Problem jest z siewkami, że trzeba je jakoś upakować, a to zajmuje czas A tego ciągle brak.. Wymaga logistyki i misternego wydłubywania z rabat.. Inni siewek nie mają bo po prostu to szybko pielą, a ja się tak pitolę z tym.. czekam, aż podrośnie...
A z osami w dzień się pamięta o osach, a w nocy się zapomina.. teraz sobie przypomniałam.. ale myślę o jednym... zapakować pociachane ogórasy i do spania iść.
Współczuję Ci tych drzew sąsiada, może sąsiad zgodziłby się na ich usunięcie? Są brzydkie i zaniedbane nie miałby czego żałować, a Tobie robi szpecące tło. Poza tym rosną blisko ogrodzenia i ich korzenie panoszą się na Twojej działce. Ziemia się ubija i siada, z tych 30 cm za rok będzie już tylko połowa, pozdrawiam serdecznie życzę powodzenia
do kardynała wg mnie pasuje, tzn podoba mi sie takie zestawienie
ja mam obok Szekspira, nie gryzie sie ale sa podobne w nasyceniu
a z przodu podsadzilam Easy does it, mocny pomarancz ktory przechodzi w roz jak przekwita
Ania, cenzura? Cudny Muminek, czysta radość!
Great expectations mam na liście do kupienia, faktycznie Twoja podobna, a że większa - może to zasługa Twojej ziemi? Ta 7latka też niczego sobie, potwór!
miłego popołudnia!
Karola mam kilka podobnych.. i aby wyłapać różnice trzeba by ułożyć wszystkie 3 w rzędzie.
I jakieś focie.. mam nadzieję, że nie wrzucałam ich.. z drugiej strony.. kto ma czas teraz gapić się po raz kolejny w to samo Lato, sezon na przyjemniejsze rzeczy niż komputer ..
Czyli jednak kolory są....no to czekam aż pokażesz gdzie posadziłaś. Tuja faktycznie nieciekawie wygląda.....ale może jak to tylko od góry, to jest nadzieja, że się ogarnie....a ten doktorek to ciekawa roślinka....sama dostałam szczepkę od koleżanki, ale za ch...rę nie pamiętam jak się zwie
Prosze o rade co posadzic kolo calego tarasu ,strona poludniowo-zachodnia wiec caly dzien slonce ,szerokosc rabaty dowolna,tylko bez przesady ja starsza pani jestem i juz sil brak
Nie wiem, lubią inne podłoże, ja koło rodków starałam się sadzić rośliny kwaśnnolubne: wrzosy, golterię, polecono mi modrzewnicę (jestem z niej zadowolona).Z przodu przed rodkami mam też żurawki i funkie. Rosną ładnie. Uzupełniam też wolne miejsca azalią japońską.
znalazłam jakieś poglądowe zdjęcie, chodzi o prawą stronę. Rabata nie może być szersza jak metr, półtora góra. Jest to południowa strona i chciałam na tej siatce puścić bluszcz, hakuro przesadzę. Planuję tu szpaler traw. To okno na dole jest kuchenne, więc zimą będzie tylko ściana bluszczu. Może tak być ?
Plan na dzisiaj wykonany I domowo, i ogrodowo Już mi niewiele potrzeba i będę mogła spać spokojnie
Susza u nas okropna, bardzo ciężko się plewi, czuję rękę. Żeby wykopać dziurę (musiałam przecież posadzić przywiezioną przez Małgosię od Ani naparstnicę i rozwar...chyba...werbenę i łubin od Irenki) wezwałam eMa na pomoc. Ale posadzone, podlane porządnie, rośnie