Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:31, 02 kwi 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Marzenko, niestety dziewczyny mają rację. Trzeba założyć bariery wokół bambusów. Moja znajoma też tego nie zrobiła i miała problem z oczkiem Woda odchodziła. Nie wiem dokładnie gdzie planujesz ścianę wodną, ale lepiej żeby w tym miejscu pod wylewką nie szły te korzenie.

Bambusy są z dala od oczka wodnego. Wokół są otoczone podsypką pod podjazd i kostką granitową. Ale jak mus to mus, barierę będziemy robić
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:30, 02 kwi 2012

Do góry
Cieszę się dziewczyny, cieszę, piszcie bo ja Was czytać lubię
Bambusami narobiłyście mi stracha ... Główkuję coby tu zrobić.
Mają krąg betonowy, to co mogą zrobić albo będą wyłazić na wierzch albo w podjazd, obstawiam pierwsze
Ogrodnik mimo woli 06:43, 02 kwi 2012

Do góry
Aniu a jaką szczegolną prawdę odkryłaś, bo ja chyba czytam bez zrozumienia i nigdy "ręki" do Rh nie miałam. Jak mi moje wielkie umrą to się zaleję łzami.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 06:25, 02 kwi 2012

Do góry
Jednak magnoli nie okrywałam, u nas nad ranem +6 stopni i znów wieje pozdrawiam wszystkich porannie.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 06:23, 02 kwi 2012

Do góry
noemi napisał(a)

Marzenko bambusy cudne ... sprawdzałam pogodę i przymrozków nie będzie , magnolia da radę ... byłam dzisiaj u moich rodziców i u nich też magnolia zaraz zakwitnie , moja jeszcze śpi

Wróciłam wieczorem do domu i było +5, cieplej niż wczoraj dlatego jej nie okrywam. Magda a jaką masz magnolię?

Tego właśnie nie wiem , kwitnie na ciemno różowo, jak się kwiaty pokażą to się pochwalę

Ciemnoróżowo czy bordowo/fioletowo? Skoro jeszcze nie pęka to może Nigra.
Pszczelarnia 06:20, 02 kwi 2012

Do góry
Pszczółko specjalistką cisową jest Danusia rzeczywiście na wysokość trudno będzie je calkowicie wyrownać, ja bym jednak spróbowala zrobić jedną linie ale nie tak radykalnie u góry aby było jak spod linijki. Obetnij ok 50 % tych przyrostów górnych aby troszeczkę wyrównać ich linię wzrostu. Ogrod nie musi być od razu idealny. Ale poczekajmy co Danusia powie.
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 06:14, 02 kwi 2012

Do góry
Sebku przypomnij jak wygląda ten austinek pod obelisk.
Mój mały raj na ziemi :) 06:11, 02 kwi 2012

Do góry
Aniu w chusteczce super wyglądasz a skorupki we wianku też bym skopiowała gdybym potrafiła taki wianek upleść.....
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 06:09, 02 kwi 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Marzenko, a propos spokojniejszej dziś pogody, ja za oknem mam tak (zdjęcie zamazane, bo tak sypie śnieg):

Agnieszka przepiękny zakątek, taki spod igły. AH!
A jak szpaler cisowy nabierze dojrzałości to jak cię znam będzie cięty w kancik i będzie jak brzytwa
Przyłączam się do opinii Kasi, wydaje się, że ogród skończony a Ty ciagle coś robisz
Zdradź jakie rośliny rosną na pierwszym planie?

Marzenko, jeśli o ten pierwszy najpierwszy plan chodzi, to moje pożal się Boże wrzosowisko - taka próba buntu przeciwko nasadzeniom pod linijkę, ale już mi się nie podoba. Za rok cały ten klomb do zmiany - tylko M. jeszcze o tym nie wie, i w tym roku nie podzielę się z Nim tą informacją hihihi
A drzewka przed cisami to katalpy nana - piękne, ale szkoda, że dopiero od czerwca. Teraz już bym ich nie posadziła w takim eksponowanym miejscu...

Agnieszko to wrzosowisko świetnie wygląda. Ogrod nie musi być cały jak od linijkę
A o katalpach czytałam opinie Danisi, zawsze mi sie te drzewa podobaly, ale właściwie to widzę tylko młode drzewka.
Ogród Magdalenka 00:09, 02 kwi 2012

Do góry
Magda w tę pogodę to tylko w desperacji moźna pracować. Kulki jeszcze przytniesz w tym tygodniu
Pszczelarnia 00:00, 02 kwi 2012

Do góry
Pszczółko rewelacyjne cisy w rewelacyjnej cenie. Zdradzisz gdzie takie można kupić? Już nie mają więcej? Żywopłot jest już pikaśny
Jak to nie wiesz jak ciać? Wszy stko co odstaje poza za planowaną linie, po bokach i na górze
Ogrodnik mimo woli 23:54, 01 kwi 2012

Do góry
Pszczółko no to sobie dzisiaj polatałaś
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:52, 01 kwi 2012

Do góry
justi napisał(a)
Mi gwiaździsta wymarzła. Teraz mam dużą Lennei i leciałam którejś nocy założyć jej okrycie, bo też mi słabo kwitła zawsze.
Marzenko bambuski miodzio.

Justynko to dziwne, bo o moją w ogóle nie dbałam. Kupiłam ją do donicy w starym ogrodzie, potem w tej donicy zadołowalam w nowym w oczekiwaniu na docelowe miejsce, nie podlewalam a ona taka żywotna. Tylko w ubieglym roku ją nawiozłam specjalnym nawozem do magnolii a ona mi w podziekowaniu tyle pąków wypuściła. I wsadziłam ją wzaciszne ale słoneczne miejsce...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:49, 01 kwi 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
Hej Marzena,
chyba jesteś najpopularniejszą osobą na forum! Raptem kilka dni do Ciebie nie zaglądałam a tu 30 nowych stron! Bambusy dorodne i piękne. Ja myślałam, że Ty je tylko na lato wystawiasz , a na zimę do oranżerii. A tymczasem one w tej kostce na stałe. No, nie chcę się powtarzać, ale lepiej od razu tę firmę zatrudnij, bo zgadzam się, że ułożenie tej bariery to ciężka praca. Nie czekaj aż Ci kostkę wysadzą, a zrobią to z całą pewnością. Widziałam takie zdjęcia, na któych bambus przeszedł przez asfalt! Rozwalenie tej kostki to dla nich chwila moment. Oczywiście nie teraz, ale za 2 lata masz to jak w banku. Wezwij tę firmę, na prawdę.

Agata popularna to jest Bogdzia, Ania Asc, Monteverde i Irenka a innych czytam z doskoku to nie wiem kto ma więcej postów
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:48, 01 kwi 2012

Do góry
noemi napisał(a)
Marzenko bambusy cudne ... sprawdzałam pogodę i przymrozków nie będzie , magnolia da radę ... byłam dzisiaj u moich rodziców i u nich też magnolia zaraz zakwitnie , moja jeszcze śpi

Wróciłam wieczorem do domu i było +5, cieplej niż wczoraj dlatego jej nie okrywam. Magda a jaką masz magnolię?
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:45, 01 kwi 2012

Do góry
Oj zmartwiliście mnie z tą bariera dla bambusów. Tak mi też radził sprzedawca bambusów. Jak mus to mus .... Ale dopiero jesienią, teraz juz mi się nie chce
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:43, 01 kwi 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Danusiu - no cudne te mirty są

Ale czytałem i to nie raz, że narcyzy źle działają na inne rośliny, bo wydzielają śluz w wazonie - także ja bym je stamtąd wyjął, wtedy hiacynty będą na pewno dłużej - co najmniej do świąt
Aha - i Ty najlepiej będziesz wiedziała - jak szafirki kupiłem już kwitnące, ale mają dość trochę pąków to w temperaturze około 8 stopni doczekają Wielkanocy? Bo nie wiem czy sie łudzić

Sebek szafirki u mnie na tarasie rosna od 3 tygodni i caly czas kwitna. Nawe jak je przymrozek chwycil to sie podnosiły. Doczekają do wielkanocy
Ogrodnik mimo woli 22:15, 01 kwi 2012

Do góry
Wieź sobie urlop, tzn udziel sobie. i posprzątasz. Jeden dzień wystarczy a do świat jezcze tydzien to szkoda sprzątać bo i tak się nabrudzi
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:13, 01 kwi 2012

Do góry
Joaska napisał(a)

Mój M włąsnie tej ekspansywności się boi, ale czytałam że są bambusy kępowe, nie ekspansywne, jakaś szczególna odmiana,

Kępowych jest sporo odmian, ale nie bylybytakie wysokie jak ja chcialam. Dodatkowo nie lubią słońca i wiatrów. Dlatego wybralam takie , które mają szanse wytrzymać warunki panujące u mnie w ogrodzie, czyli skawar slóńca i zachodnie silne wiatry.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:10, 01 kwi 2012

Do góry
Joaska napisał(a)

No ja jednak bym się bała drzewiastych bez bariery zostawić, podobno są niesamowicie silne w swojej ekspansywności, żeby tylko podjazdu nie rozniosły.
Mój M włąsnie tej ekspansywności się boi, ale czytałam że są bambusy kępowe, nie ekspansywne, jakaś szczególna odmiana,
A ty twoje będziesz ogołocać z listków od dołu żeby powstawała taka czapa u góry???

Joasiu bede moje ogołacać tak do okolo 1 m aby czapa a na dole żółte nóżki. Tak mnie tymi bambusami nastraszyłyście, że chyba pomyśle o tej barierze.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies