Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

barbara_kraj... 00:25, 02 kwi 2012

Ewo, jeśli musisz poprawić nasadzenia cisów, to zrób to póki się nie zakorzeniły. Nic im nie będzie.
A przycięte gałązki zużyj na sadzonki Szkoda by było tyle materiału wyrzucić...
Kupiłaś bardzo ładne cisy
Pszczelarnia 00:29, 02 kwi 2012

Tak to wygląda.

Przedświąteczne przymiarki.

Prima Aprilis!
Madzenka 06:20, 02 kwi 2012

Pszczółko specjalistką cisową jest Danusia rzeczywiście na wysokość trudno będzie je calkowicie wyrownać, ja bym jednak spróbowala zrobić jedną linie ale nie tak radykalnie u góry aby było jak spod linijki. Obetnij ok 50 % tych przyrostów górnych aby troszeczkę wyrównać ich linię wzrostu. Ogrod nie musi być od razu idealny. Ale poczekajmy co Danusia powie.
Gardenarium 07:04, 02 kwi 2012

Tutaj tego lewego trzeba obrócić na odwrót, żeby dziura była do środka a nie na zewnątrz i ściąć do wysokości pozostałych, albo wymienić na cisa podobnej wysokości..

Kolejność taka, najpierw lewego obrócić, potem dać skrajnie prawego to załata dziurę, potem trzeciego i na końcu po prawej skrajnie posadź drugiego.

Tutaj te dwa po prawej trzeba przemieszać z tymi wyższymi. Duży, mniejszy, duży, mniejszy Zawsze po bokach powinny być najładniejsze no i wysokość też najwyższa, żeby brzegi "wygryzione" nie były.

Instagram Ogrodowiska
Bogdzia 08:00, 02 kwi 2012

Ale wysokie kupiłaś te cisy. Pięknie wygladają.
KasiaWB 08:26, 02 kwi 2012

Ewa, bardzo ładne Twoje cisy, i jeszcze za taką cenę też bym brała )
Wieloszka 08:42, 02 kwi 2012

Pszczółko, śliczne Twoje cisy!!! I jaka cena!!! Szkoda, że nie mają więcej . Pieknie wyglądaja posadzone w szpalerze. A Twoje to jakieś bardziej "rasowe", bo widzę, że mają gęściej i inaczej ułożone igiełki od moich . Też mam problem, jak je przyciąć, bo tak jak Ty obawiam się, że wyrównując idealnie zetnę połowę rośliny... Poczekam jeszcze trochę z cięciem tak jak radzi Finka, a poza tym nie mam odpowiedniego narzędzia.
agniecha973 08:45, 02 kwi 2012

Gardenarium napisał(a)

Tutaj tego lewego trzeba obrócić na odwrót, żeby dziura była do środka a nie na zewnątrz i ściąć do wysokości pozostałych, albo wymienić na cisa podobnej wysokości..

Kolejność taka, najpierw lewego obrócić, potem dać skrajnie prawego to załata dziurę, potem trzeciego i na końcu po prawej skrajnie posadź drugiego.

Tutaj te dwa po prawej trzeba przemieszać z tymi wyższymi. Duży, mniejszy, duży, mniejszy Zawsze po bokach powinny być najładniejsze no i wysokość też najwyższa, żeby brzegi "wygryzione" nie były.

Danusia morsem nadaje. Mam nadzieję, że Ewa zrozumiała
zbigniew_gazda 09:06, 02 kwi 2012

Ewuś - też zazdroszczę cisów . Cena super jak na taka wysokość . Myślę że Danusia wszystko jasno powiedziała - tylko wykonać. Ludzie - tak na przyszłość abyśmy wiedzieli na stówę. Napiszcie wyraźnie
czy rośliny kopane i otulone siatką czy jutą wsadzamy z tym opakowaniem do ziemi ? Jak sadziłem tuje to też się zastanawiałem co zrobić . Wsadziłem razem z opakowaniem. I myślę że kto pyta nie błądzi.
Pszczelarnia 09:14, 02 kwi 2012

Dziękuję.
Danusię zrozumiałam. Ja właściwie potrzebuję upewnienia i ona mi je daje. Bo pośpiech wynikał z tej pogody. Po godzinie od sadzenia wszystko znalazło się pod śniegiem.