo dziekuję za dobre chęci! Ale aż mi głupio Cię tak wykorzystywać! Niedaleko Teściowej pewnie przejeżdżasz, ale to po drodze nie jest przecież Jak wymyślę gdzie by je tu wcisnąć to chętnie Cię poproszę?
Może jak tam będziesz fotki zrobiłabyś asortymentu? Może warto się wybrać? Choć miałam już nic nie kupować....
To moje wczorajsze zakupy wyprzedażowe (źródło: NOMI) - 6paki bukszpanów po 9 zł i tawułka kwitnąca na czerwono po 3,9 zł