o matko, nawet nie miałam pojęcia, że tak długo trzeba czekać na wschody rozplenicy.
U mnie najlepiej szałwia powschodziła, zaczęła się pojawiać stipa i pomidorki, a siałam wszystko 14.03.
Boskie futrzaste łapki Moja stipa już przepikowana , zobaczymy jak będzie się rozkrzewiać. Cudne krokusy od razu czuć wiosnę , u mnie dopiero kilka kwitnie, nie spieszą się .
Aniu, na dzisiaj plan jest taki:
1. Gracimilius
2. Białe hortensje Toszka dała mi nadzieje ze dadzą radę na patelni. Poczytałam trochę i chyba zaryzykuje. Chyba wole je jednak niż róże, i będzie łatwiej z utrzymaniem.
3. Przed hortensjami kulki i polkule zimozielone. Oczywiście tu nadal nie mam pojęcia jak je rozmieścić
4. Stipa( jak wyrośnie siwki maja już ze 2cm
I chyba nie robię jednak tej obwodki
Wczoraj się naoglądałam zdjeć, po nocy mi się rabaty snily
Jolu zapraszam. Widzę ze ty już ostro działasz z sadzeniem. Ja narazie papierowo ..
Bratki faktycznie znoszą dobrze mróz. Kiedyś ich nie lubiłam, bo kojarzyły mi się z cmentarzem, ale z czasem się do nich przekonałam. W ubiegłym roku kwitły na rabatach całe lato.
Mam dużo wysiewów, bo porywam się na te nowe rabatki i coś na nich musi być. Stipa, w ilości pochodzącej pod 300 sztuk, pewnie cześć wypadnie. Rozplenice, dmuszek. Poza tym z kwiatków werbena, szałwia omączona biała, mrozy, dzwonki irlandzkie, zatrwian, aksamitki kremowe, kosmosy...tyle pamiętam. Poza tym warzywa: kalarepa, pomidorki różne, papryka słodka i ostra, karczochy, bazylia... Trochę tego jest
Jeszcze mam w zimnym pomieszczeniu doniczki z jezowkami, orlikami, powsadzane do ziemi patyczki hortensji. To już zakrawa na lekkie szaleństwo
Kule bele co z ta stipa w tym roku...zaczyna mi padac zdziebelko po zdziebelku....za malo jej slonca? Nie przyrasta nie dzieli sie....ech a tyle jjej potzeebuje...
Ania niesamowitego masz tatę , zajączek żółciuchny też uroczy . No Kochana, stipa już woła o pikowanie . Tylko nie podlewaj jej przed pikowaniem, nawet niech ma trochę sucho, to wtedy znacznie łatwiej z ziemi wychodzi. Takie rady wyczytałam u Iwonki i zastosowałam u siebie. Sprawdziły się doskonale .
Ty mi nie przypominaj, przkładam jej pikowanie z dnia na dzień ale w końcu muszę się za to zabrać bo mi zmarnieje.
W łazience da się jakoś mieszkać i to mnie cieszy Mebelki kupione wiele lat temu, dziś wybrałąbym inne ale też w takim charakterze. Takie ponadczasowe są
U mnie to był już najwyższy czas, ale jeszcze kupę roboty mam przed sobą
Tulipki posadzone plamami kolorów, ale już widzę, że się nie zgrają, bo niektóre już giganty, a inne maciupkie
Gosiu 20 szt,posadziłam,będę przesadzać oczywiście a stipa po pikowaniu się podnieść nie może,nie wiem czemu,może za wcześnie pikowałam,a może za często podlewam,nie mam pojęcia,na moje oko to przez dwa tygodnie się wcale nie ruszyła,a część znikła całkowicie
Amelia śliczne to jajo, tylko szkoda że inne nie wyszły bo to chyba trochę roboty przy nich było. Sesleria pięknie będzie wyglądała w tym miejscu,a ile tam sztuk weszło ? Jak rośnie stipa ?