Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

Madzenka 21:10, 07 maj 2012

waska napisał(a)
czekam na nowe zdjęcia chyba mi się nie znudza

Waska na razie nic nowego nie ma. Jak skończę nasadzenia "balkonowych" to cyknę fotki. Ale nigdzie nie ma bialych pelargonii angielskich!!!!! I nasadzenia nie skończone.
Wprawdzie dzisiaj skończyłam obsadzać ostatnią część skalniaka - 64 malutkie doniczki wkopałam. Ale jak zwykle mrok mnie w ogrodzie zastał i nie obfociłam go
Nie zdążyłam też przesadzic hortensji lime ktore posadziłam za miskantami.... W jakim amoku byłam, że tego wcześniej nie zobaczyłam???
Madzenka 21:13, 07 maj 2012

Wieloszka napisał(a)
Marzenko, ja nie mam wprawdzie żadnego powojnika, ale pytałam kiedyś o poradę, jaki byłby najlepszy dla początkującej w te kwiatki, fioletowy, bezproblemowy i na słońce - jednogłośna odpowiedź forumowiczów brzmiała: Polish Spirit . Więc choć nie mam, to polecam

O widzisz Aga taki kolor by mi pasował zapisuję nazwę ale nie wiem co kupię. W piątek jestem umówiona w Psarach na ponowny zakup budlei, róż okrywowych i laurowiśni, ktore posadzone na początku kwietnia wyschły i zstały wymrożone..... Mają być powojniki to chyba zaszaleję. Potrzebuję 5 szt. Stelaży jeszcze nie znalazłam ale na kijku już je mogę posadzić
Madzenka 21:14, 07 maj 2012

Ania napisał(a)
Marzenko, ostatnio jak byłam u Ciebie szykowaliście trawnik takie miałam zaległości, ale nadrobiłam wszystko i wiem że nie jestem w swym stwierdzeniu oryginalna ale co tam, PIEKNIE masz kobieto gratuluję tempa, gustu, pięknego domu i działeczki , fajnie

Ania u Ciebie to będziemy obserować tempo, niech to tylko Szefowa z ekipą do Ciebie wpadnie
Madzenka 21:15, 07 maj 2012

anula_wn napisał(a)
no i mój President nie przeżył.... ale ja zakupiłam już w jego miejsce Moonlight - ale on jest na stanowisko cieniste i półcieniste, no i wkolorze jasnym (bladożółty, lekko budyniowy)

Ania a widzisz do niebieskiej lawendy, fiłoetowej budlei taki yellow by fajnie wyglądał - chociaż jednen. Oj będę miała trudny wybór
Madzenka 21:17, 07 maj 2012

kaisog1 napisał(a)
Matko i córko.. Marzena ale pogoniłas z robotą No nie do uwierzenia Kibicuję!

Małgonia jakby miala takie hektary jak ty to bym się chyba zatyrała na śmierć Albo nie, poległabym na kocyku i gpiłabym się na jeziorko Oj Twoja samotnia będzie cudna!!!!!
Madzenka 21:20, 07 maj 2012

Ginger napisał(a)
Witam, jak już odważyłam się ujawnić w ogrodzie Dominiki to teraz czas na Twój ogród Marzenko który również podglądam cichutko wirtualnie, ale stwierdziłam że takie podglądactwo powinno być karalne więc już oficjalnie przychodzę się przywitać i przyznaje że podziwiam dom i otoczenie które tworzysz w okół niego. Pozdrawiam

Ginger jak miło, że sie ujawniłaś Nie wolno podglądać, należy sie obnażać, nawet chwasty i bałagan pokazywać. Zatem szybciutko zakładaj wątek i zdjecia pokazuj, będziemy doradzać

Jeszcze sie uśmiecham na wspomnienie dyskusji jakie meble na taras kupić tyle tu na ogrodowisku fajnych osób i chętnych do pomocy !!!
Chyba musze fotki balkonowych pokazać cobyście mi doradziły
Madzenka 21:23, 07 maj 2012

Syla napisał(a)

Marzenko ty już tylko odpoczywaj leżaczek i błogie lenistwo ogród śliczny

Miara ja tak nie umię. Usiądę na 5 min z kawą na tarasie przy ogrodowisku.pl i zaraz ruszam do pracy, a to chwasty trzeba wyrwać, a cos dosadzić, korę podsypać, uciąć coś brzydkiego lub wymarzłego. Ale jak ja to lubię

Cierpimy Marzenko na to samo

Oj tak Sylwia, jak Ciebie na ogrodowisku nie ma tzn, że se swoją taczką mercedesem po ogrodzie biegasz, lub kolejne ŹURAWY (bo to nie żjurawki) lub kule cisowe sadzisz
Pozdrowienia i trzymam kciuki na matematykę !!!!
waska 21:24, 07 maj 2012

w takim razie czekam cierpliwie
ja też dziś moich nowych gości nie pstryknelam nie zdążyłam
Madzenka 21:24, 07 maj 2012

anna_studio napisał(a)
...też to lubię

Ania zatem kulki zakupię abyś nie miała czasu na ławeczce siedzieć tylko żebyś kulkowała
Bogdzia 21:29, 07 maj 2012

Przeczytałam zaległosci ale widzę że niezbyt leżakujesz po 1 maja jak to obiecywałaś sobie i nam.Pozdrówka Marzenko.