Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Dominiki

Ogród Dominiki

Domi 12:54, 14 maj 2012

Marzena2007 napisał(a)
Dominiko chyba muszę do słownika j. Polskiego zajrzeć aby nie powielać i używać już słów: piękny, cudowny, boski, fajny, perfekcyjny, fascynujący, baśniowy, czarujący, fenomenalny, imponujący, niesamowity, niezwykły, oszałamiający jest Twój ogród.
O znalazlam chyba jeszcze nikt nie napisał, że jest CACY a tak pewnie Twoje potomstwo będzie niedługo mówić
Buziole i rób proszę fotki póki masz siły, rośnij zdrowo
Dlaczego tak późno zobaczyłam Twoje sosenki, chyba wróce do pierwotnego projektu u mnie zamiast kulek bukszpanowych będą w jednym miejscu sosenki

Marzenko, rozbawiłaś mnie tym CACY na całego! Sosenki są fajne, ale trzeba je czesać z igieł tak 2 razy w roku.
Domi 12:56, 14 maj 2012

waska napisał(a)
czasy zbieractwa.
ja mam sentyment do wielu roślin.
ale teraz po zimie sporo mi zniknelo

No były takie czasy w moim ogrodzie, że sadziłam pojedyncze egzemplarze upolowane w szkółkach na zasadzie "jakie to ładne". Ja tam czasem to i nawet jestem zadowolona jak mi coś po zimie zniknie, bo mam miejsce na coś nowego.
Domi 12:57, 14 maj 2012

lenka napisał(a)

Domi ogród jak zwykle zachwycający.... mieć taki zakątek i nic więcej do szczęścia nie trzeba...

Lenko, okazało się, że do szczęścia brakowało mi jeszcze mojej Córeczki, która jest już ze mną. Ogród musiał zejść na drugi plan. Po raz pierwszy goście nie chcą słuchać o roślinach....
Domi 12:58, 14 maj 2012

Czarny_Tulipan napisał(a)
Domi- nieśmiało zajrzałam do Twojego ogródka i ...oniemiałam z zachwytu. Nawet nie wiem co napisać, żeby nie zabrzmiało banalnie a jednocześnie wyraziło podziw nad pięknem, klimatem ogrodu i niesamowitymi z djęciami. Po czymś takim pozostaje mi tylko oddalić się, żeby zaorać swoje "pastwisko"

Czarny Tulipanie, krok po kroczku zmienisz swój kawałek ziemi na kawałek raju. Powodzenia!
ana_art 12:59, 14 maj 2012

Czyli dobrze obstawiałyśmy GRATULACJĘ!!! mały czlowiek zmienia troche organizację czasu życzę by zdrowo rosła!
Domi 12:59, 14 maj 2012

justi napisał(a)
Tulipany boskie, moje ulubione zestawienie kolorystyczne w tym sezonie, pewnie to już pisałam

Justi, potwierdzam, że kremowe/białe+czarne/fioletowe wyglądają fajnie.
Wieloszka 13:04, 14 maj 2012

Domi, GRATULUJĘ!!! Niech mała córcia rośnie zdrowo na przyszłą ogrodniczkę !!!
Domi 13:05, 14 maj 2012

Pwl napisał(a)

Domi, właśnie pokazałaś świerka na punkcie którego szaleje od miesiąca ! Jest wielki z tego
co widzę, takiego sadziłaś czy mniejszego i tak szybko nadrobił? Dokładnie to AUREOSPICATA
Widziałem takie małe berbecie po 25 cm w szkółce, ale sam nie wiem jak to rośnie. U Ciebie
efekt jest taki piękny, super są te jaskrawe przyrosty. Pięknie widać go w oddali nawet na fotce
z Aktinidią. Czy taki maluch ma szansę chociaż na metr w jakimś znośnym tempie urosnąć, jak
sądzisz? Teraz chciałbym go posadzić na 100% Ps. Białe tulipany wyglądają niesamowicie!

Pawle, mam 3 te świerki i każdy rośnie własnym tempem.Musiałam przyciąć przewodniki, żeby były równe wielkością.Jeden przyjął się koncertowo i robi się dosyć rozłożysty, drugi poszedł w szyszki w zeszłym sezonie, a trzeci był dosadzany dużo później i ma sporo do nadrobienia.Rosną dosyć wolno. Przez 3 lata urosły o jakieś 20-30 cm (mniej więcej). Po bokach mają sporo zostawionego miejsca na rozłożenie przewieszających się gałęzi. Jak znajdę chwilkę, zrobię fotkę, bo o tej porze są najpiękniejsze z tymi jaskrawymi pędzelkami.
mira68 13:05, 14 maj 2012

Gratuluję córeczki niech rośnie zdrowo
Domi 13:06, 14 maj 2012

Leno, jeśli lubisz "płaczące" formy, ten świerk spodoba Ci się na 100%.
Noemi, dziękuję bardzo!!!