Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Warmińskie dylematy

Warmińskie dylematy

Megi 20:14, 17 wrz 2012

Zrobiliśmy dzisiaj kawał roboty, dopiero zeszłam z ogrodu, jestem padnięta i zadowolona, że coś do przodu, jutro muszę dokupić kory i torfu kwaśnego na wrzosowisko, do stworzenia którego natchnęły mnie oczywiście realizacje Danusi, okazało się, że jak się dobrze poszuka, to znajdzie się odpowiednie miejsce w ogrodzie i dzisiaj mnie olśniło, że takie miejsce mam, a ja główkowałam, co tam dosadzić, żeby zapełnić pustą przestrzeń Zatem jutro wszystkie wrzosy wędrują w nowe miejsce, tylko dla nich

jotka 20:40, 17 wrz 2012

Ja tez niedawno wróciłam.
I tez padnięta i zadowolona
Jak kiedyś spotkam hortensję bukietową Great Star 'Le Vasterival' to może się na nią skuszę, bo mi się podoba. Tylko czemu te hortensje tak późno kwitną
monteverde 21:52, 17 wrz 2012

Moja La Vesterival już przekwitła

Cześć Megi, ja wróciłam z ogródka o 20.00, po ciemaku jeszcze podlewałam z EMami, padało 2 dni , a jednak pod drzewami sucho, a jak się wsadza jeszcze rośliny to mus podlać ciekawa jestem tego Twojego wrzosowiska pozdrawiam
Megi 22:33, 17 wrz 2012

Jolu, u mojej mamy Le Vesterival nadal obficie kwitnie, ma piękny, gęsty krzew, wygląda bardzo ładnie, ale ja ostatnio oszalałam na punkcie mojej Magical Candle i po prostu na głowie staję, żeby zdobyć w okolicy ładne krzaczki, bo jedna sztuka to zdecydowanie za mało no ale co poradzić, w momencie zakupu nie miała kwiatów i kierowałam się opisem z internetu, a po zakwitnięciu padam z zachwytu nad pięknem tej horti każdego dnia

Aniu, ja też podlewałam już po ciemku, ale jak sama napisałaś, jak się wsadza, to trzeba podlać, a wsadzania dzisiaj było co niemiara, w ramach zastępstwa za Magical Candle, której na razie nie mogę dostać, wsadziłam 3 Limki , jak dorwę MC to się je zamieni poza tym w ruch poszły żurawki, tawuły, hosty, azalie, bukszpany w ilości sztuk 15, jeżówki , lawenda, trawki oraz masa drobnicy, która stała w doniczkach i czekała na lepsze czasy, czyli pogodę, wolny czas i kogoś do pomocy

Brakuje mi jeszcze roślin, ale nie wiem, czy w tym roku zdążę logistycznie i czy wymyślę, co bym na 100% chciała, poza tym bieda w szkółkach, co prawda moi rodzice chcą się wybrać do Pęchcina do Państwa Szmitów, ale pogoda na weekend zapowiada się nieciekawa, więc pewnie nie będzie im się chciało jechać, a z chęcią zabrałabym się po małe co nieco
monteverde 22:43, 17 wrz 2012

No ja też przywiozłam kupę wszystkiego do wsadzenia, ale najpierw muszę uporać się z chwastami,które cały czas rosną, wybieram do korzonków , nie wycinam, dlatego tak mozolnie idzie, dzisiaj jestem b. zmęczona ale już troszeczkę widać a ja kupiłam MC właśnie u Szmitów gdzie jedziesz po ta korę? jak masz ochotę to zapraszam
Kondzio 23:14, 17 wrz 2012

Witaj zostawiam slad zebys wiedziała ze odwidzamy
Megi 23:18, 17 wrz 2012

Anuś, mówisz że MC były u Szmitów ? hmmm...
swoją drogą chętnie wpadnę jutro do Ciebie, odwiozę córę do szkoły, załatwię kilka spraw w mieście i w drodze powrotnej zapowiadam się na kawkę jutro się zdzwonimy, bo teraz uciekam spać
Megi 23:19, 17 wrz 2012

Kondzio napisał(a)
Witaj zostawiam slad zebys wiedziała ze odwidzamy

Dzięki, ja też odwiedzam, tylko z tym zostawieniem śladów bywa gorzej ale zawsze mogę obiecać poprawę
Gardenarium 23:20, 17 wrz 2012

Jak mam dobrze że szkółki zaopatrzone w okolicy

Instagram Ogrodowiska
Megi 23:23, 17 wrz 2012

Gardenarium napisał(a)
Jak mam dobrze że szkółki zaopatrzone w okolicy

Danusiu i Ty przeciwko mnie
oj, co ja bym dała za takie szkółki jak u Ciebie, cholerka, że też mi się w rodzinne strony chciało wracać