Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

W Kruklandii 06:43, 17 cze 2016

Do góry
Ciekawa jestem Eglantyne

Moje misknaty ruszyły, ale kilka ma zaledwie po 5 kłosów i tak trwaja w zawieszeniu...
Ogród Małej Mi - sezon 2016 03:47, 17 cze 2016

Do góry
śliczna ta Moonlight i White Cover- jaki ich pokrój u Ciebie?

Madżenka napisała że Circus ładniejsza od Lavender Ice. A skąd ta odmiana się wzięła- to ta sama grupa róż? Wyłóż mi to łopatologicznie.Znam wreszcie miejsce zakupu do L.Ice (niestety dopiero na przyszły rok).

Pashmina to wiem że piękna, a o Pastelli już w zeszłym roku chyba pisałaś że jest do przesadzenia od innych róż.

Ostatnio wieki u Ciebie nie byłam, ale jak już wejdę to do czytania mam na pół nocy. Zresztą lubię Twoje praktyczne konkrety opisowe macham, bo mnie róże od 3 lat wciągnęły i mimo że nie planowałam zakupów ich na ten rok( oprócz Lawender Ice) to już mam 4, w sobotę będzie może 5- do posadzenia. A lista zakupów rośnie w tempie nieprzyzwoitym.
Ogród Mirelli 02:02, 17 cze 2016

Do góry
inag napisał(a)
Mirellka, pomponellą się nie przejmuj. Moja w zeszłym roku już na etapie pąków leżała cała na ziemi. Musialam każdy jeden pęd podpierać bambusami. W tym roku jest cała zapączkowana na maxa i nadal stoi sztywno. Od razu widać, że tegoroczne pędy są mocniejsze. Zobaczysz, ze za rok nie będziesz miała z nią problemów
Szałwie, róże i wszystko inne co posadziłaś masz obłędne!

Ilonka loguję się na O i w powiadomieniach wpis u mnie, myślę sobie o tej godzinie to tylko Ilonka mogła odwiedzić mój wątek

Czyli z pomponellą potwierdzasz to co napisała też Madżenka. To dobrze, pocieszyłaś mnie, bo już myślałam, że będę musiała ją przesadzić.

Werbena od Ciebie ładnie przyrasta, a Artemis nadal w pąkach - jakaś inna późna odmiana czy co?
Typografia ogrodu 23:49, 16 cze 2016

Do góry
Coby nie wybierać mam Vivę i Hidcote
Piekny i aromatyczny wianek n
Hortensjada 23:41, 16 cze 2016

Do góry
Zazdrościć ci ogrodu czy rodziców?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:35, 16 cze 2016

Do góry
Hi ni przechodzimy dalej
Do jutra
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:56, 16 cze 2016

Do góry
Pozdrawiam was serdecznie i świętujemy remis
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:55, 16 cze 2016

Do góry
elaela napisał(a)
Witam Cię Marzenko, jestem pod wrażeniem Twojego ogrodu, jest przepiękny. Czytałam, że miałaś u siebie opuchlaki, chciałam Cię zapytać, czy wygrałaś walkę z nimi? U mnie objadły 2 żurawki dzisiaj podlałam wszystko dursbanem, ale obawiam się, że to za mało

Ela walka z opuchlakami w iąz nei zakończona. Z ok 50 zurawek zostało mi 6 i to mocno nadgryzione ostatnio... Mam je wszędzie ale juz w mniejszej ilosci, własnie dojrzało kolejne pokolenie i jeśli ej teraz nocą nie zaatakuję calypso to zlozoą po 500 jaj kazdy..stosowałam Dursban do podlewania (wypaliłam sobie przy okazji rosliny) , Ema5 i wielokrotnie nicienie. Nicienie ograniczyły populacje ale stale je mam. W tym roku chyba Mazan pisał, ze sa badania ktore potwierdzja skuteczność w walce z opuchlakami poprzez podlewanie Mospilanem

Dursban nalezy stosować w wysokich temepraturach i najlepiej w deszczowy dzień aby ten gaz został pod gruntem. To srodek gazujący opuchlaki
Chyba wole zastowować Mospilan bo Dursbanem śmierdziało w ogrodzie ze dwa tygodnie. Bałam sie o zdrowie moje i mojego psa...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:50, 16 cze 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
Madzena co wchodzę to masz wymuskane Tak się nie da, na dodatek Ty wciąż na wyjazdach. Kto to za Ciebie robi ????
Piękną Munstead Wood też sobie sprawię bo podoba mi się jej kolor...

Ciut osłabłam po tych moich samochodowych wojażach po Polsce....ale w ramach relaksu i rozprostowania kręgosłupa ocbięłam dwa kosze przekwitłych róz
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:48, 16 cze 2016

Do góry
April napisał(a)
Cześć Marzenko.
Niesamowicie mi się podobają twoje róże w kostrzewie i z zielonymi kulkami Varelli. Chyba odgapię. Znaczy kostrzewę odgapię. Bo róże w buksach mam i właśnie mi czegoś brakowało pomiędzy, jakiegoś kontrastu i lekkości.
Reszta też piękna, podglądam niezmiennie z ciekawością.
Dzięki za porady co do cięcia młodych wiśni Pisardi. Obcięłam tydzień temu o połowę. Początkowo M się buntował ale jak deszcze uginały gałęzie to dał się namówić. Zdecydowanie teraz wyglądają lepiej.

Mam jeszcze pytanie o graby. Szukam nazwy tych najbardziej wąskich, kolumnowych ale nie mogę znaleźć, tyle masz stron. Ja mam jednego Fastigiata ale coś mi się kołacze w głowie że wymieniałaś przy podjeździe na Lukas? Czy inne? Chcę je użyć jako łuk - wejście do wgłębnika...Nie wiem czy dobry pomysł

pozdrawiam

Dziekuje za pochwały. Polecam trawy do róz !
W podjezdzie rosna teraz graby Frans Fintaine. Oj tak były by idelane na łuk - maja długie i miekkie pędy do wyginania

Lukas wg mnie niewiele sie różną od zwykłych fastigiat
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:44, 16 cze 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

Dzięki, ważne, że kiedyś będzie miała sztywne pędy, bo już ją chciałam przesadzać na tył rabaty.
Madżenko napisz jeszcze jaka u Ciebie jest ona wysoka?

Moja ma 80-90 cm identycznie jak Munstead. Natomaist wiem że u innych bywa wyzsza.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:43, 16 cze 2016

Do góry
Zana napisał(a)
U Kasi napisałaś o porównaniu Lavender Ice i Lavender Flower Circus. To ja czekam. LI chyba niefortunnie przy żółtych różach posadziłam, myślałam że ona bardziej w fiolet a nie róż będzie szła. Chyba ją na jesień do towarzystwa Munstead Wood przeniosę. Myślisz, że ten duet się zgra?

Naocznie porównałem, dzisiaj ścięłam przekwitniętą LI

Wg mnei Munstead za ciepła a Lawender za zimne maja odcienie nie łączyłabym ich. Do Lavender poelcam Minervę
Ogród Mirelli 22:39, 16 cze 2016

Do góry
Nie nadążam za tobą ....
Mój ogród pod górkę... 22:03, 16 cze 2016

Do góry
Masz najpiękniejsze Astrid na świecie, zachwycajace rabaty

Kasia gdy kiedyś świerki urosna to dźwigu widać nie będzie?
Ogród Małej Mi - sezon 2016 21:38, 16 cze 2016

Do góry
Dzisiaj oglądałam i porównywałam Lawender Flower Circus i Lawender Ice. Zdecydowanie ładniejsza ta pierwsza, ktorą kupiłam dzieki tobie

Ucięłam dzisiaj krótko pokładające sie pędy Comte de Ch......
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 21:30, 16 cze 2016

Do góry
Deszcze niszczą kwiaty róż, właśnie ściełam dwa wiaderka i zapowiadają ulewne deszcze....
Ogród Mirelli 15:09, 16 cze 2016

Do góry
Pomponella uwięziona.
Nie jestem z niej zadowolona, bo praktycznie leży na ziemi.
Madżenka pisała, że taki urok młodej Pomponellki, więc poczekam cierpliwie z trzy lata, aż będzie miała sztywne pędy.

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:37, 16 cze 2016

Do góry
Wrociłam w nocy z Warszawy a za chwile jadę do Poznania, jak dam radę to sie odezwę wieczorem, chyba że zasnę na kanapie...Lało wczoraj strasznie, nie wiem czy roze otrzepało z kwiatów czy żyja. Widze ze trawnik nabrał masy po deszczu ale siewki werbeny rozpanoszyły się w kostce.... Będzie co robić w weekend...
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:35, 16 cze 2016

Do góry
admete napisał(a)
Czy wiecie jaki systemiczny środek kupić na oprysk na róże????

Mospilan 20 proszek lub Kohinor lub Confidor. Te dwa ostatnie to to samo pod różna nazwą
Trawa to na pewno elata

Przyszłam obejrzeć Leosia, piekny!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 01:47, 15 cze 2016

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Madżenka pokaz różany sobie oglądam raz po raz ... oczywista oczywistość, że róże zachwycają ... to wiemy i jak skupujemy .. i jak sadzimy ... i jak kaleczymy łapki w nich grzebiąc dla porządku (znaczy tu o mnie) ... ale mieć królowe to jedno a obsadzić je w tak cudownie przenikających się tonacjach to już zupełnie isza inszość ... natomiast wkomponowanie ich w ogród tak by współgrały z bogactwem rabatowych nasadzeń i tworzyły zgrabną całość to już mistrzostwo !!! rozpatrując w kategoriach Euro i okrągłej piłki ... porównując do "orłów naszych " to mi wychodzi iż jesteś Lewym komponowania i czarowania różami

Oj tak Konstancjo, oj tak
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies