Rodgersja jeszcze malutka, marzy mi się całe poletko rodgersji i tarczownicy nad oczkiem i koniecznie muszę się zaopatrzyć w rozpław zrobił na mnie ogromne wrażenie u Małej Mi
Zgodzę się z Tobą skorupowców nie brakuje, czyszcząc jedną z rabat sporo tych dziadów powyrzucałam, nawet włażą na liście drzew, i na moją dereńkę Wenus...
Anusia, jakbym miała powiedzieć, co mi się dziś najbardziej w ogrodzie podobało, to bym wybrała miskanta Morning Light.
Zatem dla Ciebie właśnie on, w kilku odsłonach Może być??
Na początku tylko podlewałam i miałam nic nie robić dziś w ogrodzie, ale w końcu ciachnęłam kulki w hortensjowej, robię limkom odpowiednią oprawę
zapisałam w zeszycie komu nasionko a dzisiaj w taki upał postanowiłam ściagac trawe pod nowe nasadzenia , nie jest to całkowicie ukończono bo nie dałam rady
Dziekuje wam Ewo i Kachat to takie przyjemne, kidy komus sie podoba
W miedzyczasie mielismy duzo deszczu. Padalo prawie codziennie i to tak fest. Przyleciala tez moja mama w odwiedziny (tez zapalona ogrodniczka - po kims to mam, he he) i mi porzadnie wszystko wyplewila.
W tyle moje espalier - grusze i sliwy.
Zaczely mi kwitnac roze i ostrozki. Pojawily sie paczki na liliowcach i gesiej szyjce (nie wiem jak ta roslina sie nazywa po polsku - moze mi podpowiecie?)
Ostrozka i roza z bliska
Jedyny akcent kkolorystyczny, w donicy na patio
A, i kupilismy meble.
Moje warzywa. Pomidory i ziemniaki. - mam 8 krzakow
Ogród bez mojej zbytniej ingerencji w tym roku dobrze sobie radzi, tylko te chwaaaasty, z tym walczę nieustająco, na tej rabatce w tle rośnie juka od ciebie
ale to taki jeszcze maluszek, że nie mam na razie co focić, nawet nie mam ostatnio za bardzo czasu na focenie...jedynie tylko akcenty przy tarasie
Dziękuję za miłe słowa o ogrodzie, upalne lato się zaczyna więc teraz czas na odpoczynek i łapanie opalenizny
ale było gorąco...dzisiaj, ogród musiałam podlać
Kociaki mnie nie odstępują, to już pora karmienia..lecę nałożyć im pyszności do miseczek
Z bylinami mam już długi staż, bardzo je sobie cenię i rosną sobie w ogrodzie, a króluje ilością i gęstością firletka chalcedońska
Nowości, późno kwitnący Pierwiosnek Stożkowy Viala Primula vialii