dla zainteresowanych - lampa skręcona ale jeszcze nie wisi zabrakło czasu. ale musze przyznać, że M się postarał - wszystkie śrubki nowe robia robotę. Na razie taki etep (na dole jeszcze będzie kratownica)
Gabrysiu czy możesz mi napisać jak wysoką masz tę obwódkę z bukszpanów? I co to za różyczka biała za trawą no i oczywiście jaka to trawka, ta niska i ta wyższa?, odmian jeżówek też jestem ciekawa i po ile ich sadziłaś? No i jak długą i szeroką masz tę rabatę?
Pozdrówka.....pięknie jest
Z radością ogłaszam, że tym razem The Winner is JOANNA
W nagrodę Joasiu będziesz kierownikiem w rozplanowaniu otoczenia ławeczki
Ponoć w każdym ogrodzie niezbędna
Dziękuję wszystkim za udział i propozycje. Niektóre z wymienionych rzeczy już mam, niektóre trafiły na listę zakupów
Edytko, derenia Kausa ma juz kilka lat. Już samam nie wiem ile on ma lat, 3-4 czy 5. Pierwszą zimę rósł w doniczce i zimował w pomieszczeniu. Potem rósł na piaskowni, ale nie pamiętam, czy spędził tam jedną, czy dwie zimy. W tym roku wczesna wiosną przesadziłam go tutaj na śkąpaną w słońcu.
Tak wygląda. Nie jest duży, ale on też wolno rośnie.
Objaśniam więc .
Przed zima chciał bym zamknąć temat wyznaczenia granic ogrodu.
W chwili obecnej działkę obsadzona mam z trzech stron świerkiem,wzdłuż działki posadziłem szmaragdy, rozgraniczając teren pod ogród i cześć gospodarczą.
Natomiast na tyle działki,po stronie przyszłego ogrodu powstała droga dojazdowa ,dla ciężkiego sprzętu budowlanego.Chce to miejsce zasłonić żywopłotem,ewentualnie rabata ,która przysłoni poziom gruntu rozjeżdżonego.
Witajcie,
Chciałabym się z wami podzielić zdjęciami z mojego ogrodu.
W zeszłym roku postanowiliśmy z mężem postawić sobie basen.
Miał to być basen rozporowy ale ostatecznie padło na basen poliestrowy.
Nie wiedzieliśmy na początku jak go wkomponować w otoczenie ale ostatecznie wyszło nam chyba całkiem ładnie
Jeśli macie jakieś pomysły jak można by jeszcze upiększyć nasz zakątek to dajcie znać!
Pozdrowionka!