Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Milka 13:00, 14 maj 2012

Celina napisał(a)
Witaj Irenko!
Odetchnęłaś trochę? siły wróciły?
My to wszystkie jakieś takie nawiedzoneJak się złapiemy grabi, to nie chcą nas puścić!
Ale berberysy masz goganty.!!Cudne!
Chciałam sie pochwalić swoim ,ale jak zobaczyłamTwój, to podkuliłam ogon i uciekłam!
Miłego, niedzielkowego popołudnia

Celinko, ty podobnie jak ja zasuwasz do upadłego, nie bój żaby, doczytałam u ciebie o kolankach
twój też urośnie gigant, jak dasz mu szansę, nożyce wtedy z daleka
Milka 13:04, 14 maj 2012

asc napisał(a)
Berberys faktycznie gigantyczny...ale i TamaRyśkom nic nie brakuje..... to już drzewa.
Ja się też whałam nad drzewem.... miał być ambrowiec, albo tulipanowiec... stanęło na tulipanowcu..... wiec ambrowca bede przychodzic oglądać u Ciebie

Ty umierasz od nadmiaru pracy w ogrodzie, a ja umieram z powodu braku pracy w ogrodzie...... od gapienia się non stop w monitor już mi jest niedobrze.... a to jeszcze tak ze 2 tygodnie minimum..grrr.
Od przepracowania i zagotowania mózgów..... stwierdziliśmy, że jednak będzei i oczko wodne i ciurkadełko...... nie wiem co bedzie kolejnym pomysłem jak jeszcze posiedzimy tak nan stop przez kolejne dni... Idę podleczyć moje ADHD... czyli 2 okrążenia po ogrodzie

Aniu, chociaż na chwile oderwałaś się od pracy
u mnie i tulipanowiec i ambrowiec, miejsca dość, ale kto te liście będzie zbierał!!
gratuluję nowych pomysłów, ja w niedzielę też parę wymyśliłam i w czyn mąż je wcielił; jak skończy, pokażę, ale jeszcze syn musi zerknąć na mój aparat, bo coś za bardzo majstrowałam i nic nie foci

moim końcowym pomysłem jest jacuzzi ogrodowe, to muszę mieć, bo z basenu zrezygnowałam, bo pływać nie umiem nawet córka trenerka nie nauczyła, bo od razu idę jak sparaliżowana pod wodę!!
Milka 13:06, 14 maj 2012

Basiu, Miro, Elizo, Elfiku, o meszkach poczytałam, uważajcie, bo to straszne paskudztwo i teraz najwięcej gryzą, a małe takie, że nie widać! komar to chociaż bzyczy
Milka 13:08, 14 maj 2012

agata_chroscicka napisał(a)
Irenko, nie będę niestety oryginalna i tak jak wszyscy musze się zachwycać tym niesamowitym berberysem. Też takiego w życiu nie widziałam! Może podaj go do Księgi Guinessa? No i pięknie kwitną rododendrony. Coraz ładniej w tym pięknym ogrodzie.

Nic nie szkodzi, fajnie, że zaglądasz teraz u wszystkich coś podziwiam
jak to fajnie, że w pracy mogę nadrobić zaległości i dać odpoczynek mięśniom

zaglądaj, bo niedługo znowu coś fajnego chcę pokazać, tylko w porze kwitnienia jest to spektakl
Martek 13:11, 14 maj 2012

irena_milek napisał(a)

Cześć Miła moja,lecę śniadaniać

Cześć Martuś same pyszności chyba na śniadanie u mnie kabanoski tarczyńskiego- drobiowe

Byłam tak głodna,że mleko z palcówką zmiksowałam w wańciołku )))))))))))))))))
Martek 13:11, 14 maj 2012

Ale Papugi tutaj ))))))))))))
Milka 13:46, 14 maj 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Ireno, tiarelki, bluszcz, hosty. A jak przytargasz kawałek medownika (miodownika), to będzie super.
Z hostami będzie mozolnie, bo będą Patriot a one niezbyt popularne u nas w szkółkach.
Czyli wybierasz się do mnie? Cieszę się. I dodam, że już powoli myślę o sprawach organizacyjno-kuchniowych.

Pewnie, że się wybieram, jakby inaczej jestem emocjonalnie i rodzinnie związana z Kotliną Kłodzką
coś przytargam, może te odmiany u nas tanio kupię, to ci przywiozę mówię o Patriot

ojej, będziesz miała zamieszanie, ale pomożemy
Milka 13:47, 14 maj 2012

Martek napisał(a)

Cześć Miła moja,lecę śniadaniać

Cześć Martuś same pyszności chyba na śniadanie u mnie kabanoski tarczyńskiego- drobiowe

Byłam tak głodna,że mleko z palcówką zmiksowałam w wańciołku )))))))))))))))))

Pyszne też takie śniadanka lubię
papug ja największy, bo kulturalnie odpisywałam
Wieloszka 13:53, 14 maj 2012

Irenko, poczytałam zaległości. Jak zwykle fajnie u Ciebie Już nie mogę się doczekać tej kwitnącej niespodzianki, którą chcesz nam pokazać!!!
Milka 13:55, 14 maj 2012

Czekam, efekt jest niesamowity, bo gigantyczne, ale córa musi to sfocic, ja chyba popsułam mój aparat