Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

Madzenka 22:13, 01 kwi 2012

Joaska napisał(a)

Mój M włąsnie tej ekspansywności się boi, ale czytałam że są bambusy kępowe, nie ekspansywne, jakaś szczególna odmiana,

Kępowych jest sporo odmian, ale nie bylybytakie wysokie jak ja chcialam. Dodatkowo nie lubią słońca i wiatrów. Dlatego wybralam takie , które mają szanse wytrzymać warunki panujące u mnie w ogrodzie, czyli skawar slóńca i zachodnie silne wiatry.
justi 22:16, 01 kwi 2012

Mi gwiaździsta wymarzła. Teraz mam dużą Lennei i leciałam którejś nocy założyć jej okrycie, bo też mi słabo kwitła zawsze.
Marzenko bambuski miodzio.
Bogdzia 22:30, 01 kwi 2012

Moim zdaniem konicznie zrób ograniczniki bo potem nie dasz im rady to bardzo zywotne rosliny, dużo bardziej niz inne.
noemi 22:31, 01 kwi 2012

Marzenko bambusy cudne ... sprawdzałam pogodę i przymrozków nie będzie , magnolia da radę ... byłam dzisiaj u moich rodziców i u nich też magnolia zaraz zakwitnie , moja jeszcze śpi
agata_chrosc... 23:06, 01 kwi 2012

Hej Marzena,
chyba jesteś najpopularniejszą osobą na forum! Raptem kilka dni do Ciebie nie zaglądałam a tu 30 nowych stron! Bambusy dorodne i piękne. Ja myślałam, że Ty je tylko na lato wystawiasz , a na zimę do oranżerii. A tymczasem one w tej kostce na stałe. No, nie chcę się powtarzać, ale lepiej od razu tę firmę zatrudnij, bo zgadzam się, że ułożenie tej bariery to ciężka praca. Nie czekaj aż Ci kostkę wysadzą, a zrobią to z całą pewnością. Widziałam takie zdjęcia, na któych bambus przeszedł przez asfalt! Rozwalenie tej kostki to dla nich chwila moment. Oczywiście nie teraz, ale za 2 lata masz to jak w banku. Wezwij tę firmę, na prawdę.
Madzenka 23:45, 01 kwi 2012

Oj zmartwiliście mnie z tą bariera dla bambusów. Tak mi też radził sprzedawca bambusów. Jak mus to mus .... Ale dopiero jesienią, teraz juz mi się nie chce
Madzenka 23:48, 01 kwi 2012

noemi napisał(a)
Marzenko bambusy cudne ... sprawdzałam pogodę i przymrozków nie będzie , magnolia da radę ... byłam dzisiaj u moich rodziców i u nich też magnolia zaraz zakwitnie , moja jeszcze śpi

Wróciłam wieczorem do domu i było +5, cieplej niż wczoraj dlatego jej nie okrywam. Magda a jaką masz magnolię?
Madzenka 23:49, 01 kwi 2012

agata_chroscicka napisał(a)
Hej Marzena,
chyba jesteś najpopularniejszą osobą na forum! Raptem kilka dni do Ciebie nie zaglądałam a tu 30 nowych stron! Bambusy dorodne i piękne. Ja myślałam, że Ty je tylko na lato wystawiasz , a na zimę do oranżerii. A tymczasem one w tej kostce na stałe. No, nie chcę się powtarzać, ale lepiej od razu tę firmę zatrudnij, bo zgadzam się, że ułożenie tej bariery to ciężka praca. Nie czekaj aż Ci kostkę wysadzą, a zrobią to z całą pewnością. Widziałam takie zdjęcia, na któych bambus przeszedł przez asfalt! Rozwalenie tej kostki to dla nich chwila moment. Oczywiście nie teraz, ale za 2 lata masz to jak w banku. Wezwij tę firmę, na prawdę.

Agata popularna to jest Bogdzia, Ania Asc, Monteverde i Irenka a innych czytam z doskoku to nie wiem kto ma więcej postów
Madzenka 23:52, 01 kwi 2012

justi napisał(a)
Mi gwiaździsta wymarzła. Teraz mam dużą Lennei i leciałam którejś nocy założyć jej okrycie, bo też mi słabo kwitła zawsze.
Marzenko bambuski miodzio.

Justynko to dziwne, bo o moją w ogóle nie dbałam. Kupiłam ją do donicy w starym ogrodzie, potem w tej donicy zadołowalam w nowym w oczekiwaniu na docelowe miejsce, nie podlewalam a ona taka żywotna. Tylko w ubieglym roku ją nawiozłam specjalnym nawozem do magnolii a ona mi w podziekowaniu tyle pąków wypuściła. I wsadziłam ją wzaciszne ale słoneczne miejsce...
noemi 00:12, 02 kwi 2012

Marzena2007 napisał(a)

Wróciłam wieczorem do domu i było +5, cieplej niż wczoraj dlatego jej nie okrywam. Magda a jaką masz magnolię?

Tego właśnie nie wiem , kwitnie na ciemno różowo, jak się kwiaty pokażą to się pochwalę