Ogródek Iwony
11:41, 17 sie 2015
W sobotę przycięłam przekwitłe kwiatki na bylinowej. Rudbekie i pysznogłówkę. Czy po przekwitnięciu rudbekii trzeba ściąć całe rudbekie do ziemi, czy tylko częściowo? Był u mnie ładny łan, teraz musiałam je podciąć i wyglądają nieciekawie. Zastanawiam się, czy ich nie podciąć niżej ... Liliowce takie miniaturowe żółte będą kwitły po raz drugi 
Teraz dalie są nr 1 na rabacie.
Nie podobają mi się puste miejsca na rabacie. Muszę inaczej zaplanować tę rabatę. Jeszcze nie wiem jak. Wysiały mi się turki, prawdopodobnie nasionka zawędrowały tu z kompostem, teraz dają nawet ciekawe połączenie pomarańczowego, żółtego i czerwonego. A miałam ich nie mieć. W te upały jednak te babcine kwiatki z wiejskiego ogrodu dobrze sobie radzą
Teraz dalie są nr 1 na rabacie.
Nie podobają mi się puste miejsca na rabacie. Muszę inaczej zaplanować tę rabatę. Jeszcze nie wiem jak. Wysiały mi się turki, prawdopodobnie nasionka zawędrowały tu z kompostem, teraz dają nawet ciekawe połączenie pomarańczowego, żółtego i czerwonego. A miałam ich nie mieć. W te upały jednak te babcine kwiatki z wiejskiego ogrodu dobrze sobie radzą