Dzizus a ja miałam przecież olejować od rana i padało i taras mokry. M musiał go jeszcze wyczyścić, jak wychodziłam z domu słońce zaczęl świecić a teraz dostępu do swojego ogrodu nie mam ...
Leć leć. U mnie też glina i na dodatek bardzo wysoki poziom wód gruntowych. Na długości 33 m działki mam różnicę poziomów 1,5 m a tego nawet nie widać
Glina została przez ekipę wykonawczą na całej działce rozpiaszczona. Do tej pory mam piach przy ogrodzeniu i przy sadzeniu mieszam glinę z piaskiem i torem. Zobaczymy co z tego wyjdzie. I na dole działki ma drenaż
Marzenko pytałaś u siebie w wątku co się u mnie dzieje, odpowiem tutaj - jesli chodzi o ogród to niestety nic Ale zacznie się cos może dziać w okolicach lipca sierpnia bo w czerwcu rusza docieplenie elweacji + tynkowanie i potem elewacja drewniana. Wtedy można ruszyć grubsze prace typu, fundamenty pod legary na taras, i fundamenty pod ogrodzenie oraz rabata podwyższona przy domu na lawendę
Może też pomyślę o gabionie o ile pozwolą środki, czas i brzusio
W planach też mam drugą rundę z chwastami, potem gleobzygzyzarka, wydzielenie rabta i przykrycie ich czarną folią na jakiś czas oraz posazdenie części duzych drzew i krzewów.
Marzenko oficjalnie dziękuję za namiary na zestaw garów do indukcji, przyjrzałam opnie i opisy i praktycznie mają wysztko czego mi potrzeba. Dzięku Tobie znalazałam kolejny element układanki naszego domu
w międzyczasie wybieram obrazy, i miliony innych niezbędnych rzeczy do domu, ponieważ mieszkanie sprzedalismy "tak jak stało" czyli prawie ze wszystkim. Muszę wszystko nabyć nowe, z jednej strony to fajne, z drugiej męczące i czasochłonne a z trzeciej nieźle szarpie po kieszeni
To fajnie wszystko zaczynasz od nowa.
Skoro w Tobie nowe życie pod żadnym pozorem nie pracuj z roundapem i w jego podbliżu niech to M robi!!!!
Cykaj fotki z prac , nawet równanie terenu nam się spodoba, o dużych drzewach nie wspomnę Rośnij zdrowo i pytaj jak cokolwiek potrzebujesz jeszcze trochę pamiętam
Ania jesli potrzebujesz szczegolowe zdjecia na wzór to pisz, obfotografuję go dokładnie
Super, że masz takiego zdolnego M
Oj to ja bardzo poproszę zdjęcia
M zapalił się po tym jak skręciliśmy podobny stół na taras - tyle, że sosnowy no i ze szparami w blacie...szlag go trafil, że to taka prosta konstrukcja z nienajlepszego materiału, a tyle kosztuje (niestety, małzonek mój wszystkie meble przelicza na kubiki sosny - zboczenie zawodowe, jak wyliczył sobie, że za tamten stól daliśmy prawie 2000zł za kubik sosny - gdzie on kupuje kubik po 200 zł, to stwierdził, że stół dębowy do salonu robimy sami ). Materiał kupimy u sprawdzonego stolarza...ja się strasznie cieszę, bo uwielbiam meble robione samemu, krzywe może trochę, ale to piękna pamiątka
Właśnie skończyliśmy robić drewniane biurko do mojej pracowni
Aniu M ma rację. Ja za swój stół 4000 zł zapłaciłam, a was pewnie będzie 1000 zł kosztował. Dąb + bejca + lakier. Bo ja mam lakierowany.
Ale za to skończyli robić chodnik do domu - wydłużyli go i teraz muszę przerabiać kostkę przy rabatach - wszystko się wydłuży, dlatego wejdą też miskanty -kupię morning light - chyba w szkółce Pudełko jak będę w Pisarzowicach - tam mają te trawy, bo specjalizują się w ogrodach japońskich
Sebku a czy możesz mi na prive polecić dobrą szkółki z trawami, która prowadzi sprzedaż wysyłkową ? Szukam miskantow, kilka gatunków, turzycę.
Właśnie, i jak nie znajdziesz czasu aby do mnie zajrzeć, to się zapłaczę, ha, ha
Irenko ja do ciebie codziennie zaglądam i codziennie 5-10 stron mam do przeczytania. Nie zawsze się wpisuję ale codziennie czytam
U Ciebie taki ruch jak u Bożenki i Ani ASC. Jak nie mam nic mądrego do napisania to tylko czytam, ale będę teraz zawsze ślad zostawiła że byłam