Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:32, 12 sty 2015

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Mira, przypomniałaś o donicach sezonowych. Przechowuję bluszcz, pelargonie i żurawki w jednym. Dają radę, już drugi rok. Pelargonie mocno przycinam, podobnie jak Gabrysia, z sadzonkowaniem różnie bywa, ale matecznik ładnie się zagęszcza. W tym roku zostawiłam również pnące/bluszczolistne w kolorze ciemnego amarantu, te nigdy nie sprawiały problemu z zimowaniem, sadzonki również przyjmowały się w 80%. Jakis czas temu zarzuciłam przechowywanie, teraz jednak wróciłam do sprawdzonych metod. Wstawiłam u siebie fotkę. Moje agapanty mimo przycięcia wypuściły zielone liście, a mają ciemno i chłodno. Ewakuować je do światła?

Odpisałam Ci ale tak sobie myślę, że jeszcze ich nie rozpieszczaj i niech drzemią choć z miesiąc a potem niech rosną - mało podlewaj ino ino

fajnie Ci się bluszcze przechowują

jak te kolory opanować zastanawiam się - bylinowe rabaty są zawsze zmienne

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:19, 12 sty 2015

Do góry
kasiek napisał(a)
Ja bratki tez uwielbiam - ach byle do wiosny!

Już, już tyle jeszcze czytania jakoś wytrzymamy, bratki będę kupować później niż zwykle - zwykle 8 marca ale wtedy sa co prawda tanie jednak mały wybór - poczekam może do 20 marca a to jeszcze 2 miesiące - zadowolę się przebiśniegami i krokusami, a ciemierniki będą wnet stały bo już wykluły się

takie były 18 stycznia ub roku

pozdrawiam

W cieniu - zacieniona 23:18, 12 sty 2015

Do góry
Joku napisał(a)

Tak Bogusiu, o te mi właśnie chodziło. Nie wiem dlaczego mi wyszły chryzantemy?
...trochę podobne...są z siewu.
W cieniu - zacieniona 23:15, 12 sty 2015

Do góry

W cieniu - zacieniona 23:15, 12 sty 2015

Do góry
monteverde napisał(a)

Spróbuj, spróbuj, bo masz dobre ręce do rozrastania roślinek
Aniu,spróbuję,zawsze mnie coś nowego pociąga....

W Gąszczu u Tess 23:15, 12 sty 2015

Do góry
Ogród humor poprawia

Kupiłam:
Trzcinnik ostrokwiatowy Karl Foerster,
Molinia caerulea Variegata,
Carex coryophyllea The Beatles.

Czyli nuda Mało oryginalne. Ale piękne.

Karl ma być z werbeną, coś w podobie jak na tym Danusiowym zdjęciu.

W Bitlesach zamierzam utopić kulaski buksikowe (ale oryginalnie, co?)

Molinia to na razie niewiadoma, ale chciałam ją mieć.
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:15, 12 sty 2015

Do góry
Agania napisał(a)

Pooglądałam, widziałam, Austria zawsze zachwyca pedantyczną wrażliwością na piękno, klimatyczne klimaty, elegancja, dbałość o szczegóły...to prawdziwe cechy estety, do których mi jeszcze daleko...ale warto się poprawić, bo remont przede mną i wesele córci...przypomniałaś mi o rzeczywistości, ale przyszłych teściów nie mogę przyjąć tylko na tarasie...ogród muszę odstawić

aaa to witamy teściową - już sobie wyobrażam jak odstawisz ogród - chyba do Ciebie przyjdziemy po inspiracje bo już czuję że będą a stokrotkę afrykańską w tym roku kupię - fajna jest - ja miałam taką imprezę w grudniu hehe

W cieniu - zacieniona 23:12, 12 sty 2015

Do góry
wiunia napisał(a)
Bogusiu nasionka kosmosów można szdzić bezpośrednio do gruntu czy to raczej odpada?
Wiuniu...kosmosy sieję bezpośrednio do gruntu...nie robię sadzonek,chyba by się wyciągały.

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:10, 12 sty 2015

Do góry
Dzisiaj o 14 u mnie było 6 stopni i bardzo przyjemnie w ogrodzie aż by się coś zrobiło ale perspektywa mrozu i sniegu mnie zniechęciała. W końcu w styczniu nie robię nic i koniec. Widziałam kiełkujące krokusy, ciemierniki już rosną, werbeny przetrwały na razie inne też w dobrej kondycji.

Chciałam odpowiedzieć tak z kopiowaniem pytań ale nie wiem jak więć

Renia tak jak Ci pisałam agapant w pierwszym roku może nie kwitnąć i w kolejnym też musi się zakokosić w donicy to roślina na lata do jednej donicy.
A Chopina tniemy na 15 cm już zapamiętałam dzięki.

No to Chopin jakby ktoś nie wiedział

Skąpana w słońcu 23:08, 12 sty 2015

Do góry
To południowa strona więc muszą być wysokie drzewa, trochę cienia nie zaszkodzi a i schronienie dla ptaków będzie. Z wysokich drzew będzie świerk, brzoza Royal Frost i szczepiona Pendula ( bardzo lubię brzozy) Jodła koreańska i wiąz Wredei

Ogród w cieniu drzew 23:05, 12 sty 2015

Do góry
To też obwódka, tyle, że z kuleczek. Ma już 10 lat. Kilka kulek mi wypadło 2 lata temu. W tym roku planuję zrobienie z tym porządku. Ponieważ trudno u mnie o nowe kulki tej wielkości a i koszt duży, będę musiała z jednej strony kilkunastometrowej obwódki przesadzić aby uzupełnić braki.

Ogródek....kiedyś będzie ! :) 22:56, 12 sty 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
tak wialo ze nawet mocno wbity slupek z karmikiem sie skrzywił

A o bazancie nic nie napisałas...
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:55, 12 sty 2015

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Pomachać wpadłam

Juzia odmachuję
Skąpana w słońcu 22:52, 12 sty 2015

Do góry
Gorczyca urosła i przekopana użyźniła glebę. Nastał czas sadzenia

Ze starych drzew został świerk

Do towarzystwa dostał dwie brzozy i wierzbę szczepioną Hakuro

Posadziłam też Szmaragdy, jeszcze takie ,malutkie

Przybywało roślin

W Gąszczu u Tess 22:51, 12 sty 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Tess, zrobiłam foto swojemu.

Wypisz, wymaluj - taki sam rozczochraniec, jak moje

Iwonko, Ty masz łeb nie tylko do noszenia kapelusza! Podsadzić można, tylko trzeba sadzonki zrobić z tego samego cisa.

Viola - ja się aż tak bardzo cięciem nie przejmuję. Toż nawet, jak krzywo, to odrośnie i się wyrówna
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 22:50, 12 sty 2015

Do góry
To do jutra ja uciekam 2 porcja foto na noc 1 porca na poprzedniej stronie zapraszam i dobranoc

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 22:49, 12 sty 2015

Do góry
Coś muszę pokombinować na wiosnę tu na tej rabacie trzeba coś skombinować

Rododendronowy ogród II. 22:48, 12 sty 2015

Do góry
GorAna napisał(a)
Bogdziu, wiosnę nasz?....toż to nie do wiary....ciekawe jak nas jeszcze pogoda zaskoczy?
Pozdrawiam

Moze mój rudzik dobrze wiedział że zimy nie bedzie ze poraz pierwszy nie odleciał. Teraz coraz mniej przychodzi na jedzenie może juz i robaczki znajduje. Czasem jednak melduje sie zebym sie nie martwiła.

Jukki ogrodowe - nie tylko te popularne 22:45, 12 sty 2015

Do góry
JoannA powiem że łądnie ci rozkwitły wysoko i obficie

W Gąszczu u Tess 22:40, 12 sty 2015

Do góry
Gusiarzu Miły, na Ciebie zawsze mogę liczyć Niech się tak stanie! Niech się wszystko odczaruje.

Jolu - Twoje sio, sio, było skuteczne Bo choć trosk nie ubyło, to jednak smutek mój dzisiaj mniejszy.
Dzięki za pokazanie walców, bardzo fajnie wyglądają. A co wyjdzie u mnie - za jakiś czas zobaczymy

Beatko - moje oko on też cieszy A tę Twoją rabatę i tak zgapię - nad Rozlewiskiem.

Brunhildo - niech się Twoje słowa w złoto przemienią.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies