Koniec narzekania. Trzeba się cieszyć małymi nawet drobiazgami Tak jak na przykład ta jedna plama fioletu, która się pojawiała na chwilkę. Z powodu opuchlaków nie dosadzam różaneczników, choć te co mam pomimo koronkowych liści dobrze u mnie rosną. Podziwiam u innych i cieszę się swoimi 4 sztukami, moża prawie powiedzieć ,że 3 sztukami.
Moje dwa fioletowe wyglądają jak jeden krzew, połączyły się i kwiat prawie identyczny. Jeden tylko delikatnie później zakwita.
Ależ zakwitły! Piękie Lubię ten ich odcień. Masz jeszcze czosnki nierozwinięte, fajnie, że nie wszystkie naraz.
Dobrze, że nerw na te wszystkie plagi trwał u ciebie tak krótko. Mnie od soboty dopada i mam obawy, że szybko nie minie. Wczoraj miałam gości z Bielska. Koleżanka uwielbia robić zdjęcia. Pobiegała po ogrodzie a ja razem z nią. Ekscytacja wiosenną świeżością niestety minęła. Deszcz przeszedł raz i ziemia aż się kurzy, nie mówiąc o wbiciu noża. Chwastom nie przeszkadza brak wody. Pajęczyny sa już na wszystkich iglakach. Cebulkowe przekwitły. Niektóre rododendrony też już tracą kwiaty. Oby mi to przeszło to zniechęcenie, bo tracę natchnienie do pracy.
Śliczny ten rododendronjest raczej fioletowy czy różowy,bo zdjęcia czasem przekłamują?
A czosnki w czym masz posadzone? Bo coś tam widzę, hortensję?
Fajnie wygląda ten zakątek podsadzony pachysandrą i paprociami, chyba je zgapię, a co to za odmiana?
Zastanawiam się jak wiosną ukryć wielkie liście zimowitów ale paprocie je chyba zasłonią w porze kwitnienia, mam takie podziubane przez ptaki i teraz straszą, nie mam pomysłu jak je posadzić?
Pięknie jest! Czy ten bodziszek to jest żałobny Sambor? Widziałam takiego (w każdym razie podobny) wczoraj posadzonego przy placu zabaw i na żywo był śliczny. W ogóle bodziszki są ładne A pamiętasz może nazwę różanecznika?
Co do plag to one najbardziej bolą jak ma się tylko parę roślinek (a mam teraz właśnie niewiele, bo zaczynam). Ostatnio kret mi rył w skarpie, podkopał wszystkie korzenie, wczoraj go złapałam (kreta znaczy)! i mąż wyniósł na pole, mam nadzieję, że nie wróci.