Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "miskant"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:32, 21 paź 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Obejrzałam , poczytałam , pozdrawiam.

Bożenko wzajemnie
taki akcencik dla ciebie sumak Tiger Eyes

oj tu jest tyle roślin, że za jakiś czas przesadzanie
hortki, 2 bzy koralowe, liliowce, rozplenica, arundo, miskant Variegatus, Carex Elata, tabuny goździków i liliowców, nie wytrzymają długo w tej ciasnocie, nie wspominam już nawet astrów i turzyc kaktusowych
i nie wiem skąd, róża jakaś rośnie
Ogród Magdalenka 20:08, 20 paź 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Miskant Rotfeder to średni miskant. ALe musi wyglącdać (czyt. mieć masę, proporcję grubości do wysokości) ja bym go posadziła tak jak sadziłam 'Malepartusa' (są podobne) co 1 m.

Dziękuję Pszczółko , tak zrobię, posadzę co 1 metr Daj znać , jak będziesz we Wrocławiu w naszych rewirach , wiesz gdzie …..
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 09:49, 20 paź 2014

Do góry
U mnie miskant ML jest już spory, z daleka widoczny, a jak kupowałam go w maju to był maleństwem z trzema listkami. Twoje Variegatusy są też widoczne z daleka, na zdjęciach ładnie się prezentują
Co się stało kwiatom ... 07:16, 20 paź 2014

Do góry
Mirella napisał(a)
Miskant olbrzymi w tym roku pokazał pióropusze

Piękne
Co się stało kwiatom ... 22:03, 19 paź 2014

Do góry
Miskant olbrzymi w tym roku pokazał pióropusze

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 21:27, 19 paź 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Zmieniamy tożsamość żurawki na żuraweczke Cooper Cascade i teraz na 100% takie pędy wypuszczają żuraweczki mające w nazwie Falls lub Cascade. Czesem jest to denerwujące jeżeli rosną jako obwódka, ale jeżeli mają zarosnąć większą powierzchnie to są do tego idealne. Co jest róznież zaletą te pędy same się ukorzeniają, ale jeżeli chce się szybciej pozyskać sadzonki to lepiej im pomóż i prygnieść jakimś kamykiem schowanym w liściach lub przysypać ziemią co jest czasem trudne u mnie mając piasek
No i też ważne info, wiosną można ściąć te pędy jeżeli będą denerwować i wypuszczą nowe.

Twój Miskant Variegatus mnie zachwyca, oby mój w przyszłym roku, aby w połowie był tak ładny bo ma jednak troszke mało światła.
Ja to jestem ciekaw ile mnie przesadzania czeka w przyszłym roku bo tak napchałem na rabaty, że na pewno będzie ciasnota... co ja mówie już jest

ha ha ha
Łukasz co by to było gdybyś nie miał co do roboty wiosną
przecież lubisz tę robotę
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 19:31, 19 paź 2014

Do góry
Dzięki wielkie za te informacje. Będę w takim razie mnożył tą żuraweczkę na potęgę

Ten miskant może na zdjęciach wygląda na dużego, tak na prawdę ma ok. 160 cm. Dopiero w tym roku ładnie przyrósł.

Po posadzeniu jesienią 2012 r. oraz w sieprniu 2013. Miałem wrażenie, że się skurczył

Warto było czekać. W tym roku jest piękny.

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 19:11, 19 paź 2014

Do góry
Zmieniamy tożsamość żurawki na żuraweczke Cooper Cascade i teraz na 100% takie pędy wypuszczają żuraweczki mające w nazwie Falls lub Cascade. Czesem jest to denerwujące jeżeli rosną jako obwódka, ale jeżeli mają zarosnąć większą powierzchnie to są do tego idealne. Co jest róznież zaletą te pędy same się ukorzeniają, ale jeżeli chce się szybciej pozyskać sadzonki to lepiej im pomóż i prygnieść jakimś kamykiem schowanym w liściach lub przysypać ziemią co jest czasem trudne u mnie mając piasek
No i też ważne info, wiosną można ściąć te pędy jeżeli będą denerwować i wypuszczą nowe.

Twój Miskant Variegatus mnie zachwyca, oby mój w przyszłym roku, aby w połowie był tak ładny bo ma jednak troszke mało światła.
Ja to jestem ciekaw ile mnie przesadzania czeka w przyszłym roku bo tak napchałem na rabaty, że na pewno będzie ciasnota... co ja mówie już jest
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 18:28, 19 paź 2014

Do góry
Śmieszne kłosy ma ten miskant.

Jeżówki nie dają za wygraną:
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 17:30, 19 paź 2014

Do góry
Jak zwykle w niedzielę naszło mnie na "malowanie" .

Mam taki pomysł by wejście na taras zasłonić kratką na pnącza i nawiązać jej stylem do wykończenia balkonu.

Rośliny:
1. Hortensja bukietowa 'Bobo'
2. Miskant chiński 'Morning Light'
3. Róża pnąca i powojnik
4. Bukszpan
5. Lawenda
6. Żurawka jasnożółta
7. Żurawka bordowa
8. Żurawka karmelowa

Oczywiście dużo tu niedociągnięć, więc czekam na opinię właścicielki rabaty i Waszą .
Na Łowieckiej 14:12, 19 paź 2014

Do góry
Miskant apache - baaardzo mi się podoba Macie z nim jakieś doświadczenia? Boję, się, że w zimie wymarznie

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 07:23, 18 paź 2014

Do góry
Wczorajsze zdjęcie H. Vanilla Fraise i miskant Gracyllimus, zakwitł po raz pierwszy.
Działka prawie w Borach Tucholskich 18:21, 17 paź 2014

Do góry

proso Squaw i miskant

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:13, 17 paź 2014

Do góry
Wy naprawdę, dziewczyny mądre jesteście Dziękuję Nigdzie nie znalazłam informacji jak wysoko on rośnie i czy jest bardzo ekspansywny ale pewnie jak to miskant - jest
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:02, 17 paź 2014

Do góry
Tak to miskant chiński Morning Light
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:13, 17 paź 2014

Do góry
Moim zdaniem miskant Morning Light
Ogród mały, ale pojemny;) 11:37, 17 paź 2014

Do góry
ele2001 napisał(a)
Od frontu

Przepięknie skomponowałeś rabaty,szczerze podziwiam

Mam też pytanie odnośnie zabezpieczenia roślin pod domem przed zjeżdżającym śniegiem.Jak sobie z tym poradziłeś? Masz zamontowane jakieś śniegołapy,lodołamacze czy po prostu śnieg Ci nie leci i nie niszczy roślin?

Czy to glicynia rośnie pod balkonem? Jeśli tak to jaką konstrukcję podtrzymującą dla niej przewidujesz? Na czym będziesz ją prowadzić? I jeszcze mam pytanie odnośnie traw,jestem ciekawa jak nazywają się te zwiewne trawy.Czy to miskant Morning Light?

Pozdrawiam i czekam na więcej zdjęć,pokazuj,pokazuj
O....! 20:32, 16 paź 2014

Do góry
miskant variegatus kwitnie...

a winobluszcz traci liście...

miskanty morning light też zaczynają kwitnąć...

moje młode tegoroczne hortensje limelight

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:04, 16 paź 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)
AnnaS dla mnie rabatka jest za wąska, a obwódka bukszpanowa nie bardzo tam pasuje, daj taki bliżej domu, ten zakątek jest taki leśny... Trawy, berberysy jak najbardziej ok. Miskant fajnie rozjaśni. O funkiach nie myślałaś?

A pokażesz ten drugi narożnik?

Chciałoby się tak z rozmachem narysować jak Danusia, derenie, hortensje, miskanty

Małgosiu ta rabata ma ok 2 m szerokości ale mogę ja jeszcze trochę poszerzyć. Zmartwiłaś mnie trochę tą obwódką bo w sumie już zrobiłam na nią miejsce. Wymyśliłam sobie tam hamak wśród traw i z obwódką ze zdjęcia znalezionego na forum - oczywiście mała inspiracją a nie dosłownie Pomyślałam też żeby wsadzić w rogu coś wyższego, kwitnącego ale chyba już będzie za ciasno. No chyba, że za tujami.

Drugi narożnik jest częściowo skończony, brak mi czasu i niektórych roślin - chyba będę kończyć wiosną.
Na zdjęciu jeszcze nieco inaczej niż posadziłam - trawek jest w rzędzie 5 a nie 2 i dalej 3 berberysy.

Dodam że obwódka zawijałaby wokół brzozy a w środku lawenda, kocimiętka lub coś podobnego
Moja codzienność - ogród Oli 18:57, 16 paź 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Pod Galerią nie była, zapytałam sie tylko jakie trawy tam rosną.. i było ich trochę na liście Będę pytać... ale takie jak miskant tylko niższe?? Czy jak rozplenice??

Aniu na bank to miskanty z niższych, na moje oko miały z 130cm fontannowe cieniutkie liście i złotawe kłosy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies