Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród z perspektywą na przyszłość 21:22, 04 mar 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Polecam relacje z ogrodów.
W Venlo będę w tym roku na Floriadzie

https://www.ogrodowisko.pl/tag/ogrody-holenderskie

No to znów mam co oglądać, zmykam zatem
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:21, 04 mar 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dzięki za poparcie

Czytam wszystkie Twoje porady Danusiu i czasami nie ogarniam i ogłaszam trąbienie
A odnośnie grabów oglądałam kiedyś zdjęcia z ogrodu znanego angielskiego projektanta (nazwiska nie pamiętam) i miał kilka takich grabowych stożków w ogrodzie. Cudne były prawie jak kule bukszpanowe
Jak znajdę to zdjęcie to je zeskanuję.
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:17, 04 mar 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Grab Fastigiata?

Święte słowa Danusiu. Sebek mam dwa graby fastigata, które zamierzam formować, tylko nie wiem czy w stożki czy sześciany, a wiosną przybędzie kolejnych 10 szt. będziecie mi doradzać jak ciąć. W okolicach ogrodu japońskiego we Wrocławiu rosną nieformowane szpalery z tych grabów i powiem, że widok jest urzekający.
Ogród w Holandii 21:11, 04 mar 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Agata, wreszcie Cię znalazłam. I Ty mówisz,że wstydzisz się pokazywać ogród ?!!!!!!!!!!!!! Kochana, jest już piekny. Masz milion Euro w kieszeni Pięknie. Zazdroszczę drzew.

A dzięki poradom ogrodowiskowym to nieruchomość z ogrodem warta będzie 2 mln Euro
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:10, 04 mar 2012

Do góry
Sebek tak wszechstronny jest, że chyba kilkaset stron przeczytałam zanim się nie zorientowałam , że nie jest architektem krajobrazu tylko ma 2 lata do matury .....
Strach się bać jak do 20-tki dobije czego Ci Sebciu nie życzę szybciej niż tysiączka stron!
Ogród w Alei Lipowej... 21:05, 04 mar 2012

Do góry
Pobrywam okoliczne chabazie mieszkam blisko pól i lasku więc bazi u nas sporo
Ogród z perspektywą na przyszłość 21:02, 04 mar 2012

Do góry
Moniko zaszczepiłaś w nas miłość do Holandii chyba się tam wybiorę, poza Amsterdamem i Utrechtem jakie miasta polecasz
Ogród w Holandii 21:01, 04 mar 2012

Do góry
Agatko i teraz się z etymologii tej dziury będziesz tłumaczyć dla mnie okna mogłyby być szare, widziałam podobne w pięknym stylowym domu całym w szarościach i mnie zachwyciły. Czekamy na dalsze zdjęcia, o tak jak pisze Finka o niektórych roślinach możemy pomarzyć a ty możesz je uprawiać w realu
Będziemy cię odwiedzać, bo ogrody holenderskie i angielskie mają wzięcie na ogrodowisku
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:56, 04 mar 2012

Do góry
A to będę szukać ręcznego bo na 100 m2 trawniczka elektryczny za 345 zł niepotrzebny, kule bukszpanowe za tę kasę kupię
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 20:54, 04 mar 2012

Do góry
Ana napisał(a)

Marzenko - ghosty już odchorowałam i cieszę się, że ich nie kupilismy (jednak mój mąż studzący moje zapały miewa czasami rację)...

ale teraz choruję na krzesło Eames z bialymi siedziskami i jasnymi drewnianymi nogami...też plastki, ale nie mam gdzie się do nich przymierzyć, czy wygodne...

Ana ja kupiłam sobie do pokoju krzesła inspirowane projektem DAW - Ch. & R. Eames , tylko moje mają siedzisko z podłokietnikami , jeszcze ich fizycznie nie mam, bo się sprowadzają, ale mój brat ma i bardzo wygodnie się na nich siedzi. W sklepie siedziałam na tych bez podłokietników i też są ok. Jest też wersja dla dzieci

O - czyli moje plany mają uzasadnienie Ja też myślę o tych z podlokietnikami - na oryginały mnie nie stać w ilości 8 szt

Apolonio - to jest bardzo trudne pytanie na ktore sama nie znam jeszcze odpowiedzi - gdyż urządzanie rabaty kolo tarasu jeszcze przede mną ale będę wklejać postępy na bieżąco Póki co wstrzymuję się, bo najpierw będzie wymiana kafli na deski, a potem jeszcze dolożymy barierki, żeby było klimatyczniej i przytulniej

Dziewczyny mi sie Eamsy bardzo podobają i wszystkie z oferty knoll, I wiele innych, ile ja planów miałam tylko ceny Kopie i owszem we Wrocławiu i w necie można dostać. Wybrałam jednak skórzane białe ze sklepu na I. Wtapiają się w tło bieli i i nie konkurują ze stołem. Wybrałam wygodę nad design ... Jednak tapicerowane ze skóry się idealnie pod pupą układają i można kilka godzin na nich siedzieć
Ale rzede wszystkim cieszę się, że siedząc na tych krzesłach na ogród spoglądam
Początki w Kruklandii 20:45, 04 mar 2012

Do góry
Syla napisał(a)

Ps ostrokrzew rośnie powoli, cięcie dla bardziej zaawansowanych często wymarza, dlatego nie nadaje się na dywanik pod kulami , bardziej na żywopłot w osłoniętym miejscu

U mnie w praktyce , posadzony jest w miejscu mocno nasłonecznionym oraz niczym nie osłoniętym choć nadaje się do cienia i półcienia , ma lekko pod górkę nie ma nawodnienia , to mrozy przeżył bez uszczerbku na zdrowiu i urodzie (posadzony w ubiegłym sezonie , od razu przycięty ) Ja go lubię

Mój niestety cierpi co roku, w tym roku został przesadzony w inne miejsce, ale na dywanik raczej się nie nadaje do Justynki?
Jest piękny, a variegata w formie kulimwymarzły mi pierwszej zimy.
Ogród w Alei Lipowej... 20:34, 04 mar 2012

Do góry
Justynko, zacznę kolekcjonować wydmuszki. Czekam na Twoje pomysły
Ogród Sylwii od początku :) 20:30, 04 mar 2012

Do góry
A ja się spóźniłam bo na wątku o pokoikach zaginęłam kolejnych tysięcy stron z rezlizacji planów Ci życzę
Ogród w Holandii 20:26, 04 mar 2012

Do góry
O matko, wykop z jedno drzewo i przesadź do mnie. A mówiłam, że się tą dziurą będziemy zachwycać
A okna naprawdę cudowne - typowo holenderskie białe czy lekko szare ?
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:23, 04 mar 2012

Do góry
justi napisał(a)
Jak masz jakieś stronki z takimi nowoczesnymi rzeczami wysyłaj mi linki na priv od czasu do czasu. Mój brat się w takim stylu urządził, może coś się bratowej spodoba to poluka sobie.

Podeślę tylko jak będę siedziała przy innym komputerze, gdzie mam archiwum
Ogród z perspektywą na przyszłość 20:21, 04 mar 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
No to pokażę moją dziurę w holenderskiej ziemi! A co tam! A zatem zapraszam wkrótce do mojego "ogrodu". Tylko błagam o wyrozumiałość. pozdrawiam.
p.s.
wiem też coś o tym jak nie jest łatwo ogrodem się zajmować z małym dzieckiem - moja ma 3,5 roku i zdecydowanie wymaga posiadania oczu dookoła głowy

Ja już byłam Piękna ta dziura, a w oddali starodrzew widać
Ogród z perspektywą na przyszłość 20:20, 04 mar 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Marzenko, synek ma dopiero 20 miesięcy, więc różnica będzie prawie 2 lata. Ale Ty już chyba wolnym ptaszkiem jesteś, bo masz większe dzieci jak dobrze doczytałam. Jeżeli to prawda, to muszę powiedzieć, że wyglądasz jak 25-latka!!!

Moniko ja moją pierworodną i jedyną na ostatnim roku studiów urodziłam, teraz to się już na wnuczęta przygotowuję szczęśliwie bez potomstwa dotrwaliśmy do jej 19-tki. Teraz bardzo żałuję, że nie mam dwójki dzieci, dlatego ci ZAZDRASZCZAM. Na początku pewnie nie będzie łatwo przy dwójce ale potem to superowo. Ja mam teorię, że najpierw odby do 1 roku, potem do 3 lat, do 12 i do 18tu
Pokoiki 20:13, 04 mar 2012

Do góry
Ania rozkręcaj działalność i zakładaj koniecznie blog
Ogród w Holandii 20:11, 04 mar 2012

Do góry
Ha jesteś, witamy dziurę w holenderskiej ziemi
Okna cudne, nawet góra śmieci mi się podoba i ogrzewanie kanałowe oj będzie się działo na Twoim wątku
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:08, 04 mar 2012

Do góry
justi napisał(a)
Mój tez rozkładany i ma otwór na parasol. Nie widać, że się rozpada. Ale tekowe są jednak nie do przebicia. Do Twojego domu i wystroju pasują mi jakieś mega nowoczesne, niekoniecznie tekowe.

Pasują tylko z technoratanu, ale takie jakie mi się podobają muszą poczekać aż skończę ogród i nazbieram kasy. A takie podróbki technoratanu mniej mi się odobają niż drewniane Justynko poszukam grafitowych, obiecuję A taras w tym roku zostanie przeolejowany na szaro bo mnie kasztanowy kolor w oczy kłuje. Mój M już został przekonany. Biały parasol czeka na ustawienie. Ale marzę o pergoli z aluminium z automatyczną makizą. Wolę cen nie sprawdzać, bo jak mi się ostatnio hiper nowoczesny parasol podobał to kosztował 40 tys....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies