O ile dobrze pamiętam, to wystawiłaś w zeszłym roku fotkę te magnolii? A jeśli to nie u Ciebie, to tylko dowód, że magnolia jest zachwycająca, nawet jeśli tylko przez 5 minut
Kwiatki zaliczyła dobrze nie licząc koko ów, które nie wiem w sumie czy są kwiatkami, czy liśćmi
Twoje ee są co najmniej takie same, a obiektywnie, to są ładniejsze!
Magnolia rzeczywiście cudna jak kwitnie ale jak już wielokrotnie pisałam to sama bym nie kupiła. Poza okresem kwitnienia nic specjalnego. Dla mnie oczywiście
A gdzie byś widziała hortensje? Bo tak szczerze to nie wiem gdzie je posadzić. Bo pod sama magnolia Toszka zaproponowała te azalie adonis. Akurat weszłyby tam trzy szt i już miejsca na hortke pod magnolia nie będzie.
Mam jedna Anabellke i się zastanawiam czy by czasami jej nie posadzić w miejsce azalii. Cieta nisko na wiosnę nie powinna być wysoka?
To miejsce mnie denerwuje
Niby myślałam tam lizaka i kulki dać ale zastanawiam się nad opcja czegoś kwitnącego. Moze lizak i tawułki cięte w kulki? Ale pewnie wtedy odpada everillo.
Asia, możesz mi to rozrysować jak bys to widziala? Wielkie please
Magnolia oczywiście nie hortensja. Już poprawiłam.
Pod ogrodzenia planuje szmaragdy i może inne drzewa jak globosum pomiędzy. Wcześniej był rysunek poglądowy.
Rododendrony byłyby przy budynku. To po co osłona?
Klon ma dobrze przygotowana ziemie. Zmarnował sie jak był jeszcze w doniczce. Większa gałąź jest sucha i chyba będę musiała ja wyciąć, dlatego na przód chyba nie będzie się już nadawać. Potem zrobię zdjęcie.
Wiosna tak szybko pędzi, że fotki co zrobiłam w niedziele to juz nieaktualne W ogrodzie jest cudnie i jak pachnie tylko pracy tyle, że ciągle nie wyrabiam, wczoraj w biegu udało mi się chociaż połowę ogrodu skosic, jeszcze podkaszanie i dalsza część, plewienie i kanciki. No i znowu podlewać trzeba. Wszystko kwitnie naraz, nawet już rodki zaczynają.
Magnolia juz pełno płatków na ziemi.