Dziewuszki, Wariatki jesteście

Uśmiałam się ze hej. Na szczęście sąsiadów mam daleko wiec mogę zakopywać po nocach co mi się żywnie podoba
Kasiu, mi tez coraz bardziej podoba się rabata

Nawet eM wczoraj stwierdził ze fajnie zaczyna to wyglądać a przypominam ze on sceptyczny mocno na wszelkie rabaty

Magnolie sama uformowałam/przycięłam. Jak się wprowadziliśmy to magnolia rosła jak krzaczor. Galezie od samego dołu rosły.
Mam jedno kiepskie zdjęcie jak ta magnolia wyglądała na początku ale trochę widać.
Jeszcze w tym roku podcinałam gałęzie które mnie wkurzały
Z tym przekopywaniem to masz racje, najlepiej jak nic nie rośnie. Wtedy idzie jak po maśle. Problem mam tylko bo mi sie obornik skonczyl a nie moge znalezc nigdzie starego.
Toszko czy obornik koński z lutego br. nadaje się na ta rabatę na której chce sadzić czy za świeży?
Sprawdziłam tego linka i wygląda na to ze te moje IH to maja. Dziwne , bo wydawało mi się ze rabata starannie przekopana z dobrociami. Czy florowit pomoże czy muszę coś innego zastosować żeby uzupełnić niedobory?
Podziałałam wczoraj dalej. Podzieliłam i posadziłam miskanty, przesunęłam

lekko kulki i wzięłam się za dzielenie carexa.
Jak ten carex przeżyje to będzie dobrze

Czy jest szansa ze z tego czegoś
odbije? Korzenie zostawiałam ale kępa była tak duza ( 5 letnia nigdy nie dzielona ) ze przy dzieleniu takie właśnie kawałki mi powstawały. Zostało mi jeszcze kilka sztuk do podzielenia wiec proszę o opinie czy ja to w ogóle dobrze robię. Nie chciałabym wszystkich uśmiercić.