Gosia, ja na razie nie kupuję, ale to nie jest daleko ode mnie. Jeśli potrzebujesz, to zamówimy wykopanie, tylko musimy dogadać jakiś transport. Wiem, że mieli kopać do połowy maja, a to już.
Dziewczyny dzięki, że zaglądałyście
Ufffff, już po komunii, mogę wrócić do normalności . Zmęczona jestem, ale dziecko zadowolone, goście mam nadzieję też i jakie mam czyste okna w całym domu
Noemi dzięki za info o kiermaszu. Udało Wam się spotkać? Bo nie znalazłam żadnej relacji...
Irenko rh nie kwitnie, nie wiem czemu To mój pierwszy w życiu rh. Wstawię wieczorem fotkę jak teraz wygląda - liście ma ładne, dbałam o niego tuż po posadzeniu i dbam nadal. Nie wiem co jest nie tak...
Czy to może być, że miskanty przemarzły (u mnie)? Gracillimus Twój, Wieloszko, żyje?
Pszczółko, wszystkie moje trawy żyją, a po majaowym upalnym weekendzie poszły mocno do góry - mają już chyba po ok. 40-50cm wysokości. Dziś po południu jak zdążę zrobie fotkę.
Agnieszko, bardzo ładnie wkomponowałaś nowe rośliny magnolia jak widzę ma spore listki a czy rh juz kwitnie?
coraz łądniej u ciebie, a twój klonik śliczny perukowca też nie tnę, bo jego kwiatostan jest boski
Dziekuję Irenko! Ze szczerego serca darowane, to nie mają wyjścia - muszą ładnie rosnąć ! Magnolia ma duże listki, a RH duże pąki, ale jeszcze nie kwitnie. Begonie mają takie zbrązowiałe końcówki liści- czy to z powodu zeszłotygodniowych upałów? Podlewałam je codziennie...
Jak rh zakwitnie, to na 100% będzie fotka
To się cieszę pewnie, że od serca roślinki!
sobie też kupiłam begonie i też z powodu upału lekko brzegi ściemniały, ale podlewam i jest coraz lepiej; ostatnie, solidne lanie było z nieba
Marzenko, ja nie mam wprawdzie żadnego powojnika, ale pytałam kiedyś o poradę, jaki byłby najlepszy dla początkującej w te kwiatki, fioletowy, bezproblemowy i na słońce - jednogłośna odpowiedź forumowiczów brzmiała: Polish Spirit . Więc choć nie mam, to polecam
O widzisz ja skorzystam...mój President nie przeżył, a choruję na powojniki, choć miejsca brak.
Abiko powojnik się wszędzie zmieści Sadź
no posadzę..ty mi lepiej zdradź jak tanio kupić takie donice jak masz
Abiko, moje ikeowe kulki wyglądają dokładnie tak samo Dostały wczoraj florovit dolistnie i siekierkę pod pieniek i zobaczymy, czy się przestraszą, hahaha
Marzenko, ja nie mam wprawdzie żadnego powojnika, ale pytałam kiedyś o poradę, jaki byłby najlepszy dla początkującej w te kwiatki, fioletowy, bezproblemowy i na słońce - jednogłośna odpowiedź forumowiczów brzmiała: Polish Spirit . Więc choć nie mam, to polecam
O widzisz ja skorzystam...mój President nie przeżył, a choruję na powojniki, choć miejsca brak.
O widzisz Aga taki kolor by mi pasował zapisuję nazwę ale nie wiem co kupię. W piątek jestem umówiona w Psarach na ponowny zakup budlei, róż okrywowych i laurowiśni, ktore posadzone na początku kwietnia wyschły i zstały wymrożone..... Mają być powojniki to chyba zaszaleję. Potrzebuję 5 szt. Stelaży jeszcze nie znalazłam ale na kijku już je mogę posadzić
Agnieszko, bardzo ładnie wkomponowałaś nowe rośliny magnolia jak widzę ma spore listki a czy rh juz kwitnie?
coraz łądniej u ciebie, a twój klonik śliczny perukowca też nie tnę, bo jego kwiatostan jest boski
Dziekuję Irenko! Ze szczerego serca darowane, to nie mają wyjścia - muszą ładnie rosnąć ! Magnolia ma duże listki, a RH duże pąki, ale jeszcze nie kwitnie. Begonie mają takie zbrązowiałe końcówki liści- czy to z powodu zeszłotygodniowych upałów? Podlewałam je codziennie...
Jak rh zakwitnie, to na 100% będzie fotka
Borbetko, czytałaś co Domi napisała - kostka granitowa też niedobra... To juz rzeczywiście lepiej walczyć z kancikami, niż wydać kupę forsy na kostkę, która i tak nie jest idealna... A już w ogóle najlepiej by było sobie odpuścić - tak jak radzisz !!! Tylko szkoda, że MY tak nie umiemy...
Powiem Ci Aniu, że kanciki wyglądają super, ale jakby było mnie stać, to zrobiłabym sobie wszędzie obwódki z kostki granitowej, bo bardzo ładnie wyglądają, wg mnie lepiej oddzielają przestrzenie. No ale wiadomo - koszty...
Aga, ja bym już w życiu nie zrobiła obwódki z kostki granitowej. Strasznie przerasta trawą. Mimo że przed nią wycinałam kancik jesienią, już są nowe kępki w tej obwódce. Doprowadza mnie to do szału. Jak chcesz wyrwać trawę z korzeniami, korzenie wychodzą razem ze spoiną spomiędzy kostki. Jak wyrwiesz spoinę, zaraz jest tam nowa trawa. Syzyfowa praca. Na dodatek kostka siadła razem z ziemią na rabatach, bo ciężko jest porządnie utwardzić wąski pasek i jak po niej idziesz,są góry i doliny. Jak utwardzisz szerszy pas, nic tam nie chce znowu rosnąć i jest tzw. strefa martwa.Plusem jest to, że można chodzić po niej jak po ścieżce.
Przepraszam Ocia, zajrzałam dopiero dziś, ale widzę, że inni nie dali plamy jak ja i doradzili .
Oderwałam się dziś na moment od nawożenia roślin i zrobiłam parę fotek, choć moje umiejętności są zerowe
Posadzone prezenty:
Begonie:
RH:
Magnolia:
Dziękujemy za fotorelację bardzo ładnie się prezentują nowi mieszkańcy ogrodu
... dziękuję , że pokazałaś miskanta variegatusa, czyli u mnie na 100% już nie wylezie ... czas pomyśleć nad nową aranżacją donic przy tarasie