Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Ogród z wilkiem zamkn. 21:10, 19 kwi 2018

Do góry
Ładnie z synem podziałalaś
Migdałek śliczny, magnolia i tulipanki również
Macham pracusiu
Na zielonej... trawce :) 21:10, 19 kwi 2018

Do góry
Przecudna magnolia.
Bardzo elegancka altana- domek wypoczynkowy
Niesamowicie zadbany ogród
Podziwiam i pozdrawiam
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 21:05, 19 kwi 2018

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Twoje EE nie takie kurdupelki jak moje
Rodek kwiatków ma naprawdę zadowalającą ilość Mój jedyny Rh "na nóżce" ma mega żarówiasto-różowe kwiaty, ale w takiej ilości, że nie zliczę ile osób przechadzających się spacerkiem pyta co to, skąd to itd (I to go tylko ratuje, że rozczula mnie tą burzą kwiatków )
Magnolii naliczyłam 5 (dobrze?) i dopisz mnie także do listy nie posiadających Ale nie marudzę, w mojej miejscowości rośnie przepiękna, cudowna, olbrzymia ponad 100letnia - wiesz jaka ona piękna, prawdziwe rajskie drzewo... gapię się zawsze z otwartą buzią, a że na trasie szkoła-dom to jak syna zawożę i odbieram to pasę oczęta x2

O ile dobrze pamiętam, to wystawiłaś w zeszłym roku fotkę te magnolii? A jeśli to nie u Ciebie, to tylko dowód, że magnolia jest zachwycająca, nawet jeśli tylko przez 5 minut
Kwiatki zaliczyła dobrze nie licząc koko ów, które nie wiem w sumie czy są kwiatkami, czy liśćmi

Twoje ee są co najmniej takie same, a obiektywnie, to są ładniejsze!
Na zielonej... trawce :) 21:04, 19 kwi 2018

Do góry
BKosimkArt napisał(a)
No trawnik i kanciki eleganckie ale kurde ta magnolia cudowna! Niesamowita! Najpiękniejsza!

Prawda? Najpiękniejsza jaką widziałam
Moja bajka 20:59, 19 kwi 2018

Do góry
Milka napisał(a)
Piekna wiosna, a ta magnolia zachwycajaca. Te wrzosy u mnie juz wylecialy, co do rozy, ja bym wywalila.

Szkoda tylko, że magnolki tak krótko kwitną. No, ale przynajmniej w tym roku możemy cieszyć się ich kwiatami, bo rok temu mróz wszystkie załatwił.
Ogród z wilkiem zamkn. 20:58, 19 kwi 2018

Do góry
DorKa napisał(a)

Żal wyrzucić a planów na niego żadnych. Z nimi to trochę jak z tą magnolią jest. Pięknie wygląda przez chwilę a potem szału nie ma Dobrze wiedzieć,że trzeba ciachać. Powodzenia w pracach

popracowałam mocno syn też

migdałek czaruje chwilę -fakt ......jeśli zbrzydnie ,to wymienię na coś innego
narazie mi się podoba ,a moja magnolia ma aż 2 kwiaty

moje tulipanki

Na zielonej... trawce :) 20:51, 19 kwi 2018

Do góry
No trawnik i kanciki eleganckie ale kurde ta magnolia cudowna! Niesamowita! Najpiękniejsza!
Na zielonej... trawce :) 20:30, 19 kwi 2018

Do góry
Magnolia XXL

Skarbonkowy ogródek 15:05, 19 kwi 2018

Do góry
makadamia napisał(a)

Zajrzyj za dwa miesiące do mojego wątku, to zobaczysz, co to jest busz

Ja wiem ze Ty lubisz ;D

makadamia napisał(a)

Znalazłam wymiary.
Ta rabata ma prawie 4 metry szerokości!
Spokojnie hortensje przy samym żywopłotku się zmieszczą,
na środku, ale jeszcze pod magnolią - azalie,
i te everillo od brzegu.

Moim zdaniem - to jeszcze za mało będzie

Zmierzyłam jeszcze samo miejsce pod magnolia

Od pieńka do kuli tez jest 1,40 tylko ze po skosie. Magnoliowy pieniek rośnie jakieś 20-30 cm od żywopłotu.

Mówisz ze będzie mało wszystkiego?

PS. Musze z dzieckiem do logopedy. Zajrzę później

Skarbonkowy ogródek 14:45, 19 kwi 2018

Do góry
JoannaDe napisał(a)

A gdzie byś widziała hortensje? Bo tak szczerze to nie wiem gdzie je posadzić. Bo pod sama magnolia Toszka zaproponowała te azalie adonis. Akurat weszłyby tam trzy szt i już miejsca na hortke pod magnolia nie będzie.
Mam jedna Anabellke i się zastanawiam czy by czasami jej nie posadzić w miejsce azalii. Cieta nisko na wiosnę nie powinna być wysoka?

To miejsce mnie denerwuje

Niby myślałam tam lizaka i kulki dać ale zastanawiam się nad opcja czegoś kwitnącego. Moze lizak i tawułki cięte w kulki? Ale pewnie wtedy odpada everillo.

Asia, możesz mi to rozrysować jak bys to widziala? Wielkie please

Asiu, próbowałam narysować, ale mi ni wyszło.

Hortensję widziałabym na wysokości tej dziury w żywopłocie.
Azalie w środku rabaty, a everillo na brzegu.

PO zdjęciu sądząc, powinno się wszystko zmieścić, ale zdjęcia bywają mylące, dlatego wolę rysować na siatce z wymiarami.

Anabelka nawet cięta, urośnie wysoko

Ja nie widzę konfliktu pomiędzy kulkami tawułowymi a everillo
Skarbonkowy ogródek 14:22, 19 kwi 2018

Do góry
Kawa napisał(a)
wow
ja to nawet nie umiałabym tak narysować
na planowaniu się totalnie nie znam sama jestem w kropce i zawsze liczę na dobre dusze

magnolia śliczna

Umiałabyś umiała. Ja tez nie umiem tylko staram się mniej więcej pokazać w jakim kierunku chciałabym iść. I tez ZAWSZE liczę na dobre duszyczki
Skarbonkowy ogródek 14:20, 19 kwi 2018

Do góry
DorKa napisał(a)
ale cudny widoczek ... chyba jednak trzeba się skusić na magnolię

Cześć Dorka

Magnolia rzeczywiście cudna jak kwitnie ale jak już wielokrotnie pisałam to sama bym nie kupiła. Poza okresem kwitnienia nic specjalnego. Dla mnie oczywiście
Skarbonkowy ogródek 14:18, 19 kwi 2018

Do góry
makadamia napisał(a)
Bardzo ładnie rozrysowałaś te kulki

Ja bym do tego jeszcze coś dodała, żeby kwitło pomiędzy azaliami a hortensją.
Najchętniej tawułki. I hortensję bym powtórzyła pod magnolią - bliżej dużej kuli.

A gdzie byś widziała hortensje? Bo tak szczerze to nie wiem gdzie je posadzić. Bo pod sama magnolia Toszka zaproponowała te azalie adonis. Akurat weszłyby tam trzy szt i już miejsca na hortke pod magnolia nie będzie.
Mam jedna Anabellke i się zastanawiam czy by czasami jej nie posadzić w miejsce azalii. Cieta nisko na wiosnę nie powinna być wysoka?

To miejsce mnie denerwuje

Niby myślałam tam lizaka i kulki dać ale zastanawiam się nad opcja czegoś kwitnącego. Moze lizak i tawułki cięte w kulki? Ale pewnie wtedy odpada everillo.

Asia, możesz mi to rozrysować jak bys to widziala? Wielkie please

Ogródkowe perypetie:) 13:40, 19 kwi 2018

Do góry
Agania napisał(a)
Szlachetny widok...uwielbiam pełne żonkile
Masz magnolię ANN...zauroczona nią jestem

Edit: Skąd wzięłaś kamolce?

No właśnie nie wiem co to za magnolia.. ?? dostałam od mamy jako.. magnolię

Kamienie z kamieniołomu.. chyba z Zalasu, ale zapytam mężą.
Ogrod stewardessy 13:14, 19 kwi 2018

Do góry
Jeszcze tydzien temu hortensja pnaca na tarasie miala kilka listkow a dzis pokazala pierwsze paki kwiatowe...

Wiosna, wiosna wiosna a temperatury jak w lecie..

Aukuba:

Oto Kamelia z sasiedniego ogrodu:

...i magnolia...wiosenna ozdoba naszej ulicy...

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 12:50, 19 kwi 2018

Do góry
makadamia napisał(a)

Klon trzeba dopieścić, a nie wyrzucać. Jak mu dołek przygotowałaś przed posadzeniem? Ma dobrą ziemię?

Jeżeli słońca mało, to wszelkie sosny odpadają, red baron też nie za bardzo.

Rabaty żwirowe jak najbardziej można łączyć z korą (tym bardziej, że docelowo kory ma nie być widać - rośliny powinny się tak rozrosnąć, żeby całkowicie zasłonić ziemię) ale u Ciebie rabata tak jest wytyczona, że rzeczywiście nie bardzo wiem, jak to zrobić.

Pod ogrodzenie drzewa by się przydały, jakieś krzewy, a nie same niskie rośliny.

Są, co prawda, hortensje drzewiaste, ale taką to pierwszy raz widzę.
Jeśli chcesz tam rodki, to najpierw musisz im przygotować stanowisko. No i ja bym najpierw posadziła jakieś żywopłoty, a dopiero, jak stworzą osłonę od wiatrów - rodki i inne wrażliwe rośliny.

Magnolia oczywiście nie hortensja. Już poprawiłam.

Pod ogrodzenia planuje szmaragdy i może inne drzewa jak globosum pomiędzy. Wcześniej był rysunek poglądowy.

Rododendrony byłyby przy budynku. To po co osłona?

Klon ma dobrze przygotowana ziemie. Zmarnował sie jak był jeszcze w doniczce. Większa gałąź jest sucha i chyba będę musiała ja wyciąć, dlatego na przód chyba nie będzie się już nadawać. Potem zrobię zdjęcie.
Ogród w Tarnowie 12:46, 19 kwi 2018

Do góry
Magnolia piękna- magicznie wygląda
Liliowo i kolorowo:) 12:38, 19 kwi 2018

Do góry
Wiosna tak szybko pędzi, że fotki co zrobiłam w niedziele to juz nieaktualne W ogrodzie jest cudnie i jak pachnie tylko pracy tyle, że ciągle nie wyrabiam, wczoraj w biegu udało mi się chociaż połowę ogrodu skosic, jeszcze podkaszanie i dalsza część, plewienie i kanciki. No i znowu podlewać trzeba. Wszystko kwitnie naraz, nawet już rodki zaczynają.
Magnolia juz pełno płatków na ziemi.

Do raju daleko - u Ewy 11:51, 19 kwi 2018
Do góry
Ewa777 napisał(a)
Zaczyna magnolia Leonard Messel

i Genie pokazała kolorek

fajna duża ...miałam zagwostke czy ja czy rosea ...ale to wiesz ...ale jednak zdecydowałam kupic Rosea ta bede podziwiac u ciebie ..bo mocno podobne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies