Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "tawuły"

Mój ogród 13:32, 06 lip 2012

Do góry
Bożenko piękne te tawuły, moja różowa jest jeszcze mała, ale po przycięciu to rozkrzewi się i na drugi rok już chyba będzie ją widać
Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 00:17, 05 lip 2012

Do góry
Ale bujnie wszystko rośnie. Piękne tawuły i tawułki. Tych drugich jeszcze osobiście nie poznałam, a pasują do cienistych miejsc. Trawnik jaki zadbany!
Pozdrawiam
Moje poletko 20:58, 03 lip 2012

Do góry

Cały dzień był słoneczny i upalny .
Od godz 19 czarno i świata nie widać! leje i trzaska strasznie.
czegoś takiego nie widziałam.Stumienie wody!
Teraz prawie po 2 godz.ciagle to samo.Nie fajnie!!na 100% będą straty!

Wczorajsza fotka dwukolorowej tawuły.

wokół tej żurawki wysiały się i wzeszły takie maleństwa -słabe foto
chcę je wykopać i wsadzić do doniczek

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:02, 03 lip 2012

Do góry
noemi napisał(a)
OOO jakie piękne

czym kulkowałaś tawuły ?

ale trochę oszczędzaj kręgosłup ... a mi 3 żurawki lime strasznie marnieją i co się stało ? przecież rosły tak pięknie wszystkie ... wczoraj zobaczyłam ... a hortensja Limelight dalej gubi liście , zlałam ją florovitem ... ciekawe co jej nie pasuje

Madziu wszystko poza kulkami bukszpanowymi kulkuję akumulatorami, bo tymi zwykłymi nożycami to straaaasznie długo schodzi - zwłaszcza niewprawnymi rękami...
Ojojoj, ratuj te żurawki, takie piękne były! Moje Lime ani nie zlane florovitem, ani nie oberwałam tych żółtych listków więc nie wiem, czy jest poprawa, czy nie Dzisiaj to zrobię (o ile nie będzie padać) i będę obserwować...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:56, 03 lip 2012

Do góry
OOO jakie piękne

czym kulkowałaś tawuły ?

ale trochę oszczędzaj kręgosłup ... a mi 3 żurawki lime strasznie marnieją i co się stało ? przecież rosły tak pięknie wszystkie ... wczoraj zobaczyłam ... a hortensja Limelight dalej gubi liście , zlałam ją florovitem ... ciekawe co jej nie pasuje
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 22:01, 02 lip 2012

Do góry
HMMM,a czemu tawuły ogołociłaś?
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:35, 02 lip 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Noemi, Irenko - weekend był upalny i baaaaardzo pracowity, zwłaszcza sobota. Oczywiście zdjęć zero, a w sobotę przycięłam wszystkie tawuły (liczyłam u Ani "Lecę w kulki" - prawie 50szt. ) i kilka kulek bukszpanowych na koniec. Nożyce do topiarów rewelacyjne, ale wymagają wprawy no i dobrego kręgosłupa. To cięcie tak mi dało w kość, że w niedzielę przymusowy "odpoczynek" i umieranie... A M.dysk wypadł i obydwoje chodzimy pogięci

Aga a ja myślałam, że odpoczywalaś
Nożyce do topiarów świetne potwierdzam, nie wyobrażam sobie kulkowania bez nich a żywopłoty jeszcze łatwiej się przycina. Poprosimy w tygodniu o zdjęcia tawułek.
Marzy mi się Siedlisko.... 15:07, 02 lip 2012

Do góry
Diano,roza333,popcarol jak miło, że zajrzałyście.

Karolino, ja też nie wiedziałam, dla mnie trochę już za duża jak na brzeg rabaty, ale znowu pasuje mi tam jej kolor.W przyszłym roku spróbuję ją trochę przyciąć jak już wypuści pierwsze listki, może to coś da i będzie mniejsza.Tylko z tego co pamiętam to po przycięciu,te następne listki są takie malutkie, jakby miniaturki i to też dobrze nie wygląda.No zobaczymy czas pokaże.
A przy placu chcę wymienić trzmieliny nie tawuły, te bardzo lubię. Chociaż jak tak patrzę to teraz już tak źle nie wyglądają,chyba się wzięły bo je postraszyłam, że je wyrzucę.Tak to teraz wygląda.

A to moje ostatnie zakupy (Diano wreszcie wsadzone) na razie na miejscu tymczasowym, a na wiosnę zastąpią hortensje ogrodowe, które kwitły tylko w pierwszym roku po posadzeniu niestety, teraz już trochę za późno je wyciągać.A może też się wystraszą i zaczną kwitnąć.
Od prawej w drugim rzedzie Hortensja drzewiasta INVINCIBELLE, Hortensja bukietowa LIMELIGHT, Hortensja bukietowa MAGIC FIRE

Lecę w kulki... 14:04, 02 lip 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

A to z innego miejsca....

Czasami zostają takie maleńkie...

Aniu, też w sobotę cięłam moje tawuły (oczywiście zdjęć brak) ale w życiu bym nie pomyślała, żeby takim "sprzętem" ! Toż to prezyzyjna, koronkowa robota u Ciebie, a ja lecę wszystko akumulatorowymi nożycami. Nie mam 67 tawuł, zaledwie ok.48 (o ile dobrze liczę w pamięci) ale i tak strzyżenie ich przypłaciłam okropnym bólem kręgosłupa A jeszcze drugie tyle kulek bukszpanowych przede mną... Może przyjedziesz ze swoim sprzętem - świetna z Ciebie fryzjerka

Aniu, aż tyle wycięłaś...gratuluję
a i ja takim sprzętem je tnę i berberysy, bo ładniej wyglądają rośliny, cięcie delikatniejsze
pozdrawiam!
Kalendarz Ogrodnika - co robimy teraz w ogrodzie? 13:24, 02 lip 2012

Do góry
Martek napisał(a)

Tniemy tawuły i wierzby hakuro-n. ?

Wszystko tniemy co chcemy Hakuro szczególnie, bo one rosną jak szalone!

Rzecznikowi język chyba zostawiamy ...???
Cześć Sebek miłego poniedziałku i tygodnia

Oj tytytytyty
Kalendarz Ogrodnika - co robimy teraz w ogrodzie? 13:22, 02 lip 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Rzecznikowi język chyba zostawiamy ...???
Cześć Sebek miłego poniedziałku i tygodnia
Kalendarz Ogrodnika - co robimy teraz w ogrodzie? 13:20, 02 lip 2012

Do góry
Agacia napisał(a)

Kalendarz Ogrodnika - co robimy teraz w ogrodzie? 13:12, 02 lip 2012

Do góry
Lecę w kulki... 11:19, 02 lip 2012

Do góry
Ania mocno te tawuły wykulkowałaś. Widzę, że ja się za bardzo cackam, a to trzeba porządnie ciąć. Efekt super.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:43, 02 lip 2012

Do góry
Noemi, Irenko - weekend był upalny i baaaaardzo pracowity, zwłaszcza sobota. Oczywiście zdjęć zero, a w sobotę przycięłam wszystkie tawuły (liczyłam u Ani "Lecę w kulki" - prawie 50szt. ) i kilka kulek bukszpanowych na koniec. Nożyce do topiarów rewelacyjne, ale wymagają wprawy no i dobrego kręgosłupa. To cięcie tak mi dało w kość, że w niedzielę przymusowy "odpoczynek" i umieranie... A M.dysk wypadł i obydwoje chodzimy pogięci
Lecę w kulki... 08:52, 02 lip 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)
A to z innego miejsca....

Czasami zostają takie maleńkie...

Aniu, też w sobotę cięłam moje tawuły (oczywiście zdjęć brak) ale w życiu bym nie pomyślała, żeby takim "sprzętem" ! Toż to prezyzyjna, koronkowa robota u Ciebie, a ja lecę wszystko akumulatorowymi nożycami. Nie mam 67 tawuł, zaledwie ok.48 (o ile dobrze liczę w pamięci) ale i tak strzyżenie ich przypłaciłam okropnym bólem kręgosłupa A jeszcze drugie tyle kulek bukszpanowych przede mną... Może przyjedziesz ze swoim sprzętem - świetna z Ciebie fryzjerka
Kiedyś będzie tu pięknie ... 08:17, 02 lip 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Wieloszka wczoraj po raz pierwszy dostrzegła moje laury
Dlatego specjalnie dla Agi
Kwietniowe słońce wypaliło im liście ale na szczeście wracają do dobrej formy

No wiesz, tak wypominać ! Jak tyle różnych atrakcji u Ciebie do oglądania, to i cóż dziwnego , że dwóch laurów nie zauważyłam ? Pewnie jeszcze wielu roślin nie widziałam dokładnie, ale następnym razem będę cicho siedzieć . Albo zdjęcia obejrzę dokładniej - właśnie - piękne zdjęcia robisz
Dziekuję za wypożyczenie nożyc - koniecznie muszę nabyć własne! Wprawdzie cięcie nimi to mordercza praca i wymaga wprawy - ale efekt duuuużo lepszy, niż po akumulatorach. W sobotę cięłam tawuły, za bukszpany zabrałam się dopiero późnym wieczorem - zdążyłam wykulkować 3 szt. Jak dojdę do wprawy, może troszkę szybciej będzie szło. Ae niestety - pozycja, w której się tnie zabójcza dla mojego kręgosłupa - wczoraj cały dzień umierałam A najgorsze, że M.też wypadł dysk i oboje wczoraj się poruszaliśmy jak te dziadki stuletnie
Moje roślinki 23:14, 01 lip 2012

Do góry
Maju jeszcze jutro jestem na zwolnieniu i postanowiłam właśnie zrobić w końcu obiecane dawno temu zdjęcia. Sporo roślin już przekwitło, ale niektóre właśnie zaczynają. Jutro zapraszam na spacer po moim leśnym ogrodzie. Kwitną tawuły, hosty, hortensja Annabel, liliowce.
Mój ogródek pod Gdańskiem 22:54, 01 lip 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Moniko byłem i zobaczyłem . Tawuły i róże piękne.Z dużymi drzewami jest kłopot bo się bardzo rozrastają - szczególnie orzech . Wiem coś o tym . Ale cień koło domu też potrzebny. Masz pracę "papierową " więc taka odskocznia do natury bardzo potrzebna. Nie zrażaj się tym że masz małe wsparcie . A jak wgrywasz zdjęcie w nowym poście to zwracaj uwagę na : np. napiszesz coś na początku i teraz postaw kursor enterem 2 wiersze niżej tekstu . Wgraj zdjęcie i przed załadowaniem go z prawej strony na lewe pole tekstowe patrz czy kursor miga 2 wiersze poniżej poprzedniego tekstu ( lub wcześniejszego zdjęcia) . Wtedy nie będzie Ci się mieszało pismo ze zdjęciem. Pozdrawiam.[/quote. Dzięki serdeczne mam nadzieje ze z czasem będzie mi szło dużo lepiej z wstawianiem zdjęć... Postaram się ! !
Mój ogródek pod Gdańskiem 13:42, 01 lip 2012

Do góry
Moniko byłem i zobaczyłem . Tawuły i róże piękne.Z dużymi drzewami jest kłopot bo się bardzo rozrastają - szczególnie orzech . Wiem coś o tym . Ale cień koło domu też potrzebny. Masz pracę "papierową " więc taka odskocznia do natury bardzo potrzebna. Nie zrażaj się tym że masz małe wsparcie . A jak wgrywasz zdjęcie w nowym poście to zwracaj uwagę na : np. napiszesz coś na początku i teraz postaw kursor enterem 2 wiersze niżej tekstu . Wgraj zdjęcie i przed załadowaniem go z prawej strony na lewe pole tekstowe patrz czy kursor miga 2 wiersze poniżej poprzedniego tekstu ( lub wcześniejszego zdjęcia) . Wtedy nie będzie Ci się mieszało pismo ze zdjęciem. Pozdrawiam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies