Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

monteverde 23:23, 01 kwi 2012

Pszczółko super zakup
Matka 23:24, 01 kwi 2012

O Matko!co ja czytam:to jak się kupuję cosik w balocie to się tego nie zdejmuje?tylko razem do ziemi się sadzi?
Mala_Mi 23:45, 01 kwi 2012

Pszczółko...piękne i tanie cisy
No to miałaś pracowity dzień , ale warto było popracować dla efektu

Pszczelarnia 23:54, 01 kwi 2012

tomgroch napisał(a)
I dębolistne zimują u ciebie ?
U nas już dwa razy wymarzły, podonie jak hortensja sergenta.
Jedyne pewne to bukietowe i krzewiaste. W zeszłym roku kupilismy H. arborescens 'Pink Pink Cushion' (chyba tak się to pisze) i w tym roku powinna poszaleć.
Tomek

One zimują ale nic poza tym. Raz tylko zakwitła. Ale ja nie okrywam. Tej zimy zrobiłam tylko lekki kopczyk.
Mam wrażenie, że u mnie jeszcze jakby przedwiośnie.
Pola 23:57, 01 kwi 2012

No ładnie a Ja te siatki ściągałam tak jak Bogdzia myślałam , mam nadzieję że krzaczki przeżyją
Pszczelarnia 23:57, 01 kwi 2012

agniecha973 napisał(a)
Te zakupy wstawiłam z tamtego roku, one już u Pszczółki rosną

Rosną, przetrwały zimę b. dobrze. Właśnie je przycięłam tydzień temu - chyba ciut za nisko. Człowiek ciągle się uczy. Dobrze, że można podejrzeć jak robią to inni.
Madzenka 00:00, 02 kwi 2012

Pszczółko rewelacyjne cisy w rewelacyjnej cenie. Zdradzisz gdzie takie można kupić? Już nie mają więcej? Żywopłot jest już pikaśny
Jak to nie wiesz jak ciać? Wszy stko co odstaje poza za planowaną linie, po bokach i na górze
Pszczelarnia 00:07, 02 kwi 2012

Marzena2007 napisał(a)
Pszczółko rewelacyjne cisy w rewelacyjnej cenie. Zdradzisz gdzie takie można kupić? Już nie mają więcej? Żywopłot jest już pikaśny
Jak to nie wiesz jak ciać? Wszy stko co odstaje poza za planowaną linie, po bokach i na górze

Marzeno, ale do równej linii to będzie dużo strat materiałowych. Czy przesadzić jeszcze, żeby poprawić na wysokości?
Chyba trzeba zawołać Danusię.

Nie mają już więcej. One były ich własne, kopane z pola, byłam widziałam. Nic nie zostało. Musieli zlikwidować nasadzenia na polu po powodzi. Teraz mają zakupione u innych szkółkarzy w innych cenach. Ja bym i więcej wzięła, i zasłoniła się całkowicie od strumienia.
monteverde 00:18, 02 kwi 2012

Pszczelarnia napisał(a)

I dębolistne zimują u ciebie ?
U nas już dwa razy wymarzły, podonie jak hortensja sergenta.
Jedyne pewne to bukietowe i krzewiaste. W zeszłym roku kupilismy H. arborescens 'Pink Pink Cushion' (chyba tak się to pisze) i w tym roku powinna poszaleć.
Tomek

One zimują ale nic poza tym. Raz tylko zakwitła. Ale ja nie okrywam. Tej zimy zrobiłam tylko lekki kopczyk.
Mam wrażenie, że u mnie jeszcze jakby przedwiośnie.

Tomgroch Hydrangea arborescens 'Pink Pin Cushion' drzewiasta
monteverde 00:22, 02 kwi 2012

Pszczelarnia napisał(a)
To cena okazyjna 20 zł. za sztukę. To był zbieg okoliczności.
Oczywiście, wydaje mi się, że niezbyt starannie dobrałam wysokości przy sadzeniu. I nie wiem, jak ciąć.
To była mordęga, padał deszcz, temperatura +4, kopaliśmy w kamieniach (widać je na zdjęciach), bardzo głęboko wymienialiśmy ziemię, przygotowywałam każdemu mieszankę ziemi żyznej liściastej (bo u mnie glina i ił).
Bardzo trudno liftinguje się stary ogród.

W dalszym ciągu rozwozimy ziemię. Niestety, 2 taczki ze starości i eksploatacji już odmówiły posłuszeństwa, trzeba kupić trzecią.
Teraz jeszcze rabata RH-azaliowa i czas na zielnik, czyli polowanie na bukszpany na obwódkę.

super cena za cisy, ja kupilam wczoraj w Lidlu 6 paki po 11.49 zł, tam zajrzyj